'LOTTERY PICK'

VELIKANIMA SE OSMJEHNULA SREĆA: Boston bira prvi, Lakersi drugi na NBA draftu

Iako su imali samo 25 posto izgleda za takav scenarij, Boston Celticsi su najveći dobitnici NBA lutrije i birat će kao prvi na draftu koji će biti održan 22. lipnja u Barclays Centeru u Brooklynu, dok su kuglice donijele drugi izbor Los Angles Lakersima, a treći Philadelphiji.

Celticsi su do prvog izbora došli zahvaljujući zamjeni igrača koju su obavili sa Brooklynom tijekom drafta 2013. godine, kad su Netsima poslali svoje tadašnje zvijezde Kevina Garnetta i Paula Piercea, a zauzvrat dobili izbor Netsa u prvoj rundi ovogodišnjeg drafta. Celticsima je ovo prvi put da su došli u priliku birati kao prvi u novijoj eri NBA lige.

Već su krenule spekulacije tko bi mogao biti najbolji izbor za Celticse, a američki analitičari se uglavnom slažu da bi prvi pick mogao biti Markelle Fultz.

Lakersi biraju drugi, dolazi im Lonzo Ball

Los Angeles Lakersi i njihov novi glavni menadžer Magic Johnson također su veliki dobitnici na lutriji, jer su došli do drugog izbora. Da su kojim slučajem dobili pravo na četvrti izbor, morali bi ga prepustiti Philadelphiji, koja bi u tom slučaju imala dva izbora među prva četiri, jer su Sixersi došli do trećeg izbora zahvaljujući prijašnjem tradeu sa Sacramentom, koji ima pravo na peti i deseti izbor. Među prvih pet je i Phoenix koji će birati kao četvrti.

Lonzo Ball će vjerojatno biti izbor Lakersa na ovogodišnjem draftu. Riječ je “domaćem dečku” iz Los Angelesa koji je najveća zvijezda sveučilišta UCLA, ali često o središtu pozornosti zbog vrlo ambicioznog oca čija trojica sinova (Lonzo je najstariji) igraju košarku.

Rezultati lutrije za NBA draft:

1. Boston (od Brooklyna)

2. Los Angeles Lakers

3. Philadelphia (od Sacramenta)

4. Phoenix

5. Sacramento (od Philadelphije)

6. Orlando

7. Minnesota

8. New York

9. Dallas

10. Sacramento (od New Orleansa)

11. Charlotte

12. Detroit

13. Denver

14. Miami

Preostali izbori prve runde:

15. Portland

16. Chicago

17. Milwaukee

18. Indiana

19. Atlanta

20. Portland (od Denvera preko Memphisa)

21. Oklahoma City

22. Brooklyn (od Washingtona)

23. Toronto

24. Utah

25. Orlando (od Toronta preko LA Clippersa)

26. Portalnd (od Clevelanda)

27. Brooklyn (od Bostona)

28. LA Lakers (od Houstona)

29. San Antonio

30. Utah (od Golden Statea)

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr