VELIKA NOĆ HRVATSKIH PREDSTAVNIKA U ABA LIGI: / Košarkaši Zadra i Cibone stigli do prvih pobjeda

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Cibona i Zadar su stigli do prvih pobjeda na gostovanjima

26.10.2020.
23:22
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon tri uvodna poraza, košarkaši Zadra i Cibone ostvarili su prve pobjede u regionalnoj ABA ligi. Zadar je na gostovanju pobijedio Koper Primorsku sa 77-55, dok je Cibona kao gost pobijedila Krku sa 80-63.

Dvoboj momčadi koje nisu pobijedile u uvodna tri kola zasluženo je dobio Zadar. Imao je širi spektar igrača, više raspoloženih igrača, a dobio je i bitku pod obručima. U skoku su Zadrani bili bolji sa 39-27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mavra najefikasniji

Koper se dobro držao u prvom poluvremenu, ali susret im je iskliznuo iz ruku u trećem dijelu, kada su gosti napravili dvoznamenkastu razliku. U 25. minuti poveli su 45-33, a u 33. su imali 14 koševa. Zadar je dobio sve četvrtine, no tek je u zadnjoj dionici slomio Primorsku dobivši taj dio igre sa 14 koševa razlike (26-12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar su do prve pobjede ove sezone predvodili Dominik Mavra sa 21 košem, Domagoj Vuković sa 14 koševa i 12 skokova, te Martin Junaković i Dominic Gilbert sa po 10 koševa. Kod domaćina najefikasniji bili su Luka Vončina sa 19 koševa, te Erjon Kastrati sa 11 koševa.

Odluka u 2. poluvremenu

Nakon tri poraza sa -83 razlikom koševa, prvu pobjedu ostvarila je i Cibona koja je u Novom Mestu pobijedila Krku sa 80-63.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vukovi" su sjajno ušli u susret i već nakon prve četvrtine imali su 11 koševa razlike (21-10). Međutim, domaćin je u drugoj dionici slavio sa 29-18, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 39-39. Cibona je treću četvrtinu dobila sa 18-15, da bi u posljednjoj dionici slavila sa 23-9 za konačnih +17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibonu su do prve pobjede predvodili Roko Prkačin sa 23 koša i sedam skokova, te Mateo Drežnjak sa 14 koševa i četiri asistencije. Kod Krke najefikasniji su bili Rok Stipčević sa 13 koševa i Jan Kosi sa 12 koševa.

Na ljestvici vode Crvena zvezda i Budućnost sa po osam bodova. Zadar je na osmoj poziciji s pet bodova, koliko ima i Split na 11. mjestu, te Cibona na 12. poziciji.Na začelju su Borac i Koper Primorska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo