VELIK I U ODLASKU: / Olić se emotivnim pismom oprostio od Vatrenih

Image

Ivica Olić, legendarni hrvatski reprezentativac i član njemačkog HSV-a, oprastio se od nacionalnog dresa nakon 14 godina igranja za Vatrene. U 104 nastupa, Olić je zabio 20 golova za Hrvatsku.

2.3.2016.
22:52
VOYO logo

Izbornik Ante Čačić najavio je da na Euro neće voditi igrače koji nemaju kontinuitet nastupa, a Olić, koji je prošle sezone bio spasitelj HSV-a, ove godine nije ni na klupi Hamburžana. Stoga je odlučio sam presjeći neizvjesnost oko reprezentacije i objaviti priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Image
TUŽAN KRAJ: /

Lani je spašavao HSV, a danas nije dobar ni za klupu

Image
TUŽAN KRAJ: /

Lani je spašavao HSV, a danas nije dobar ni za klupu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emotivan trenutak

"Želio bih vas ovim putem obavijestiti kako sam odlučio oprostiti se od hrvatske nogometne reprezentacije, odnosno nastupa u kockastom dresu. Zahvalio bih se svim svojim suigračima iz reprezentacije, s kojima sam uvijek davao sve od sebe za hrvatske uspjehe i pobjede, kao i izbornicima s kojima sam radio, te Hrvatskom nogometnom savezu na podršci pruženoj nacionalnoj selekciji. Posebno veliku zahvalu upućujem hrvatskoj javnosti i hrvatskim navijačima, na sjajnom i neprestanom bodrenju, na snazi koja me je uvijek poticala da pružim svoj maksimum. Osobito bih zahvalio i svojoj obitelji te prijateljima, koji su uvijek bili uz mene, bez njih moja karijera ne bi bila moguća niti bi imala smisla. Za reprezentaciju sam zaigrao više od 100 puta, postigao 20 pogodaka, a hrvatske sam boje branio kroz 14 godina, na pet velikih natjecanja, te mi je oproštaj od hrvatskog dresa vrlo emotivan trenutak. Hrvatska mi je uvijek bila iznad svega te će to i ostati, i želim joj sve najbolje ovoga ljeta u Francuskoj. U meni će imati najvećeg navijača", napisao je Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim potezom pokazao ljudsku veličinu

O svemu se očitovao i izbornik Ante Čačić:

"Žao mi je zbog ovakvog raspleta, što Ivica nije uspio izboriti svoje mjesto u klubu u godini Europskog prvenstva. Međutim, i ovim je potezom pokazao svoju ljudsku veličinu, s obzirom da ne želi uzimati mjesto nekom mlađem igraču koji više zaslužuje biti u Francuskoj", rekao je Čačić dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam Oliću na bogatoj, velikoj reprezentativnoj karijeri. Ostavio je dubok trag u dresu Vatrenih i s razlogom je postao ljubimac hrvatskih navijača. Nadam se da će i po završetku klupske karijere Olić ostati u svijetu nogometa, a svakako mu želim puno sreće i uspjeha, i na sportskom i na privatnom planu", zaključio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo