PREUZELA VODSTVO

VELESLALOM U KRANJSKOJ GORI: Talijanka Bassino ostvarila treću pobjedu ove sezone

Ovom pobjedom Bassino je preuzela i vodstvo u redoslijedu veleslalomašica, sada ima 300 bodova, 50 više od drugoplasirane sunarodnjakinje Federice Brignone

Talijanka Marta Bassino pobjednica je veleslaloma skijašica za Svjetski kup voženog u subotu u Kranjskoj Gori, ona je slavila sa 80 stotinki boljim vremenom od druge Francuskinje Tesse Worley, dok je treća Švicarka Michelle Gisin zaostala 1.46 sekundi.

Bassino (24) je u Kranjskoj Gori stigla do svoje četvrte pobjede u karijeri, a već treće ove sezone, nakon što je bila najbolja i u Soeldenu te Courchevelu. Nakon što je bila najbrža u prvoj vožnji, Bassino je ostvarila drugo vrijeme druge vožnje, no samo pet stotinki slabije od Worley koja se najboljom predstavom u drugoj vožnji probila s pete na drugu poziciju.

ZUBČIĆ OSTAO BEZ POSTOLJA: Najbolji hrvatski skijaš u drugoj vožnji napravio veliku pogrešku i pokvario plasman

Bassino preuzela vodstvo

Ovom pobjedom Bassino je preuzela i vodstvo u redoslijedu veleslalomašica, sada ima 300 bodova, 50 više od drugoplasirane sunarodnjakinje Federice Brignone, dok treća Gisin ima 192 boda.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodeća je Slovakinja Petra Vlhova, koja je u subotu zauzela četvrto mjesto, sa 749 bodova, druga je Gisin sa 635, a treća Amerikanka Mikaela Shiffrin ima 525.

U nedjelju će se u Kranjskoj Gori voziti još jedan veleslalom.

Povratak na Net.hr