VELEMAJSTORSKI POTEZ: / Rakitić zabio golčinu Romi, proglašen igračem utakmice

Image
Foto: AFP

Puni Camp Nou, gotovo 100.000 navijača, zapljeskalo je hrvatskom reprezenativcu Ivanu Rakitiću na velemajstorski postignutom golu. Raketa je u 66.

6.8.2015.
6:45
AFP
VOYO logo

Bio je to treći pogodak za Barcelonu kojoj Rimljani nisu bili ravnopravan suparnik, Katalonci su s 3:0 slavili na jubilarnom, 50. trofeju Joan Gamper, a Rakitić je proglašen najboljim igračem utakmice.

Rakitić: Gladni smo novih uspjeha

Iako u momčadi ima najbolje napadače svijeta i nagledao se svakakvih majstorija, trener Barcelone Luis Enrique nije mogao vjerovati što je Rakitić izveo. U čudu se okrenuo klupi, šireći ruke... Imao je Raketa i dvije dobre prilike u prvom poluvremenu, ali je Szczesny obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazali smo da smo spremni svaki put kad izađemo na teren. Pred nama je nova sezona, a mi smo gladni novih uspjeha", kazao je Rakitić nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haliloviću posudba, ali i minute

Barcelona je povela u 26. minuti, zabio je Neymar, nakon što mu je loptu spustio Mathieu, kojeg je proigrao Messi. Lak posao za Brazilca, zaobišao je Szczesnog i poentirao. U 40. minuti ponovno dobra akcija Barcelone koju je preciznim i prizemnim udarcem u donji desni kut zaključio Messi.

Alen Halilović, koji će u novoj sezoni otići na posudbu u neki od španjolskih prvoligaša, dobio je prigodu u posljednjih 15 minuta. Odigrao je lijepu kombinaciju s raspoloženim Rakitićem čiji je udarac Romin vratar jedva obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nervozni Messi

Ipak, nije sve bilo tako blistavo za Barcelonu. U prvom poluvremenu Leo Messi nervozno je reagirao prema Rominom stoperu Yangu-Mbiwi koji mu se potom unio u lice. Uslijedio je dodir glavama, s time da je Messi suparnika i ščepao za vrat. Obojica su dobila žute kartone, primjereno za ovakvu fazu sezone.

Barcelona u utorak ima priliku podići prvi službeni trofej, u Uefinom Superkupu igrat će protiv Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo