LUDA VEČER: / Irskoj povijesna pobjeda protiv Njemačke, Lewa spasio Poljake

Image
Foto: AFP, TOBIAS SCHWARZ

Večer euro-kvalifikacija ponovno je donijela pregršt uzbuđenja. Najveće iznenađenje definitivno su priredili su Irci koji su kod kuće svladali svjetske prvake Njemačku golom Longa u 70. minuti.

8.10.2015.
22:57
AFP, TOBIAS SCHWARZ
VOYO logo

Irska bi ovom pobjedom preskočila Poljake na drugom mjestu koji su gubili u Škotskoj. No, još jednom se Robert Lewandowski pokazao spasiteljem, zabio je gol za 2:2 u 4. minuti sudačke nadoknade. Bio je to njegov čak 11. pogodak u euro-kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugal i Sjeverna Irska osigurali Euro

Inače, večeras su, nakon Engleske, Islanda, Češke i Austrije, plasman na Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj osigurale su i reprezentacije Portugala i Sjeverne Irske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalu je za prolaz bio dovoljan i bod protiv Danske, no Cristiano Ronaldo i društvo su pobjedom 1-0 osigurali i prvo mjesto u skupini I. Pogodak odluke zabio je Joao Moutinho u 66. minuti.

Srbi pokvarili planove Albancima

U drugom dvoboju u skupini Srbija je u Elbasanu pobijedila Albaniju 2:0 i pokvarila planove domaćinu koji je pobjedom mogao izboriti plasman na EP. Pobjednika su odlučili golovi Kolarova (90+19 i Ljajića (90+4). Nakon njihovog ogleda u Beogradu koji je prekinut, a obilježili su ga dron s albanskom zastavom, ulazak srpskih navijača na teren, te tučnjava, za uzvrat u Elbasanu vladale su neviđene mjere osiguranja. Za sigurnost je bilo zaduženo nekoliko tisuća policajaca. Oko stadiona su bili postavljeni snajperisti, a stadion i područje oko njega nadlijetali su helikopteri. Samo za osiguranje Albanci su odvojili 12 milijuna eura, a nagađa se kako je to bila utakmica s najvećim osiguranjem u povijesti. Autobus sa srpskim nogometašima sinoć je kamenovan na putu od aerodroma do hotela u Tirani, no utakmica je protekla bez incidenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DEBAKL ALBANACA: /

Srbi šokirali domaćine u sudačkoj nadoknadi

Image
DEBAKL ALBANACA: /

Srbi šokirali domaćine u sudačkoj nadoknadi

Portugal je osigurao prvo mjesto sa 18 bodova, Danska ima 12, a Albanija 11 bodova. Slijede Srbija (4) i Armenija (2). Usprkos porazu Albanija će imati još jednu priliku za povijesni uspjeh. U nedjelju će u Armeniji tražiti pobjedu za plasman na EP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvaput na Mundijalu, nikad na Euru

Plasman u Francusku izborila je i Sjeverna Irska koja je pobjedom protiv Grčke 3-1 potvrdila prvo mjesto u skupini F i izborila premijerni nastup na europskoj smotri. Dva puta (1958, 1982) su nastupili na svjetskim prvenstvima, međutim nikada na EURO-u. Strijelci za domaći sastav bili su Steven Davis (35, 58) i Josh Magennis (49), a grčki poraz je ublažio Christos Aravidis (87).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunjska izjednačila u sudačkoj nadoknadi

Rumunjska je odigrala 1-1 protiv Finske izjednačivši u sudačkoj nadoknadi. Tim bodom Rumunjska je zadržala bod prednosti ispred Mađarske koja je teškom mukom porazila Farske otoke 2-1.

Rumunjska je u osam susreta primila samo jedan pogodak i ima najbolju obranu u kvalifikacijama. Međutim, Finci su poveli u 67. minuti golom Joela Pohjanpala. Izjednačio je Ovidiu Hoban u sudačkoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarska gubila od Farskih Otoka

Mađarska je gubila na poluvremenu protiv Farskih Otoka 0-1, no u nastavku je uspjela okrenuti rezultat. Gosti su poveli golom Roaldura Jakobsena u 11. minuti, a rezultat je okrenuo dvostruki strijelac Daniel Bode (63, 71).

Uoči zadnjeg kola S.Irska vodi u skupini sa 20 bodova, Rumunjska ima 17, a Mađarska 16 bodova. Finska je četvrta sa 11 bodova. U zadnjem kolu Rumunji gostuju na Farskim Otocima, dok će Mađarska gostovati u Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačkoj je trebao bod za potvrdu plasmana

Aktualni svjetski prvaci Nijemci trebali su bod u Irskoj za potvrdu plasmana na EP, no doživjeli su neočekivani poraz 0:1.

Euforiju na Aviva stadionu u Dublinu izazvao je gol Shanea Longa u 71. minuti. Bila je to prva pobjeda Iraca protiv 'elfa' u službenim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Škotska i Poljska su odigrali 2-2, nakon čega su Škoti definitivno otpali. Poljaci su poveli već u trećoj minuti golom Roberta Lewandowskog koji je zabio već 11 pogodak u kvalifikacijama. Gosti su držali vodstvo sve do sudačke nadoknade kada je Matt Ritchie izjednačio eurogolom. Veznjak Bournemoutha je opalio sa 25 metara pogodivši same rašlje. Domaćin je u 62. minuti stigao do vodstva još jednim lijepim pogotkom, a strijelac je bio Steven Fletcher. Poljake je spasio Lewandowski izjednačivši u sudačkoj nadoknadi. Gruzija je bez većih problema pobijedila Gibraltar 4-0.

Kolo prije kraja na ljestvici vodi Njemačka sa 19 bodova, Irska i Poljska imaju po 18 bodova i u zadnjem kolu će u Varšavi odlučiti o putniku na EP. U prvom susretu završilo je 1-1. Nijemci u zadnjem kolu dočekuju Gruziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati:

skupina D: Gruzija - Gibraltar 4:0 (Vatsadze 30, 45, Okriašvili 35pen, Kazaišvili 87), Irska - Njemačka 1:0 (Long 70), Škotska - Poljska 2:2 (Ritchie 45, Fletcher 61/Lewandowski 3, 90+4); redoslijed: Njemačka 19, Poljska 18, Irska 18, Škotska 12, Gruzija 9, Gibraltar 0.

skupina F: Mađarska - Farski Otoci 2:1 (Bode 63, 71/Jacobssen 11), Sjeverna Irska - Grčka 3:1 (Davis 35, Magennis 49, 58/Aravidis 87), Rumunjska - Finska 1:1 (Hoban 90/Pohjanpalo 67); redoslijed: Sjeverna Irska 20, Rumunjska 17, Mađarska 16, Finska 11, Farski Otoci 6, Grčka 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

skupina I: Albanija - Srbija 0:2 (Kolarov 90+1, Ljajić 90+4), Portugal - Danska 1:0; redoslijed: Portugal 18, Danska 12, Albanija 11, Srbija 4, Armenija 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo