VATRENO NA TRIBINAMA: / Pogledajte sukob Bad Blue Boysa i 'Mamićevaca'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon dugo vremena ljubitelji nogometa u Hrvatskoj konačno su imali jedan pravi nogometni derbi.

13.7.2015.
8:18
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Tijekom čitavog susreta, u gradu je vladala prava nogometna atmosfera, atmosfera kakva se već dugo nije uživala na ulicama glavnog hrvatskog grada. Očito su neki novi navijački vjetrovi zapuhali hrvatskom metropolom, koja je okupana suncem dočekala da još jednom, sigurno ne posljednji put, osjeti kako je to disati za nogometnu utakmicu, za svoj Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već dugo vremena, zagrebački Bad Blue Boysi, što zbog crnih listi, što zbog Zdravka Mamića i cjelokupne atmosfere u hrvatskom nogometu i oko Dinama, ne žele kročiti maksimirskim zdanjem. Veći dio zagrebačke nogometne javnosti svjesno je rekao "Ne" samovolji jednog čovjeka i njegovom načinom upravljanja klubom, no u tom svom prkosu, buntu i borbi za bolji Dinamo, Dinamo svih navijača, kako to oni sami ističu, kod Bad Blue Boysa stvoren je balon frustracije koji je kulminirao ulaskom na svoj Sjever nakon dugo vremena.

Letjele baklje

Naime, uoči same utakmice organizatorima ove utakmice problem je počela predstavljati situacija međusobnog razdvajanja suprostavljenih strana, Bad Blue Boysa i navijača odanih Zdravku Mamiću, tkz. "Mamićevaca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boysi su najavili dolazak na svoj Sjever, "Mamićevci" su jasno dali do znanja da će i oni biti na tom Sjeveru. Nekih sat vremena uoči same utakmice, došlo je do sukoba između dviju strana. Boysi su prilikom ulaska na tribinu odmah uočili svoje "neprijatelje" i napali ih. Poletjele su stolice i baklje, ali nekog većeg kontakta nije bilo.

Ubrzo je urigirala policija i suzavcem i pendrecima spriječila nerede širih razmjera, a na kraju simpatizeri Zdravka Mamića bivaju potisnuti skroz na kraj tribine. Tijekom utakmice, Boysi su u nekoliko navrata "Mamićevce" gađali bakljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo