PRESTIŽNA NAGRADA

VATRENI OSTAO KRATKIH RUKAVA: Stiglo pojašnjejne zašto Rakitić nije nominiran za Zlatnu loptu

Hrvatska će ove godine za razliku od prošle na popisu kanidata za Zlatnu loptu imati jednog predstavnika.

Luka Modrić našao se u uglednom društvu Cristiana Ronalda, Linela Messija i ostaih dok to ovaj put nije uspjelo Ivanu Rakitiću. France Football, koji dodjeljuje nagradu za najboljeg nogometaša godine, pojasno je zašto se hrvatski veznjaka nije našao u konkurenciji 30 igrača.

VELIKO PRIZNANJE ZA ČAROBNJAKA: Čudesni Luka Modrić ušao među 30 najboljih nogometaša svijeta!

“Izostanak sjajnog veznjaka Barcelone i Hrvatske povezan je s nastupom njegove reprezentacije na Europskom prvenstvu. Hravatska je bila impresivna u prvom krugu (posebno pobjeda nad Špajnolskom), ali je nakon toga ispala od Portugala u osmini finala”, pojašnjava France Football.

Osim Rakitića još su neka slavna imena ispala s prestižne liste poput Karima Benzeme, Jeromea Boatenga, Leonarda Bonuccija, Edena Hazarda, Mesuta Ozila i Alexisa Sancheza.

Od ove godine France Football ponovno samostalno organizaa izbor. Međunarodna nogometna federacija (FIFA) više ne sudjeluje u organizaciji, tako da opet glasaju isključivo novinari iz svih dijelova svijeta, a ne izbornici i kapetani reprezentacija.

Popis kandidata neće biti skraćen na tri finalista, kao prijašnjih godina, već svi ostaju u utrci do kraja, a osvajač Zlatne lopte bit će poznat 13. prosinca.

Povratak na Net.hr