OHRABRUJUĆI PODATAK

VATRENI IMAJU DODATNI RAZLOG ZA OPTIMIZAM: ‘Nije slučajno da smo tako dobri pred kraj godine’

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu igra kvalifikacijski ogled s Islandom na praznom Maksimiru.

Činjenica da će stadion biti bez navijača otegotna je okolnost za Vatrene, međutim ono što daje vjetar u leđa reprezentaciji je podatak da nikada kod kuće nije izgubila kvalifikacijsku utakmicu u studenom.

U 22 godine Vatreni su odigrali 15 kvalifikacijskih utakmica u 11. mjesecu. Osam puta su slavili, šest remizirali, a izgubili su samo jednu. Bilo je to 2007. kada je Makedonija na svom terenu bila bolja 2:0, međutim, na poluvremenu su Vatreni doznali da su osigurali plasman za Euro pa je pitanje bi li je izgubili da tome nije bio slučaj.


“Nije slučajno da smo tako dobri pred kraj godine. Naši glavni igrači tada ulaze u pravu formu”, prokomentirao je za 24 sata ovu činjenicu bivši hrvatski izbornik Otto Barić.

Računajući i prijateljske susrete, Hrvatska u studenom odigrala 24 utakmice uz omjer od jedanaest pobjeda, sedam remija i šest poraza. Činjenica je da je Hrvatska u prijateljske oglede u tom razdoblju često igrala u slabijem sastavu. Goal je pak izvukao sve naše utakmice odigrane u studenom pa se prisjetite ovdje prisjetite kako je to izgledalo rezultatski.

Hrvatska je, inače, odigrala četiri utakmice s Islandom. Tri je puta slavila, a jednom je utakmica završila bez pobjednika.

Povratak na Net.hr