VALVERDE PROGOVORIO O RAKITIĆU I NEYMARU: / Vatreni konačno doznao računaju li u Barceloni na njega

Image
Foto: Profimedia, AFP

Tržište u Španjolskoj i Francuskoj zatvara se 2. rujna

10.8.2019.
8:06
Profimedia, AFP
VOYO logo

Barcelonin trener ErnestoValverde u petak navečer nije mogao sa sigurnošću potvrditi da će hrvatski reprezentativac IvanRakitić ostati ovo ljeto u klubu, no napomenuo je kako on računa na njega.

"On nam je jako važan, ne znamo hoće li to biti i ove godine, no intuicija nam govori da hoće zbog svega čime nam doprinosi. Njegov rad je vidljiv. Zabio je dva gola. Ništa me ne potiče na mišljenje da neće biti tako. No garanitirati nešto 100 posto...ne znam", odgovorio je Valverde na konferenciji za medije upitan hoće li Rakitić sigurno posto ostati u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam hoće li nastaviti. U ovom trenutku računamo na njega kao i na sve igrače koje imamo", dodao je na konferenciji za medije uoči pripremne utakmice protiv Napolija.

Rakitić je u četvrtak zabio pobjednički gol za Barcelonu u slavlju 2-1 nad Napolijem u prvoj utakmici američkih priprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli mjesec je zabio gol i u porazu 1-2 od Chelsea na pripremama u Japanu. Oba puta je zatresao mrežu udarcima sa sredine izvan kaznenog prostora.

Španjolska javna televizija TVE izvijestila je da "dok nema Messija golove zabija Rakitić". Napadač Lionel Messi oporavlja se od ozljede u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, TEMP Rex Features
Image
Foto: Profimedia, TEMP Rex Features

Ernesto Valverde

Nastavlja u udarnoj postavi

Hrvatski 31-godišnji vezni igrač nastavlja igrati u udarnoj postavi kod Valverdea, baš kao i u protekle dvije godine od kada je taj trener sjeo na klupu katalonske momčadi. No, uprava Rakitiću nije povisila plaću i produžila ugovor koji mu istječe 2021. godine, a što je on tražio prošle sezone. Uprava posljednjih dana nije zaustavila medijska nagađanja i neslužbene informacije koje navodno dolaze iz kluba, a prema kojima ga je spremna prodati dođe li dobra ponuda.

Barcelona je zainteresirana za brazilskog napadača Neymara, nezadovoljnog u PSG-u, no nema dovoljno novca za njegovo dovođenje. Eventualna prodaja Rakitića kako bi namaknula novac, ili eventualno nuđenje njega zajedno s novcem za Neymara, spominjalo se zadnjih tjedana u medijima kao mogućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je na početku priprema poručio kako namjerava ostati u Barceloni te se natjecati za mjesto u početnoj postavi. Barcelona ove sezone ima veliki broj veznih igrača na što je upozorio Valverde prošli tjedan.

Rakitićev zastupnik ArturoCanales odbio je odgovoriti na upit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valverde je, upitan na konferenciji za medije o Neymaru, odgovorio: "Pretpostavka je da će on doći ovdje, vidjet ćemo što će biti. Ono što znam jest da sam trener i da radim s igračima koje imam. Vidjet ćemo što će se događati no ne razmišljam o tome, samo o onome što nam dolazi sutra".

Tržište u Španjolskoj i Francuskoj zatvara se 2. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo