SPEKTAKL NA OLD TRAFFORDU: / Guardiolin stroj zaustavio Mourinhove trupe i slavio u uistinu sjajnom derbiju

Image

Nogometaši Manchester Cityja uzeli su sva tri boda na Old Traffordu na kojem su s 2-1 svladali United u sjajnom gradskom derbiju prepunom uzbuđenja i šansi na obje strane.

10.9.2016.
15:25
VOYO logo

Uistinu odličan susret odlučili su pogoci Kevina de Bruynea i Kelechija Iheanacha kojima je sastav Josepa Guardiole stigao do 2-0, da bi pred kraj uvodnog dijela krasnim volejem smanjio Zlatan Ibrahimović. Unatoč nizu šansi s obje strane do kraja ogleda rezultat se nije mijenjao i City je stigao do 50. pobjede u 172. gradskom derbiju.

https://vid.me/wG1P

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je ovime Guardiola na klupi Cityja savršen niz pa njegov klub predvodi ljestvicu sa 12 osvojenih bodova. Prvi poraz zadržao je United na tri osvojena boda manje.

Bio je ovo i sedamnaesti međusobni ogled dvojice sjajnih stratega, a Jose Mourinho sada ima još više razloga za ne voljeti katalonskog stručnjaka. Naime, u ogledima s njim zna za samo tri pobjede, što iznosi tek 17,6 posto, a u posljednjih deset međusobnih sučeljavanja svladao ga je samo jednom (uz četiri remija i pet poraza).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Guardiola je subotnjim uspjehom postao tek četvrti menadžer u povijesti Premier lige koji je u uvodna četiri kola startao savršeno. Preostali su Mourinho, Ancelotti i Hiddink. Također, prvi je koji je nizao uspjehe u šest uvodnih susreta na klupi Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


MANCHESTER UNITED - MANCHESTER CITY 1-2

90+6. minuta: KRAJ UATKMICE! Pobjeda Cityja 2-1 na gostovanju kod gradskog rivala Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

93. minuta: Ibrahimović u šansi za postizanje pogotka, ipak tek korner. Nakon ubačaja iz kuta ništa spektakularnoga...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade ogleda.

Pablo Zabaleta zamijenio je Nolita na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87. minuta: Pritisak i nekoliko šansi pred Cityjevim vratima. Ništa od svega, i dalje 2-1 za goste.

83. minuta: Žuti karton za Rooneyja koji je izgubio živce. Stvarao je pritisak na povratnoj lopti za Brava koji ju je uspio proslijediti dalje. Potom je Unitedov kapetan uklizao Cityjevom golmanu i poslao ga na travnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81. minuta: Umjesto Shawa ulazi Martial.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74. minuta: Sreća za United. Kevin de Bruyne je sjajno utrčao na jednu okomitu Saneovu loptu i odmah opalio prema De Gei. Španjolski reprezentativni vratar bio je svladan, ali lopta pogađa vratnicu i potom paralelno sa crtom gola odlazi natrag u teren... Prije toga De Gea spašava gol domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7o. minuta: Baš kako smo najavili, United je stigao do drugog gola. Ipak, poništen je on zbog zaleđa. Pucao je Rashford, a lopta je na putu do gola dodirnula Ibrahimovića koji je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

65. minuta: Stigne li United do drugog pogotka, bit će on u potpunosti zaslužen. Sastav Josea Mourinha izgleda puno bolje u drugom poluvremenu, ima incijativu i opasno prijeti.

60. minuta: Promjena u Cityju. Sterling van, San u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56. minuta: Claudio Bravo se zaigrao na vratima Cityja i iskušao driblerske sposobnosti. Lopta mu je pobjegla i stigla do natrčalog Rooneyja pred kojim Bravo dvjema nogama uklizava prema lopti. Rooney leži na travnjaku, sudac Clattenburg pokazuje da se igra nastavi.

Uvodne minute drugog poluvremena definitivno pripadaju domaćoj momčadi. Ipak, ona gostujuća i dalje je u prednosti 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53. minuta: Strijelac Iheanacho napušta teren, u igri za City je Fernando.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50. minuta: Žuti karton za Ibrahimovića. Pregrub je bio u borbi za loptom s Otamendijem. Odmah potom i žuti za Fellainija zbog udaranja laktom Kolarova.

46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme i to izvrsnom šansom domaćina. U prilici se našao Ibrahimović...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjene u Unitedu: Herrera i Rashford u igru, Mhitarijan i Lingard na klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45. minuta:KRAJ PRVOG POLUVREMENA sjajne utakmice na Old Traffordu. Više od pola sata City je bio dominantna momčad na travnjaku i povela je pogocima De Bruynea i Iheanacha samo da bi pred kraj prvog dijela sjajno iz voleja smanjio Ibrahimović! Imao je švedski napadač potom još jednu šansu, no na odmor s ide s prednošću Cityja 2-1.

43. minuta: GOOOOOOL! Zlatan Ibrahimović je strijelac. Iskoristio je švedski napadač istrčavanje Brava na jednu visoku loptu, potom smireno, iz prve odapeo u smjeru nebranjene mreže. Sjajan pogodak, četvrti ligaški ove sezone za tek pristiglog napadača.

36. minuta: GOOOOOOL! Kelechi Iheanacho povećava prednost gostiju na 2-0. City apsolutno dominira ovim ogledom. De Bruyne je gađao iskosa s desetak metara i pritom pogodio vratnicu nakon čega je Nigerijac poslao loptu iza De Gee za povećanje vodstva na Old Traffordu. Iz samo 13 udaraca u okvir u Premier ligi Iheanacho je postigao devet pogodaka.

35. minuta: Nakon više od pola sata igre razloga za zadovoljstvo i sreću ima plavi dio Manchestera. Kevin de Bruyne napravio je pritom najviše, ali i ostatak momčadi djeluje sigurnije u odnosu na Unitedove igrače od koji je prijetnja, jedin, stigla samo u sedmoj minuti iz Pogbinog pokušaja.

28. minuta: Mhitarijan je bio u prilici, no čak i da je stigao loptu koja je brzo odmicala od njega i zaprijetio Bravu na vratima Cityja, od svega bi bilo samo - zaleđe.

25. minuta: City ima vodstvo i igru protiv United. Većim dijelom igra se na polovici koja pripada domaćinu, a iz jedne takve prilike kombinirali su Nolito i Iheanacho. Ipak, igrači Uniteda spriječili su da se zahukta pred njihovim golom.

15. minuta: GOOOOOOL! Kevin de Bruyne je strijelac! Strijelac 16 golova za City u prošloj sezoni sjurio se sam prema De Gei i prizemnom loptom naciljao njegov donji desni kut. Akcija je odrađena u tri poteza, a De Bruyne je udarac uputio sa nekih 17 metara udaljenosti od gola domaćina.

10. minuta: Slobodan udarac za gostujuću momčad malo iskosa s lijeve strane. De Bruyne je preskočio loptu, Kolarov se zaletio i udarcem prebacio De Geina vrata. I dalje je početnih 0-0. Koju minutu ranije isto je, samo iz igre, s druge strane napravio Paul Pogba.

5. minuta: I dalje traje uvodno ispitivanje snaga. Spomenuti treba tek ubacivanje De Bruynea s lijeve strane na koje nitko od Cityjevig nogometaša nije stigao pravovremeno reagirati.

1. minuta: Utakmica je počela! U pitanju je 172. po redu derbi grada Manchestera.

13:20 - Obojica trenera slove za ponajbolje svjetske nogometne stručnjake i iza obojice je karijera krcati trofejima. Ipak, Mourinho baš i ne voli oglede protiv Guardiolinih momčadi, a razlog je jasan - samo tri pobjede iz 16 međusobno odigranih utakmica.

13:10 - Potvrđene su postave obiju momčadi:

S obzirom na to koliko je poznato njihovo veliko rivalstvo iz doba kada su novac zarađivali u Španjolskoj jasno je da čitava nogometna javnost jedva čeka vidjet trenutak u kojem će se naći oči u oči na Old Traffordu.

Osim tog, ovih su dana strani mediji poput Sky Sportsa i Bleacher reporta dosta pažnje posvetili činjenici da bi subotnji gradski derbi mogao biti najskuplja utakmica u povijesti.

Sky je izračunao da je do sada taj primat držao sudar Real Madrida i Barcelone u studenom prošle godine kada je momčad Luisa Enriquea slavila s 4:0. U tom El Clasicu igrali su nogometaši čija je vrijednost transfera iznosila 562 milijuna funti.

Bleacher report je je također zaključio da će ovo biti najskuplja utakmica svih vremena, ali njihove brojke su mrvicu manje:

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo