NEVIĐENI TRILER NA MAKSIMIRU: / Modri primili dva gola u sudačkoj nadoknadi i bacili navijače na koljena, Dinamo čeka neizvjesna borba

Image
Foto: Pixell

Hrvatski prvak imao je dva gola prednosti do 93. minute

6.11.2019.
22:55
Pixell
VOYO logo

U susretu četvrtog kola C skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je pred 28.316 gledatelja na stadionu Maksimir odigrao 3-3 protiv Šahtara primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi i tako pokvario izglede za plasman u osminu finala.

Dinamo i Šahtar su odigrali ludu utakmicu. Gosti su poveli, Dinamo je potom okrenuo rezultat s tri gola, da bi Ukrajinci u sudačkoj nadoknadi zabili dva gola za 3-3. Šahtar je treći pogodak postigao u petoj minuti nadoknade iz kaznenog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
DINAMO OŠTEĆEN ZA ČAK DVA PENALA? /

Petković je pao u kaznenom prostoru, Ademija sapleli, evo što o situaciji kaže 'Oko sokolovo'

Image
DINAMO OŠTEĆEN ZA ČAK DVA PENALA? /

Petković je pao u kaznenom prostoru, Ademija sapleli, evo što o situaciji kaže 'Oko sokolovo'

Ukrajinci su poveli u 13. minuti golom Alana Patricka, no 'Modri' su okrenuli rezultat golovima Brune Petkovića u 25. minuti, Luke Ivanušeca u 83. minuti, te kapetana Arijana Ademija u 89. minuti. Dinamo je imao 3-1 i činilo se kako će pobjedom načiniti veliki korak prema plasmnu u osminu finala. Šahtar je u trećoj minuti sudačke nadoknade smanjio golom Moraesa, a u petoj minuti sudačke nadoknade Brych je dosudio kazneni udarca za goste, nakon što je Theophile-Catherine oborio Pjatova, a Tete je bio siguran.

Dva isključenja

Obje momčadi su završile utakmicu s igračem manje, u 75. minuti kod Dinama je isključen Moro, a samo pet minuta kasnije 'pocrvenio' je i Marlos koji je u svega šest minuta zaradio dva žuta kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva tjedna Dinamo i Šahtar su u Harkivu odigrali 2-2. "Modri" su bili bolji i malo je nedostajalo da osvoje tri boda. Ovoga puta Dinamo je bio još bliže pobjedi, ali nije uspio.

Bjelica se i ovaj put odlučio na postavu s tri stopera, u zadnjoj liniji zaigrali su Dilaver, Perić i Theophile-Catherine. U odnosu na utakmicu u Harkivu, Nenad Bjelica je napravio jednu zamjenu, umjesto Marija Gavranovića od prve minute je zaigrao Bruno Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinci su se prvi nametnuli i bolje su ušli u susret. Držali su loptu u nogama i kontrolirali igru, te brzim i okomitim prodorima prijetili. Bolju igru Šahtar je okrunio golom u 13. minuti. Moraes je probio desnu stranu i ubacio na peterac gdje je natrčao Patrick i zabio za vodstvo gostiju.

Nakon 20 minuta nervoze i traženja, Dinamo je počeo igrati. Bjelica je promijenio formaciju i "modri" su u nastavku poluvremena zaigrali daleko bolje. Prvu priliku Dinamo je dočekao u 20. minuti kada je Petković dobio odličnu loptu, ali je loše pucao. Međutim, pet minuta kasnije je zabio za 1-1. Theophile-Catherine je ubacio u kazneni prostora, a Petković je najviše skočio i zabio glavom za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporne situacije

U posljednjih 10 minuta Šahtar je nekoliko puta zaprijetio udarcima izvana, ali nije ozbiljnije ugrozio Livakovića. U 41. minuti Ismaily je srušio Petkovića, međutim Brych nije pokazao na bijelu točku, a niti se oglasio niti VAR. Igrači Dinama su tražili kazneni udarac i u posljednjim trenucima prvog dijela, nakon starta nad Ademijem, ali je njemački sudac ostao šutjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je daleko bolje ušao u nastavak i u 59. minuti centimetri su dijelili 'modre' od vodstva, nažalost ispriječila se vratnica. Olmo je povukao brzu kontru, te sjajno uposlio Leovca koji je pucao, no lopta se odbila od gostujućeg stopera i završila na vratnici.

Gosti su uzvratili u 74. minuti, s ruba kaznenog prostora pucao je Moraes, no Livaković je bio spreman. Dinamo je u 75. minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen Moro zbog neopreznog starta. Samo minutu kasnije Šahtar je imao zicer, no Matvijenko nije uspio svladati Livakovića. Srećom, u 80. minuti 'pocrvenio' je i Marlos koji je u svega šest minuta zaradio dva žuta kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudačka nadokanda

Luka Ivanušec je zabio u 83. minuti za 2-1, a kada je Arijan Ademija u 89. minuti povisio na 3-1 činilo se kako je sve gotovo. Dinamo je imao 3-1 i činilo se kako će pobjedom načiniti veliki korak prema plasmanu u osminu finala. Šahtar je u trećoj minuti sudačke nadoknade smanjio golom Moraesa, a u petoj minuti sudačke nadoknade Brych je dosudio kazneni udarca za goste, nakon što je Theophile-Catherine oborio Pjatova, a Tete je bio siguran.

U drugom susretu iz ove skupine Atalanta i Manchester City su odigrali 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City je poveo u u sedmoj minuti golom Raheema Sterlinga, a gosti su u 43. minuti mogli načiniti veliki korak prema pobjedi, no Gabriel Jesus nije realizirao jedanaesterac promašivši cijela vrata. Atalanta je izjednačila u 49. minuti golom hrvatskog reprezentativca Maria Pašalića.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građani" su od 82. minute igrali bez isključenog vratara Claudia Brava koji je napravio prekršaj izvan kaznenog prostora. Zanimljivo, Bravo je ušao u igru početkom drugog poluvremena umjesto ozlijeđenog Edersona, pa je na vrata morao stati

Na ljestvici vodi Manchester City sa 10 bodova, Dinamo i Šahtar imaju po pet bodova, dok je Atalanta na začelju s jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućem kolu Dinamo 26. studenog gostuje u Milanu protiv Atalante, a u drugom susretu se sastaju Manchester City i Šahtar.

"Modri" će natjecanje po skupinama završiti 11. prosinca na stadionu Maksimir protiv Manchester Cityja, dok će u drugom susretu Šahtar ugostiti Atalantu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve dvije momčadi izborit će plasman u osminu finala Lige prvaka, trećeplasirani seli u Europsku ligu, dok za posljednju momčad u skupini za ovu sezonu završava europska priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO

Dinamo - Šahtar 3:3

Dinamo: Livaković - Theophile-Catherine, Dilaver, Perić - Stojanović, Olmo, Moro, Ademi, Leovac - Petković, Oršić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtar: Pjatov - Dodo, Krivtsov, Matvijenko, Ismaily - Patrick, Stepanenko - Marlos, Kovalenko, Taison - Moraes


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj

98' GOOL Tete je zabio iz penala za 3.3.

93' Dentinho je zabio glavom za 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' GOOL Olmo je sve napravio na desnoj strani. Prošao je poput najvećih majstora i ubacio na drugu, tamo je bio Ademi, kapetan nije imao težak posao. VIDEO

83' GOOL Ivanušec je zabio za veliko vodstvo Modrih. Petković je dobio loptu u petercu i dodao je Ivanušecu, a ovaj je pobjegao na desnu stranu i sjajno pogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Marlos je zaradio drugi žuti karton nakon starta nad Gjirom.

75' Velika prilika za goste. Matvijenko je tukao s dva metra ravno u Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Moro je nakon ružnog starta zaradio drugi žuti. Modri su s igračem manje.

74' Nikola Moro je tukao, Pjatov je obranuio.

68' Polomili su sada gosti vratara Livakovića. Taison je tukao po lopti, ali nije gledao gdje je jedinica Modrih i na kraju ga je pokosio.

66' Dugi pas preko cijelog terena je poslao Stojanovic, ali nije pogodio nikoga od suigrača.

65' Gosti stišću, pokušavaju napraviti nešto, ali Dinamova obrana dobro stoji. Tribine se opet bude.

58' Leovac je primio loptu na lijevoj strani, tukao je, a loptu se nakon njegovog udarca odbila od jednog od braniča da bi na kraju odsjela na gredi.

58' Kovalenko se našao u prilici, tukao je iskosa s lijeve strane, lopta je otišla pored gola.

54' Ismaily je skoro pobjegao obrani, ali su Modri na kraju uspjeli očistiti opasnost.

51' MarioPašalić kvari Dinamove planove. Zabio je za 1:1 protiv Cityja. O tome više pročitajte .

49' Stišću gosti, ali Modri se dobro brane.

47' Moraes je zatražio medicinsku pomoć nakon što ga je nagazio jedan od Modrih.

46' Nastavila se utakmica.

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

45' Ademi je ušao u kazneni prostor s desne strane i pao nakon kontakta s Matvijenkom, ali sudac nije niti ovaj put pokazao na bijelu točku. Mario Strahonja oglasio se tom pitanju poslije utakmice, što je rekao pročitajte .

41' Petković je pao u 16-ercu nakon što ga je Ismaily srušio, Modri su tražili penal. I navijači su prosvjedovali, međutim sudac je samo odmahnuo rukom. Svi su očekivali reakciju iz VAR sobe, no niti to se nije dogodilo. Sporna situacija.

40' Tri udarca Šahtara zaredala su se, Modri imaju sreću što niti jedna nije bio opasan.

38' Matviienko je tukao snažno po sredini gola, ali je Livakovic bio spreman.

35' Kivalenko je također zaprijetio iz slobodnog udarca, kao i Oršić nije se proslavio.

34' Oršić je tukao s 20-etak metara iz slobodnog udarca, lopta je otišla daleko do gola.

31' Zagužvalo se u 16-ercu gostiju, Petković je došao do lopte, ali bio je u teškoj prilici i nije uspio uputiti konkretan udarac, no izborio je korner.

26' GOOL Theophile je ubacio s desne strane, Petković je nebeskim skokom nadvisio suparnike i zakucao glavom loptu u mrežu. (VIDEO)

19' Petković je primio precizan Theophileov centaršut u šesnaestercu. Prmio je loptu na oko desetaka metara od gola, te je tukao po sredini gola, Pjatov se nije dao iznenaditi.

19' Tribine se bude nakon šoka u 13. minuti. Međutim, gosti još uvijek dominiraju.

13' GOOL Patrick i Moraes odigrali su sjajnu akciju, nakon koje je Patrick s ruba peterca poslao loptu u mrežu. (VIDEO)

8' Navijači su neumoljivi, ali još uvijek nema većih prilika. Gosti dominirjau posjeodm lopte s 82:18%.

6' City je poveo u Italiji protiv Atalante što je odlična vijest za Modre. Dinamu paše poraz Atalante bi tako praktički osigurali treće mjesto i proljeće u Europi.

Image
Foto: : Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: : Slavko Midzor/PIXSELL

06.11.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina C, 4. kolo, GNK Dinamo - FK Sahtar Donjeck. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

5' Još traje odmjeravanje snaga, tribinama ori pjesma BBB-a.

2' Marlos je tukao s lijeve strane, lopta je otišla pola metra od gola.

1' Počela je utakmica. Maksimir gori.

20:52 - Još nas minute dijele do početka utakmice.

19:47 - Stigli su sastavi. Bjelica se drži prokušanog recepta.

Image
Image

19.36 - Naš novinar snimio je atmosferu oko stadiona, što možete pogledati .

19:35 - Modri su prije utakmice pustili važnu obavijest za navijače. O tome čitajte .

18:53 - Još je ostalo malo više od dva sata do utakmice. Čekaju se sastavi.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo