DINAMO POBJEGAO BJELIČINOM OSIJEKU: / Džoker s klupe spasio Modre u Koprivnici, Oršić 'dotukao' Farmaceute

Image

Vodeći Dinamo sada ima 74 boda iz 31 susreta, drugi je Osijek sa 67 bodova iz također 31 susreta

1.5.2021.
18:48
VOYO logo

Nogometaši Dinama u susretu su 32. kola kao gosti u Koprivnici svladali Slaven Belupo s 2-0 (0-0) pa sada imaju velikih sedam bodova više od drugog Osijeka. Strijelci za zagrebački sastav bili su Tolić (64') i Oršić (86').

Susret u Koprivnici nažalost za sobom će zasigurno vući repove zbog nesigurnog suđenja Pajača, a i čudnih reakcija VAR-a Vidulina. Prvenstveno se to odnosi na vodeći pogodak Dinama kada ni Pajač, ali još čudnije Vidulin, nisu vidjeli evidentan prekršaj Oršića na Godi. Naime, nakon što je sjajni domaći vratar Filipović obranio prvi pokušaj Tolića, lopta se vratila Dinamovom napadaču koji se odlučio lobati Filipovića koji je ostao na travi. Lopta je u paraboli išla u mrežu, a na gol-liniji ju je glavom pokušao izbiti Goda. No, u braniča Slavena se zaletio Ošić koji ga je odgurnuo s obje ruke i ubacio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je provjera putem VAR-a i kada se očekivalo da gol bude poništen, Pajač je iznenađujuće pokazao na sredinu igrališta i Dinamo je stigao do vodstva.

VAR poništio crveni karton i penal

U akciji koja je prethodila golu Oršić je odlično povukao sa sredine igrališta i idealno uposlio Tolića čiji je udarac sa šest metara obranio Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački sastav pobjedu je potvrdio u 86. minuti nakon brze i precizne akcije u kojoj je Tolić izbacio Jakića na desnom krilu, uslijedio je prizemni ubačaj na nečuvanog Oršića koji je sa 10-ak metara bio precizan.

Inače, već početkom drugog poluvremena VAR je bio u akciji. Gvardiol se ubacio iza leđa Boseca i dobio loptu u idealnoj poziciji za udarac prema vratima, no Bosec ga je povukao za ruku pa je Pajač pokazao na bijelu točku, a ujedno i isključio braniča domaćh. No, pregledom snimke ustanovljeno je kako je Gvardiol bio 20-ak centimetara u zaleđu, pa su poništene odluke i o kaznenom udarcu i o crvenom kartonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći Dinamo sada ima 74 boda iz 31 susreta, drugi je Osijek sa 67 bodova iz također 31 susreta. Slaven Belupo je ostao sedmi sa 31 bodom, jednim manje od šestog Šibenika, pet više od osmog Varaždina i devete Lokomotive, a šest više od 10. Istre 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Prva hrvatska nogometna liga, 32. kolo Koprivnica, Gradski stadion, 17.00

Slaven Belupo - Dinamo 0:2 (Tolić 64', Oršić 86')

Slaven Belupo: Filipović, Božić, Paracki, Kim, Bosec, Lulić, van Bruggen, Glavčić, Goda, Iličić, Knoll

Dinamo: Livaković, Stojanović, Lauritsen, Perić, Gvardiol, Jakić, Majer, Ademi, Mišić, Ivanušec, Oršić

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' Božić je oborio Tolića i zaradio žuti karton.

90' Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' Trostruka promjena kod Dinama. Iz igre izlazi Ivanušec, Ademi i Oršić, a ulaze Burton, Hajrović i Theophile.

86'GOOL! Dinamo vodi 2:0. Kastrati je gurnuo Jakića u kontru koji nesebično pronalazi Oršića na lijevoj strani čiji udarac od stative ulazi u gol. Ovoga puta je nemoćan bio i Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Gamarra ubacuje s lijeve strane, no Etoundi blago puca u Livakovića.

82' Oršić puca malo pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' Nakon što je van Bruggen zaustavio lijep prodor Kastratija, isti ga je zakačio po nogama i zaradio žuti karton.

75'Dvije sjajne obrane Livakovića! Prvo je skinuo udarac Gamarre, a na odbijenu loptu je natrčao Bačelić Grgić, no Livaković se još jednom našao na pravom mjestu. Golmani su na visokoj razini!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74'Još jedna sjajna obrana Filipovića! Oršić je ovaj put u ulazi asistenta, a Jakić cilja pod gredu gdje se opet našao golman domaćina. Odmah iz kornera Perić tuče glavom, ali ravno u Filipovića koji domaćine drži na minimalnom zaostatku.

72' Trostruka zamjena kod domaćina: izašli su Knoll, Paracki i Bosec, a ušli Etoundi, Julardžija i Mlinar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Ivanušec je prošao po lijevoj strani i dao povratno za Oršića čiji sjajan udarac Filipović vadi ispod grede. Korner za Dinamo. Druga zamjena kod Modrih: izašao je Majer, a ušao Kastrati.

65' Druga promjena kod domaćina. Gamarra je ušao u igru umjesto Kima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' GOOL! Dinamo vodi 1:0. Tolić je izbio sam ispred Filipovića koji brani njegov prvi udarac. Odbijenu loptu Tolić uspijeva pospremiti u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' Još jedna odlična prilika za Dinamo. Stojanović dodaje Oršiću koji pogađa pored gola.

59' Ivanušec prošao kroz dvojicu u obrani Belupa, ali je Filipović bio prvi na lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' Prva promjena i kod Dinama. Iz igre izlazi Mišić, a ulazi Tolić.

56' Prva promjena na današnjoj utakmici. Iz igre izlazi Iličić, a ulazi Bačelić Grgić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Ipak ništa! VAR je sve poništio zbog zaleđa Gvardiola. Bosec ostaje na terenu.

52' Penal za Dinamo i crveni karton za Boseca nakon što je povukao Gvardiola za ruku. Slaven Belupo igra s igračem manje do kraja utakmice. Čeka se VAR.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena

45' Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

42' Gvardiol pokosio Bosca koji je ostao ležati, ali sudac nije ništa dosudio.

37' Lulić je ubacio za Godu koji glavom gađa prema golu, ali Livaković brani.

29' Prva prilika za domaćine! Knoll se našao u šesnaestercu, ali se pokliznuo prije primanja lopte te pucao ravno u Livakovića.

28' Majer krade loptu na 20ak metara od protivničkog gola i prosljeđuje Mišiću čiji udarac ponovno brani sjajan Filipović.

27' Mišić poteže s 30ak metara, ali prelazi preko gola.

22' Rezervni golman Ćović prigovorio je sucu i postao je drugo ime u sučevoj bilježnici.

20' Prvi žuti karton na utakmici, a dobio ga je Goda.

16' Majer je u šesnaestercu pucao na gol, ali ravno u Filipovića.

11' Majer je ubacio loptu s desne strane i promašio Ademija, ali tamo je bio Gvardiol koji je pogodio pored gola.

9' Još jedna sjajna prilika za Dinamo. Oršić je izveo korner, Lauritsen bio najviši na lopti i dodao Mišiću koji puca na gol, ali golman Slaven Belupa još jednom brani.

6' Prva prilika na susretu! Gvardiol je povukao kontru i nakon driblinga proigrao Oršića na lijevoj strani u šesnaestercu Slavena, ali Filipović odlično brani.

1' Počela je utakmica.

16.00 Stigli su sastavi. U vrhu napada Dinama od prve minute igrat će Mislav Oršić, a iza njega će biti Lovro Majer i Luka Ivanušec.


U 32. kolu Prve hrvatske nogometne lige nogometaše aktualnog prvaka, zagrebačkog Dinama, očekuje gostovanje u Koprivnici kod Slaven Belupa.

Image
DINAMO NAKON VELIKOG PREOKRETA PROŠAO U FINALE KUPA: /

Jakić, Majer i Ademi golčinama u produžecima slomili Goricu

Image
DINAMO NAKON VELIKOG PREOKRETA PROŠAO U FINALE KUPA: /

Jakić, Majer i Ademi golčinama u produžecima slomili Goricu

Modri su u srijedu pobjedom nad Goricom izborili plasman u finale Kupa, a u subotu ih očekuje novi ispit u HNL-u u kojemu će loviti vrijedne bodove u borbi za tiitulu s Osijekom.

"Vraćamo fokus na naše, kako uvijek ističemo, najvažnije natjecanje Hrvatski Telekom Prvu ligu. U vrlo dobroj smo poziciji, imamo četiri boda prednosti u odnosu na najbližeg pratitelja, a imamo i utakmicu zaostatka. Ali, naravno, tu prednost treba održati, po mogućnosti i povećati. Prva sljedeća utakmica uvijek je najteža i najzahtjevnija, a to je u ovom trenutku ona protiv Slavena Belupa. Respektiramo koprivničku momčad, pomrsila je račune u ovom prvenstvu i nama i drugima tako da smo iznimno oprezni, ali ujedno i odlučni završiti utakmicu na najbolji način, s tri boda", rekao je trener Dinama Damir Krznar.

'Ne koristiti pozornicu za osobni marketnig'

Strateg Belupa Tomislav Stipić uoči utakmice rekao je kako će se njegova ekipa pokušati suprotstaviti favoriziranom protivniku.

"Prije svega, moramo svi biti na nivou i spremni trpjeti i raditi svih 90 minuta. Moramo smanjiti količinu nepotrebnih grešaka, ne koristiti pozornicu od 17 sati za osobni marketing i imati raspoloženog Filipovića. Zbog načina Dinamove igre očekujemo ogroman mentalni pritisak i fizičku potrošnju. Previše Dinamovih igrača na HNL nivou posjeduje taj potez pobjede. Uz to moramo se pripremiti na uigrane rotacije kreativnih igrača Dinama i punjenje prostora iz drugog plana", poručio je.

Ovo će biti peta utakmica između Dinama i Slven Belupa ove sezone. Tri puta su igrali u HNL-u, a jednom u četvrtfinalu Kupa. Jdena utakmica završena je neodlučeno (3:3), a u ostalim susretima su Modri pobijedili.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo