LOKOMOTIVA OSIGURALA DRUGO MJESTO I KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA: / Sezonu odlučio autogol u 88. minuti

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je promašio velik broj prilika, a na kraju je tragičar ispao Lončar koji je zabio autogol

25.7.2020.
23:02
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Lokomotive idu u kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone nakon što su u posljednjem kolu svladali Osijek rezultatom 2:1 u Gradskom vrtu. Pogodak je za vodstvo Lokomotive zabio Jakić u 54. minuti, Marić je izjednačio u 58., a tragičar i čovjek odluke bio je Lončar koji je u 88. minuti zabio autogol i donio pobjedu Lokomotivi. Osijek je na 4. mjestu ljestvice, a to znači da ide u pretkola Europske lige.

U drugoj je utakmici Rijeka pobijedila s 4:2 protiv Istre, ali joj je to bilo dovoljno tek za treće mjesto. Briljirao je Antonio Čolak koji je zabio sva četiri pogotka za Riječane, dok je Guzina zabio dva za Istru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
NAVIJAČI OSIJEKA NAPRAVILI SHOW I POSLALI ŽESTOKU PORUKU HNS-U: /

Pokazali su im kako njihova zabrana nema nikakvog smisla

Image
NAVIJAČI OSIJEKA NAPRAVILI SHOW I POSLALI ŽESTOKU PORUKU HNS-U: /

Pokazali su im kako njihova zabrana nema nikakvog smisla

Luda utakmica u Gradskom vrtu

Osijek i Lokomotiva su međusobni ogled dočekali bodovno poravnati, no Osijek je bio bolji u međusobnom skoru, dok je Rijeka imala bod manje.

Situacija je bila jasna, Osijek ili Lokomotiva pobjedom osvajaju drugo mjesto, Osijek je mogao biti drugi i u slučaju remija, no tada Rijeka nije smijela slaviti protiv susjeda iz Pule. Momčadi s Rujevice drugo mjesto donosila je jedino pobjeda protiv Istre i remi u Gradskom vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je povela u 54. minuti golom Kristijana Jakića. Uzuni je s lijeve strane pucao, Ivušić odbio loptu do posve slobodnog Jakića koji je iz peterca pogodio za vodstvo. Situacija je bila upitna, međutim nakon VAR provjere, sudac Strukan je pokazao na centar.

Međutim, Osijek je izjednačio svega tri minute kasnije preko Mirka Marića. Talys je dobro centrirao s pozicije lijevog krila, a Marića zabio sa 8-9 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 88. minuti gosti su stigli na korak do pobjede. Nakon ubačaja s desne strane i 'flipera' u kaznenom prostoru, lopta se od Lončara odbila u vlastitu mrežu. U drugoj minuti sudačke nadoknade Uzuni je zabio za 3-1, ali je pogodak poništen zbog zaleđa.

Do konca utakmice Osijek je pokušao barem izjednačiti, ali nije uspio i moglo je početi veliko slavlje zagrebačkih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotivu sada očekuje i finale Kupa protiv Rijeke 1. kolovoza u Šibeniku.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

25.07.2020.., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, NK Osijek - NK Lokomotiva. Dmytro Lopa, Fran Karacic. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Čolakov poker

Rijeka je u drugom susretu porazila Istru 1961 sa 4:2 i obavila svoj posao. Na Rujevici su vrlo rano riješili pitanje pobjednika i potom čekali vijesti iz Osijeka. Međutim, nise se mogli previše radovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak utakmice bio je Antonio Čolak koji je zabio četiri gola (18', 24' 35'-11m, 54'), dok je strijelac za goste iz Pule bio Guzina (60', 78'-11m).

Iz lige ispada Inter, a u dodatne kvalifikacije ide Istra 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

36. kolo Prve HNL

Osijek - Lokomotiva 1:2

OSIJEK: Ivušić, Silva, Majstorović, Škorić, Jugović, Talys, Lopa, Žaper, Ndockyt, Mance, Marić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LOKOMOTIVA: Grbić, Kovačić, Mersinaj, Kolinger, Karačić, Čeliković, Jakić, Kastrati, Cokaj, Uzuni, Tolić

Rijeka - Istra 4:2

RIJEKA: Pandur, Escoval, Velkovski, Galović, Raspopović, Lepinjica, Pavičić, Lončar, Štefulj, Andrijašević, Čolak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISTRA 1961: Čondrić, Franić, Tomašević, Bosančić, Pavić, Lončar, Ivančić, Močinić, Gržan, Guzina, Fintić

FT Gotovo je! Lokomotiva je u kvalifikacijama za Ligu prvaka, Osijek završava tek na 4. mjestu ljestvice!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotova je utakmica u Rijeci.

90' Zabio je sad Uzuni, ali je bio u zaleđu, što je potvrdio i VAR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' Lokomotiva je zabila! Vode 2:1, autogol je zabio Lončar nakon jednog ubacivanja i gužve u kaznenom prostoru.

82' Jugović ne može vjerovati što je promašio! Bio je u sjajnoj poziciji, no loptu je nakon odbitka poslao pored vrata. Koštat će ovo Osijek vjerojatno Lige prvaka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' Kastrati je imao dobru priliku, ali poskliznuo se i uputio loš udarac. Prava je jurnjava sad u Gradskom vrtu, obje momčadi se bacaju na glavu.

78' Guzina je zabio svoj drugi gol i smanjio prednost Rijeke na 4:2. Zabio je s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Evo nam i Sammira. Ušao je umjesto Cokaja za Lokomotivu.

67' Kakvu je šansu sad prokockao Marić! Kapetan Lokomotive Denis Kolinger morao je intervenirati da ne bi Marić pogodio mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Već drugi put Osječani traže penal. Sudac Strukan gledao je prije desetak minuta VAR, a ovaj put nije htio uvažiti pritužbe Osječana. Luda je utakmica u Gradskom vrtu!

60' U međuvremenu je Čolak zabio još jedan gol za Rijeku, a Guzina je smanjio na 4:1. Rijeka je zasad u Ligi prvaka još uvijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' Ali Marić vraća rezultat u egal! Ekspresno je odgovorio Mirko Marić svojim 20. pogotkom za Osijek. Kakva utakmica se igra u Gradskom vrtu. Ubacio je Talys, Mance glavom spustio, a Marić nogom zabio za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' Jakić je zabio zlata vrijedan gol za Lokomotivu i zasad su Lokosi u Ligi prvaka! Naletio je na odbijenu loptu nakon udarca Uzunija i zabio u praznu mrežu.

47' Kakva šansa za Osječane! Lopa je pogodio Škorića u glavu, pucao je kapetan Osijeka neometan s pet metara, ali ravno u golmana.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

HT Gotovo je prvo poluvrijeme na utakmicama. Rijeka je već sve odradila, a Osijek i Lokomotiva morat će se baciti na glavu u drugom dijelu.

37' Kakva sad prilika za Mancea u Gradskom vrtu, bio je oči u oči s vratarom Grbićem, ali nije uspio realizirati tu šansu. Tempo je žestok u Osijeku.

35' Opet taj Čolak! Penal je bio za Rijeku, a Čolak je zabio svoj treći pogodak i Rijeka je praktićki sad riješila ovu utakmicu.

35' Puno bolja Lokomotiva od Osijeka. Puno više šansi su stvorili, a Kastrati se istaknuo svojim driblinzima i prodorima po krilu.

25' Čolak opet zabija i Rijeka je u kratkom roku razbila Istru. Pavičić je vratio jednu loptu na 10-ak metara, a Čolak je pogodio za 2:0 i svoj 18. pogodak u sezoni.

18' Zabila je Rijeka. Čolak je strijelac i trenutno su Riječani u Ligi prvaka!

16' Sjajna obrana Grbića! Marić je pokušao iskosa, a vratar Lokomotive skinuo je taj pokušaj.

3' Kakva sad prilika za Lokomotivu. Tolić je nenadano dobio loptu nakon presinga, pucao je, ali neprecizno.

1' Počele su utakmice koje će odrediti tko ide u Ligu prvaka. Tko pobijedi između Lokomotive i Osijeka, bit će drugi, ako bude remi, onda Rijeka pobjedom dolazi na drugo mjesto.


20:45 - Kohorta je ispred stadiona priredila pravi show. Stigao je korteo. Orilo se "HNS, pederi, nogomet ste sjebali".

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

25.07.2020., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, NK Osijek - NK Lokomotiva. Navijaci Kohorte okupljaju se ispod istocne tribine stadiona. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

20:15 - Stigli su i svi sastavi.


19:45 - Uoći utakmice iz Osijeka se uživo javio RTL-ov reporter Tin Kovačić koji je najavio pravi show Kohorte unatoč zabranama HNS-a.

19:30 - Javio se i bivši trener Osijeka Zoran Zekić.

Pitanje prvaka odavno je riješeno, no u posljednjih 90 minuta nogometnog prvenstva Hrvatske očekuje nas dramatična borba za drugo mjesto koje ove sezone vodi u kvalifikacije Lige prvaka. Osijek, Lokomotiva i Rijeka bore se za poziciju doprvaka koja ove sezone ima dodatnu vrijednost, donosi kvalifikacije za elitno nogometno natjecanja "Starog kontinenta".

Dinamo je uvjerljivo prvi sa 77 bodova, Osijek i Lokomotiva imaju po 62 boda, no Osijek je bolji u međusobnom skoru, dok Rijeka ima bod manje. Dodatnu draž borbi za drugo mjesto daje činjenica da će Osijek i Lokomotiova igrati međusobno na stadionu Gradski vrt, dok Rijeka dočekuje Istru 1961. Računica je jasna, Osijek ili Lokomotiva pobjedom osvajaju drugo mjesto, Osijek može biti drugi i u slučaju remija, no tada Rijeka ne smije slaviti protiv susjeda iz Pule. Momčadi s Rujevice drugo mjesto donosi jedino pobjeda protiv Istre i remi u Gradskom vrtu.

Kulešević se žali na odluku HNS-a

Trener Osijeka IvicaKuleševića neobično je miran uoči 'povijesne' utakmice za klub s Drave.

"Ne volim taj termin, povijesna. Mi smo u svaki dvoboj do sada ulazili kao da nam je upravo on najvažniji, tako je i sada, kada pada odluka. Imali smo odličnu sezonu i bilo bi sjajno za sve nas i naše navijače da je završimo na najbolji mogući način“, rekao je trener Bijelo-plavih.

Kulešević smatra kako je Osijek bolji, žali jedino što će se utakmica igrati pred praznim tribinama nakon odluke vodstva HNS-a da se zadnje kolo igra bez gledatelja.

"Oduzimaju nam time i onu najveću prednost domaćinstva. Sve se nekako lomi preko naših leđa, pa i mojih osobno, ali izdržat ćemo i to," dodao je strateg Osijeka.

Galerija

U tri međusobne utakmice ove sezone Osijek je ostvario dvije pobjede, po jednu u Gradskom vrtu i Kranjčevićevoj, dok je Lokomotiva slavila jednom.

Za Lokomotvu će gostovanje u Osijeku biti prvo od "dva finala", koliko ih čekuje do konca sezone. Nakon posljednjeg kola prvenstva, 'lokose' 1. kolovoza u Šibeniku očekuje i finale Kupa protiv Rijeke.

"Slijedi nam spektakularna završnica prvenstva, do zadnje minute neće se znati tko će zasjesti na drugu poziciju. Bolje je za nas igrati u Gradskom vrtu pred praznim tribinama, nego uz gromko bodrenje domaćih navijača, koji su ove sezone često nosili Osijek do uspjeha. Nemamo što kriti, to je naša prednost," kazao je trener GoranTomić.

"Rekao sam igračima da moraju biti ponosni i sretni, jer u iduće dvije subote igramo dva finala. I kako god sve završni, ovo je povijesna sezona Lokomotive, koja s neusporedivo manjim budžetom od izravnih suparnika ravnopravno sudjeluje u borbi za vrh do zadnje sekunde," dodao je.

Dva velika finala

S njim se složio i vratar IvoGrbić.

"Ispred nas su dva velika finala. To nam je nagrada za sve što smo napravili u ovoj sezoni. Atmosfera u ekipi je sjajna, svi jedva čekamo doći na trening i to je naš najveći forte, svi uživamo u treninzima i zajedničkim druženjima. Mislim da nitko u ligi nema atmosferu u svlačionici kao mi," kazao je Grbić nastavivši: "Svaka čast Osijeku, dvije godine nije poražen u Gradskom vrtu no dat ćemo sve od sebe da ih pobijedimo i plasiramo se u Ligu prvaka. Odlična smo ekipa i svi vjerujemo u našu pobjedu."

Na Rujevici su svjesni kako ne odlučuju sami o sebi. Moraju pobijediti Istru i nadati se remiju u Osijeku.

"Bit će zanimljivo zadnje kolo. Spremni smo, čeka nas neugodna Istra 1961 koja je u posljednjim utakmicama dobro igrala, rekao je SimonRožman, trener Rijeke,

"Istra ima svoju računicu, ali mislim da nisu još "glavama" u kvalifikacijama. Mi trenutno ne razmišljamo o Kupu, moramo se fokusirati na sebe i svoj sadržaj," dodao je slovenski stručnjak.

Obje utakmice na rasporedu su u subotu u 21:05.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo