UŽIVO: MOO NA UDARU ZBOG BOKSAČKOG TURNIRA S KOJEG SU SE TRI HRVATA VRATILA S KORONOM: / 'Nisu marili za ničije zdravlje'

Image
Foto: Profimedia

Pandemija koronavirusa zaustavila je i sport. Najteža kriza od drugog svjetskog rata za čovječanstvo nanijela je veliku štetu sportskim ligama i sportu kao takvom.

26.3.2020.
14:12
Profimedia
VOYO logo

UŽIVO:

13.09 - Francuska ministrica sporta Roxana Maracieneanu u razgovoru je za radio "France Bleu" izjavila kako smatra da bi se ovogodišnje izdanje najvećeg svakogodišnjeg sportskog događaja na svijetu, biciklističke utrke "Tour de France" moglo održati bez gledatelja uz ceste, prenose francuski mediji.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve je zamislivo, pa i održavanje 'Toura' bez gledatelja'

"Sve je zamislivo, pa i održavanje 'Toura' bez gledatelja. Za razliku od ostalih natjecanja, 'Tour' se u svom ekonomskom modelu ne oslanja na prodaju ulaznica jer je dolazak navijača uz trasu utrke besplatan. Smatram kako je sada čitav odgovorni svijet u svojim kućama te bi stoga želio gledati neku televizijsku emisiju uživo, pa održavanje 'Toura' bez gledatelja ne bi bilo tako veliki gubitak jer bismo ga svi pratili putem maih ekrana", izjavila je ministrica Maracineanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgođeni najveći sportski događaji

Francuska vlada u razgovorima je s tvrtkom ASO, koja organizira "Tour" o mogućnosti održavanja utrke nakon što su zbog pandemije koronavirusa već odgođeni najveći sportski događaji koji su se trebali održati u 2020., Olimpijske igre u Tokiju te nogometni EURO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji "Tour" bi trebao početi 27. lipnja u Nici, a završiti 19. srpnja u Parizu. Od pokretanja utrke 1903. godine održano je 106 izdanja, a prekidali su ju samo svjetski ratovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgođena prva velika trotjedna utrka u biciklističkom kalendaru

Ranije ovoga mjeseca odgođena je prva velika trotjedna utrka u biciklističkom kalendaru, "Giro d'talia" koja se trebala voziti od 9. do 31. svibnja te još nije određen novi termin za njeno održavanje.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.20 - Predsjednik Talijanskog nogometng saveza (FIGC) je u srijedu izjavio da je odlučan u tome da sezona Serie A ode do kraja, pa makar to bilo i u kolovozu.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Napravit ćemo sve što je u našoj moći da se prvenstvo održi do kraja'

"Napravit ćemo sve što je u našoj moći da se prvenstvo održi do kraja, pa čak i tražiti UEFA-u i FIFA-u da se ide i poslije 30. lipnja i da se utakmice igraju u srpnju i kolovozu", izjavio je Gabriele Gravina za Radio Marte.

'Preuranjeno je govoriti o nekom datumu, ali moramo ostati optimistični'

"Preuranjeno je govoriti o nekom datumu, ali moramo ostati optimistični, što se tiče i zdravlja svih Talijana te željeti da situacija bude završena što je prije moguće", dodao je Gravina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi sportovi u Italiji su prekinuti do 3. travnja zbog pandemije koronavirusa koja je uzrokovala odgodu Eura 2020. i Olimpijskih igara u Tokiju.

Prošli je tjedan predsjednik FIGC-a kazao da se nada da će se prvenstvo moći nastaviti 2. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


09.52 - Ugledni britanski Guardian u četvrtak ujutro piše kako je Međunarodni olimpijski odbor optužen da je ugrozio zdravlje sportaša nakon što su dvojica turskih boksača i njihovi glavni trener testirani pozitivno na koronavirus, nakon povratka kući s olimpijskog boksačkog turnira u Londonu prošlog tjedna, a s kojeg su se zaraženi vratili i tri člana hrvatske boksačke reprezentacije, izbornik ženske reprezentacije Ante Matas, talentirani boksač iz BK Gladijator Toni Filipi i njegov trener Tomo Kadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KADIĆ EKSKLUZIVNO ZA NET.HR: /

Prvi istup poznatog trenera nakon optužbi prema HBS-u; 'Njihov napad pokazuje njihove greške i slabost'

Image
KADIĆ EKSKLUZIVNO ZA NET.HR: /

Prvi istup poznatog trenera nakon optužbi prema HBS-u; 'Njihov napad pokazuje njihove greške i slabost'

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Habazin: 'Moje je mišljenje da su oni išli odraditi taj turnir da ne bi imali financijskih gubitaka'

"S obzirom na Englesku, kad sam bila u Americi tamo se više vijesti prate nego kod nas, tako da sam i sama znala da je situacija u Londonu loša, iako su to oni skrivali na neki način, dok sve nije kulminiralo. Mislim da su organizatori jako dobro znali kakva je situacija. Tako da… Kad to kažem mislim da, tek nakon što je tamošnja vlada donijela mjere, Englezi su shvatili ozbiljnost situacije. Moje je mišljenje da su oni išli odraditi taj turnir da ne bi imali financijskih gubitaka. Na kraju krajeva, htjeli su da se natjecanje održi, iako od prvog dana kad se došlo oni su rekli kako postoji mogućnost da će se prije završiti, da će se možda i otkazati… Zato su promijenili mečeve ili nešto. Na kraju se dogodilo to što se dogodilo. Bilo bi bolje možda se malo pričekalo s kvalifikacijama, ali što je, tu je", istaknula nam je Ivana Habazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

I Turci pokupili COVID-19

PRVI HRVATSKI SPORTAŠ S KORONOM OPISAO NAM JE SIMPTOME BOLESTI: ‘Želio sam raditi sklekove, nisam mogao… Ljudi, budite oprezni’

Eyup Gozgec, predsjednik Turske boksačke federacije, rekao je da su sva trojica njihovih članova reptrezentacije pokupila COVID-19 u Londonu i da se kvalifikacijski olimpijski turnir u Copper Box Areni nikad nije trebao održati za vrijeme pandemije koronavirusa. Turnir je na kraju i prekinut nakon svega tri dana natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zbunjen sam što su radne snage MOO-a i britanska vlada dozvolile'

I ONA JE BILA U KONTAKTU SA ZARAŽENIMA: ‘Nemam simptome, a u Engleskoj su shvatili ozbiljnost situacije tek nakon mjera’

"Dok je cijeli svijet poduzimao ekstremne mjere za borbu protiv koronavirusa, zbunjen sam što su radne snage MOO-a i britanska vlada dozvolile da se turnir pokrene iako su mnogi od nas bili zabrinuti i gotovo svaki drugi sport na svijetu se ugasio", rekao je Eyup Gozgec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je neodgovorno. I kao rezultat, nažalost, tri su naša člana reprezentacije testirana pozitivno. "

Image
Image

Officials wearing face masks during The Road to Tokyo European Olympic Boxing Qualification, Sunday, March 15, 2020, in London, United Kingdom., Image: 506811631, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Mitchell Gunn / Newscom / Profimedia

HRVATSKI BOKSAČKI TRENER POZITIVAN NA KORONAVIRUS: ‘Sedma runda izolacije donijela je promjene. Došao je i taj dan D…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franco Falcinelli upozorio na vrlo velik rizik od zaraze koronavirusom

Olimpijski kvalifikacijski boksački turnir u Londonu - na kojem je bilo oko 350 boksača iz 40 zemalja - tako se nije završio.

No, čak i dok je trajao, Franco Falcinelli, predsjednik Europske boksačke konfederacije, upozorio je da je rizik za boksače od zaraze "vrlo velik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gozgec, koji je i potpredsjednik Europske boksačke konfederacije, rekao je da će pisati MOO-u žalbu, dodavši da nije bilo dovoljno medicinskih mjera opreza ni na mjestu događanja, kao ni u hotelu u kojem su borci boravili. Također je poslao pismo drugim savezima, koje je vidio Guardian, a u kojem jasno iznosi svoje frustracije.

Image
Image

Luka Plantic of Croatia, wearing red and Umar Dzambekov of Austria, wearing blue competing in the Men's Light-heavyweight preliminaries 'Road to Tokyo' European Olympic qualifying boxing event, Copper Box Arena, London, UK - 15 Mar 2020, Image: 506600272, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use Only, Model Release: no, Credit line: Mitchell Gunn / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Nažalost, dva naša sportaša i naš glavni trener testirani su pozitivno na koronavirus'

"Nažalost, dva naša sportaša i naš glavni trener testirani su pozitivno na koronavirus novog tipa Covid-19 nakon povratka u Tursku iz Londona", piše Gozgec u dokumentu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su sada na liječenju i na sreću u dobrom su stanju. To je katastrofalan rezultat neodgovornosti radne snage MOO-a. Ovaj virus postoji već od prosinca 2019. Stoga se neizbježno postavlja pitanje zašto olimpijski europski kvalifikacijski događaj nije odgođen prije nego što se uopće dogodio? Oni nisu marili na ničije zdravlje, što ih je i dovelo do organiziranja ovog užasnog događaja. "

'Vrijeme da nam MOO da konačni odgovor na to što će se dogoditi s napornim radom i novcem svih nas'

Gozgec također tvrdi kako je Međunarodni olimpijski odbor 15 dana tražio punu uplatu od svih boksačkih federacija u Europi, da bi onda prekinuli turnir nakon samo tri dana od početka održavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

31.01.2018., Zagreb - Konferenciju za medije povodom povijesnog nastupa tima Hrvatski vitezovi na premijernom susretu Svjetske boksacke lige (World series of boxing), sezona 8, koji ce se odrzati u Firenci, Italija, 2.2.2018g. protiv talijanskog tima Italia Thunder. Na konferenciji su bili prisutni, predsjednik boksackog saveza Bono Bosnjak, direktor reprezentacija Zeljko Mavrovic, izbornik seniorske reprezentacije Leonard Pijetraj te boksaci tima Hrvatski vitezovi. Karmichyk Yuhaeni, Filip Poturovic, Ivan Njegac, Aleksa Markovic, Toni Filipi, Tomo Kadic, Valerij Karnilau. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

"Duboko sam uvjeren da je vrijeme da nam MOO da konačni odgovor na to što će se dogoditi s napornim radom i novcem svih nas?"


09:35 - U Hrvatskoj je, prema najnovijim jutrošnjim informacijama iz Stožera, potvrđeno ukupno 481 slučaj zaraženih koronavirusom, što znači da ih je 39 više nego jučer. Obdukcija je utvrdila da je muškarac iz Istre preminuo od COVIDA-19. Zaražena su i dva policijska službenika koji su sada u izolaciji, 22 osobe su ozdravile i otpuštene su iz bolnice. Obavljeno je 3.958 testiranja. U svijetu je do sada zabilježeno 471.759 slučajeva zaraze koronavirusom. Preminulo je 21.297 ljudi, a izliječeno je njih 114.696.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE


08:10 - Prema jutrošnjim podacima Worldometersa, u svijetu je zabilježeno 471.759 slučajeva koronavirusa, umrlo je 21.297 osoba, a izliječeno je 114.696 osoba.

Čekaju se nove informacije za Hrvatsku iz našeg Stožera

U Hrvatskoj je, prema posljednjim, jučerašnjim informacijama 24 novozaraženih, znači ukupno ih je 442, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera. Potvrđeno je i da je muškarac iz Istre preminuo od koronavirusa. Murter i Betina su u potpunoj karanteni. O broju novooboljelih informirat ćemo javnost u 9 i 16 sati na pressici Stožera, što UŽIVO možete u streamu pratiti na portalu Net.hr.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Kina se oporavlja

Dobra je vijest da se Kina polako oporavlja i nema lokalne transmisije virusa, dok je u Europi i Americi sve gore. SAD su sad prestigle Španjolsku po broju slučajeva te su sad odmah iz Kine i Italije, koja je trenutno svjetsko žarište zaraze COVIDA-19.

Više od trećine svjetskog stanovništva pozvano ostati doma

Trenutno je više od trećine svjetskog stanovništva, koje UN procjenjuje na 7,8 milijarda osoba 2020. godine, pozvano ostati doma i na taj način se zaštititi, ne samo sebe već i druge. Većina tih zemalja i teritorija, njih oko 40 gdje živi najmanje 2,3 milijarda stanovnika, odredila je obveznu zabranu kretanja.


07:16 - "Olimpijske igre u Tokiju mogle bi se održati sljedećeg proljeća - što stvara još veću pomutnju među sportašima", jutros javlja u svom "LIVE" blogu najčitaniji britanski tabloid The Sun.

Igre odgođene za 2021.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Igre su odgođene za 2021. ovaj tjedan nakon što su japanski organizatori žarko htjeli i, k tome, imali bizarni plan održati najveće svjetsko sportsko natjecanje, u vrijeme kad pandemija koronavirusa hara svijetom.

Odgođen revanš Furyja i Wildera

U međuvremenu je revanš Tysona Furyja s Deontayem Wilderom za naslov teškaškog kralja po WBC verziji također odgođen, a bivši napadač Spursa Clive Allen testirao se i pozitivan je na COVID-19, kako je to sam potvrdio.

Federer i Ronaldo sad igraju neku sasvim drugu utakmicu

A deseci sportskih zvijezda, uključujući Rogera Federera, Cristiana Ronalda i Arsenala, ulažu ogromne donacije i napore kako bi pomogli u borbi protiv koronavirusa.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo