HRVATSKA-ŠPANJOLSKA 3-2: Neviđena ludnica na Maksimiru, Jedvaj u 93. minuti zabio svoj drugi gol za veliko slavlje Vatrenih!

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska reprezentacija stigla je na Maksimiru do velike pobjede nad Španjolskom u trećem kolu Lige nacija.

15.11.2018.
22:35
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je u igri za plasman na završni turnir Lige nacija nakon što je na stadionu Maksimir pred 32.500 gledatelja pobijedila Španjolsku sa 3-2, a pobjednički pogodak zabio je Tin Jedvaj u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Golove za Hrvatsku zabili su Andrej Kramarić (54) i Tin Jedvaj (69, 90+2), dok su strijelci za goste bili Dani Ceballos (56) i Sergio Ramos (78-11m). Hrvatska nakon tri odigrane utakmice ima četiri boda i ostala je u igri za prvo mjesto. Četiri boda imaju i Englezi, dok je Španjolska na vrhu sa šest bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su sve moguće kombinacije raspleta u Ligi nacija

Image
OVO SU KOMBINACIJE RASPLETA U LIGI NACIJA: /

Hrvatska osigurala ostanak u A razredu, ali pobjeda na Wembleyu je i dalje imperativ

Image
OVO SU KOMBINACIJE RASPLETA U LIGI NACIJA: /

Hrvatska osigurala ostanak u A razredu, ali pobjeda na Wembleyu je i dalje imperativ

Hrvatskoj sada predstoji gostovanje na Wembleyju u nedjelju protiv Engleske gdje će tražiti pobjedu koja bi nas odvela na 'Final four', dok bi remi s postignutim golom osigurao da i iduće godine igramo u elitnom razredu. Pobjeda za 'jedinicu' treba i Englezima pa možemo očekivati pravi spektakl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pala moća Furija

Hrvatska u prva dva nastupa nije uspjela zabiti niti jedna pogodak osvojivši samo jedan bod na praznoj Rujevici protiv Engleske. Ali, je na užarenom Maksimiru u nevjerojatnoj završnici uspjela je srušiti moćnu 'furiju' i barem malo uzvratili Španjolcima za poraz u Elcheu (0-6).

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je započela oštrim prekršajem Ceballosa na Lovrenu već u 4. minuti utakmice. Veznjak Real Madrida mogao je dobiti i crveni karton, no bjeloruski sudac nije mu pokazao niti žuti karton. Dvije minute kasnije Hrvatska je imala veliku priliku. Perišić se probio po lijevoj strani i pucao u bliži kut, ali je pogodio vratnicu. Perišić je ponovo zaprijetio i u 17. minuti, ali je njegov udarac završio u bloku. U 28. minuti Rebić je 'ukrao' jednu loptu i probio se po desnoj strani, ali umjesto udarca uputio je povratnu loptu koju su Španjolci počistili.

U završnici prvog dijela Španjolska je preuzela incijativu i 'sakrila loptu', a najbolju priliku 'furija' je imala u 45. minuti kada je Isco pucao s ruba kaznenog prostora, a Kalinić obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika pogreška

Hrvatska je povela u 54. minuti nakon velike pogreške španjolske obrane. Sergi Roberto je poklonio loptu Perišiću koji je glavom presjekao dodavanje i asistirao Kramariću koji je izbio sam pred De Geu i zabio za vodstvo. Nažalost, svega dvije minute kasnije 'furija' je izjednačila. Gosti su u potpunosti izigrali obranu 'Vatrenih', a pogodak je iz neposredne blizine zabio Ceballos. U 60. minuti Rakitić je sjajno ušao u kazneni prostor, ali je pucao pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

U 62. minuti gosti su mogli do vodstva, Aspas je pucao iz velike blizine, ali srećom uzdrmao je vratnicu. U 69. minuti svjetski doprvaci su ponovo poveli. Modrić je sjajno ubacio na drugu vratnicu gdje je Jedvaj svojim prvijencom zatresao španjolsku mrežu. U 72. minuti Rebić je sve mogao riješiti, jurnuo je s centra sam prema španjolskim vratima, ali je De Gea obranio njegov udarac. Nažalost, kazna je stigla četiri minute kasnije. Španjolska je dobila jedanaesterac nakon što je Vrsaljko igrao rukom, a kapetan Ramos je bio siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednik, Jedvaj je zabio za 3-2 izazvavši erupciju oduševljenja na stadionu Maksimir. Brekalo je sjajno prošao šesnaestercem, izveo lažnjak i opalio po golu, De Gea je taj udarac obranio, a na odbijanac je naletio Jedvaj i pogodio za 3-2.

Rasprodan Maksimir

Utakmica je igrana pred rasprodanim tribinama stadiona Maksimir. "Vatrene" i "Furiju" pratilo je 32.500 gledatelja, a stadion je bio rasprodan prvi put nakon 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji put je maksimirski stadion bio rasprodan na utakmici sa Srbijom 22. ožujka 2013. kada je utakmicu pratilo 35.722 gledatelja. Na tribinama među navijačima je bila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je utakmicu gledala u društvu brata i nećaka Francuza Jeana-Michelaa Nicoliera, hrvatskog branitelja koji je nestao na Ovčari, a njegovi posmrtni ostatci još uvijek nisu pronađeni.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 3-2

Hrvatska: Kalinić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Jedvaj - Rakitić, Brozović - Rebić, Modrić, Perišić - Kramarić

Španjolska: De Gea - Sergi Roberto, Ramos, Martinez, Alba - Niguez, Busquets, Ceballos - Rodrigo, Aspas, Isco

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj

93' GOOL Jedvaj je zabio za 3-2 i pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

92' Nova šansa za Vatrene. Perišić je primio loptu na lijevoj strani, ali mu je udarac blokiran u zadnji tren.

92' Lovren je tukao glavom, De Gea je skinuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' Pjaca je ušao umjesto Kramarića.

87' Zaiskrilo je sada na Maksimiru. Perišić je završio poderanog dresa i sa žutim kartonom. također, Busquets i Modrić su se obračunali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' Kramarić je povukao, imao je Perišića na lijevoj strani, ali je odlučio tuči po golu, no presjekla je obrana Španjolske.

77' GOOL Ramos je zakucao loptu u mrežu s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' Penal za Španjolsku. Vrsaljko je igrao rukoom u kaznenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Skoro su Vatreni primili gol, ali je Vrsaljko izbacio s gol crte nakon pokušaja Morate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Brekalo je ušao umjesto Rebića.

72' Rebić je bio jedan na jedan s golmanom te je odlučio pucati snažno po sredini gola, ali David de Gea mu je obranio pokšaj.

69' GOOL Modrić je odlično ubacio na drugu, tamo se našao Jedvaj, koji je glavom zakucao loptu u mrežu.

67' Vlašić je ušao umjesto Rakitića.

65' Hrvatska opasno živi, stisnula je Španjolska.

64' Morata je ušao umjesto Aspasa.

63' Aspas je zatrasao gredu. Imala je dosta sreće sada Hrvatska.

62' Asensio je ušao umjesto Rodriga.

61' Razbuktala se sada igra. Vatreni su opet sve opassiji. Rakitić se sjano sjurio u 16-erac, ali nije bilo preciznosti u završnici.

56' GOOL Samo dvije minute poslije Ceballos je pospremio loptu u mrežu nakon krasne akcije gostiju.

54' GOOL Sergi Roberto je pogriješio. Perišić mu je presjekao dodavanje, lopta je potom došla do Kramrićča, koji se jsurio i poslao loptu u mrežu kraj nemoćnog De Gee.

50' I u nastavku se igra na polovici Hrvatske. Španjolci imaju 64% posjeda lopte.

49' Alba je ubacio u šesnaesterac, ali je Kalinic pokupio loptu.

46' Utakmica se nastavila.

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

45' Isco je opasno zaprijetio. Tukao je s 20-ak metara, Kalinić je izbacio u korner.

44' Niguez je tukao preko vrata Lovre Kalinića.

43' Igra se preselila u polovicu Vatrenih.

38' Alba je ubacio, ali ravno za Kalinića.

38' Španjolska je podigla igru i diktira tempo.

33' Perišić je dočekao je centaršut i s 11m pucao glavom daleko od gola.

28' Rebić je presjekao loptu te se sjurio prema vratima De Dee, međutim odlučio se na povratnu što su Španjolci očistili.

22' Španjolci imaju 63% posjeda lopte, ali još nemaju niti jedan udarac, dok Hrvatska ima tri.

21' Sjajna atmosfera vlada na tribinama.

18' Opet se zagužvalo u 16-ercu Španjolaca, sli uspjeli su se još jednom obraniti.

16' Španjolska dominira posjedom, ali Hrvatska stvara prilike.

14' Nakon što ga je Rebić sjajno našao u 16-ercu Perišić je opasno ubacio na drugu vratnicu, ali je Kramarić zakasnio. Šteta. Velika je to bila prilika.

6' Perišić je prošao nekoliko braniča, potom je opalio po golu, ali njegov udarac nakon De Geine reakcije odsjeo je na vratnicu.

5' Ceballos je žestoko startao nad Lovernom, ali sudac mu nije pokazao niti žuti.

3' Vatreni rade pritisak po cijelom terenu.

2' Perišić je ubacio u 16-erac, ali su Španjolci izbili ispred Modrića.

1' Počela je utakmica.

20:39 Subašić, Ćorluka i Mandžukić dobili su plakate i ovacije cijelog stadiona. Trojac se službeno umirovio od dresa reprezentacije.

20:16 - Igrači se zagrijavaju.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

20:02 - Četiri su promjene u Španjolskoj u odnosu na prvu utakmicu. Alba, Sergi Roberto i Iñigo Martínez zamijenili su Carvajala, Gayà i Nacha. Vezni red je identičan, dok je naprijed Iago Aspas dobio prednost umjesto Asensija.

19.26 - Hrvatska je do sada protiv Španjolske upisala dvije pobjede, jedan remi i četiri poraza.

19:06 - Pogled na svlačionicu.

17:54 - Kalkulacije

Ako izabranici Zlatka Dalića žele osvojiti prvo mjesto u skupini, koje vodi na Final Four turnir, koji će odlučiti prvog pobjednika Lige, računica je jasna – Hrvatska mora pobijediti u obje preostale utakmice, danas protiv Španjolske i u nedjelju na Wembleyju protiv Engleske. U slučaju remija, Hrvatska ne može više do prvog mjesta, ali bi pobjeda protiv Engleske bila dovoljna za drugo mjesto i ostanak u prvom rangu Lige nacija. Čak niti poraz od Španjolaca ne bi bio tragičan za Vatrene – budući da bi u slučaju pobjede nad Engleskom Hrvatska imala isti broj bodova, ali i bolji međusobni omjer, te time osvojila drugo mjesto. U slučaju da Hrvatska završi na trećem mjestu, eventualni bodovi iz utakmica sa Španjolskom i Engleskom bili bi vrlo važni. Ovdje pročitajte zašto.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo