OGLAS

GAVRANOVIĆ ZABIO HAT-TRICK GORICI: / Situacija se dodatno zakomplicirala, Gorica sve dalje od Europe

Image
Foto: Photo: Bruno Fantulin/PIXSELL

Sva tri pogotka zabio je Mario Gavranović

16.5.2021.
21:04
Photo: Bruno Fantulin/PIXSELL
VOYO logo

U posljednjem susretu 35. kola Prve HNL Dinamo je pobijedio Goricu sa 3-0 zakompliciravši borbu za Europu uoči posljednjeg kola. Sva tri gola za 25. pobjedu hrvatskog prvaka zabio je Mario Gavranović (3, 33, 90+2).

Neopterećeni Dinamo nije mario previše prema europskim ambicijama Gorice koja je pobjedom mogla osigurati treće mjesto i plasman u Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri bili dominantni

Iako su "Modri" još prije tjedan dana osigurali novi naslov, a u srijedu ih očekuje finale Kupa protiv protiv Istre 1961, momčad Damira Krznara je bila dominantna.

Gosti su poveli već u trećoj minuti. Marko Tolić je između dvojice braniča uposlio Gavranovića, a švicarski reprezentativac lijepo zabio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 13. minuti zaprijetio je i domaćin, Babec je pucao, no Zagorac je obranio. Deset minuta kasnije pucao je Mudrinski, ali pored gola.

Gavranović zabio u zadnjoj minuti

U trenucima dok je Gorica stiskala. Gavranović je opet zabio. Kastrati je nakon brze kontre poslao povratnu loptu do Gavranovića koji je s ruba kaznenog udarca pogodio za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu Gorica nije ima previše prlika sve do 87. miute kada je domaćin dobio jedanaesterac nakon što je Franjić povukao Matara za ruku. Pucao je Lovrić no Zagorac je obranio njegov udarac.

Konačnih 3-0 u posljednjim trenucima susreta zabio je Gavranović svojim trećim golom na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa


TIJEK UTAKMICE

STADION RADNIK, VELIKA GORICA, 35. KOLO PRVE HNL, 19:10

GORICA - DINAMO 0:3 (Gavranović 3', 36', 93')

SASTAVI:

GORICA: Banić; Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić; Babec, Ngouali, Hamad, Dvorneković, Špikić; Mudrinski

DINAMO: Zagorac; Stojanović, Perić, Lauritsen, Franjić; Kastrati, Mišić, Ademi, Tolić, Oršić; Gavranović


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice

90+3' GOOL! Dinamo vodi 0:3, a strijelac je ponovno Gavranović! Petković je bio u čistoj situaciji, mogao je i sam to riješiti, no dao je za Gavranovića koji je kompletirao hat-trick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+1' Majer se našao u šansi, ali je loptu s crte izbio Jovičić.

87' Lovrić promašio jedanaesterac! Lovrić je namjestio loptu i pucao u donji lijevi kut golmana Zagorca koji je to pročitao i fantastično obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' Penal za Goricu! Franjić je povukao Matara za ruku!

82' Slobodan udarac na 20-ak metara izborio je Majer, sam ga je i izveo, no pucao je preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Sjajna obrana Banića! Gavranović je pucao iz jako dobre pozicije i prilično precizno, no golman Gorice izašao je kao pobjednik.

76' Šaranić je prošao po desnoj strani, namjestio se na lijevu nogu i pucao, no Banić je to lako ulovio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Dvije izmjene kod Dinama, Ristovski i Petković ušli su umjesto Perića i Kastratija.

69' Izmjena u sastavu Gorice. Dieye je zamijenio Mudrinskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Šaranić je zapucao na gol Banića, lijepo je izborio poziciju na vrhu šesnaesterca, no uspjela je to blokirati gorička obrana.

61'Dvostruke izmjene na obje strane - Mitrović i Pršir ušli su umjesto Dvornekovića i Babeca, dok su kod Dinama Šaranić i Baturina zamijenili Oršića i Tolića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Doka je lijepo dao za Špikića na desnoj strani, ušao je u kazneni prostor, tražio nekog od dvojice suigrača u sredini, no Perić je uspio blokirati klizećim startom.

57' Ne događa se ništa značajno u drugome dijelu igre. Babec je sada udario s 20-ak metara, ali je Zagorac to ulovio. U sljedećem napadu Tolić je s druge strane pucao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' Prijete Modri u nastavku. Oršić je uposlio Gavranovića koji s ruba šesnaesterca pokušava uputiti udarac, ali je izgubio korak.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, uz po jednu izmjenu na svakoj strani. Kristijan Lovrić ušao je umjesto Jiloana Hamada, a kod Dinama je Lovro Majer zamijenio Arijana Ademija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

43' Velika prilika za Dinamo! Stojanović je povukao, dao tešku loptu Oršiću, on je uspio pucati s 12 metara, no otišlo je malo pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' Još jedna odlična prilika za Goricu! Imali su korner, a lopta je pala pred Mudrinskog koji je pucao iz velike blizine, no golman Dinama fantastično je reagirao.

36' GOOL! Dinamo je poveo za 0:2, a strijelac je ponovno Gavranović! Kastrati je pobjegao po desnoj strani, vratio za Gavranovića na 18 metara, a on iz prve opalio i pogodio za povećanje vodstva Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' Gorici je malo nedostajalo da zabije! Špikić je primio dugu loptu na lijevoj strani, prošao Stojanovića, ušao u šesnaesterac i pucao u dalji kut, no udarac je obranio Zagorac.

28' Gorica opasno prijeti! Doka je nabacio, Mudrinski nije uspio doći do lopte glavom, no zato je iza njegovih leđa pucao Špikić, ali pogodio u blok.

23' Dobra prilika za Goricu! Hamad je proigrao Mudrinskog, koji je pucao u suprotni kut, ali prošlo je to malo pokraj stative.

19' Na rubu šesnaesterca loptu je oduzeo Krizmanić, dao za Špikića, a on tražio Mudrinskog u sredini, u odličnoj poziciji, no Dinamova obrana odbila je to u korner u posljednjem trenutku.

13' Gorica je nakon primljenoga gola preuzela posjed lopte, a prvi je pokušao pucati Babec. Doka je odigrao za Mudrinskog, on ostavio Babecu na 20-ak metara, no oštar udarac završio je u naručju vratara Zagorca.

3' GOOL! Dinamo vodi 0:1. Nakon samo tri minute igre Modri su zabili i iznenadili Goricu na samome početku. Marko Tolić dao je loptu u dubinu, na desnoj strani šesnaesterca, a Gavranović pogodio iz prvog udarca po golu na utakmici.

2' Prva prilika za Dinamo! Oršić se ubacio u kazneni prostor, ali je obrana Gorice maknula opasnost.

1' Počela je utakmica.

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo