BEZ DLAKE NA JEZIKU

MAIDA ARSLANAGIĆ U PODCASTU ‘IGRAČ VIŠE’: ‘Hrvatska? U jednu ruku mi je drago da se ovo dogodilo, evo i zašto’

Bivša rukometašica gostovala u RTL-ovom podcastu posvećenom rukometnom SP-u

Nakon teškog poraza Hrvatske od Danske i odigranih četvrtfinalnih utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu u RTL-ovom podcastu “Igrač više” kod Ivone Hemen gostovala je bivša rukometna reprezentativka Maida Arslanagić.

“Ovo je izazovno razdoblje za sport. Sporta lani jedno vrijeme ni ni bilo, a to nisu uvjeti da bi se vrhunski sportaš mogao pripremiti. Bilo je izostanaka zbog korone. Falio je kontinuitet treninga. I publici je zabranjen dolazak u dvoranu. Tu su klubovi izgubili. Jedna je ovo izazovna godina za sport”, rekla je Arslanagić i čestitala organizatoru što je uspio uopće napraviti to da se održava SP.

“Favoriti? Francuzi. igraju odlično i bez Karabatića. Za sada su mi oni najbolji”, kazala je.

“Hrvatska? Ne bih rekla da je to tako tragično. To je sport. Ali ako se pogleda unatrag na zadnja 22 natjecanja se kvalificirala. Drže kontinuitet. Više od 18 godina su u samom vrhu. U jednu ruku mi je drago da se ovo dogodilo. Ne zamjeram ništa dečkima i stručnom stožeru, ali treba se zagledati dublje u sustav i vidjeti gdje su problemi”, naglasila je.

“Vidjelo se da i mušku rukomet ima problema”, dodala je.

“Što bi sugerirala budućem izborniku? Malo je vremena ostalo. Tko god da dođe imat će težak zadatak. Za 40 dana se malo toga može napraviti. U ovom trenutku kad igrači odlaze u klubove i opet se vrćaju na 2-3 dana pripreme realno teško je nešto mijenjati”, smatra. Osim tpga rekla je kako joj je tužno što su se rukometaši ispričavali zbog ispadanja.

Što se tiče budućeg izbornika poručila je kako bi na tom mjestu voljela vidjeti Petra Metličića.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr