[VIDEO] DUVNJAK PROKOMENTIRAO VRUĆU TEMU SMANJIVANJA PLAĆA U SPORTU: / 'Naravno da treba pomoći klubu'

Image
Foto: Profimedia

Pandemija koronavirusa zaustavila je i sport. Najteža kriza od drugog svjetskog rata za čovječanstvo nanijela je veliku štetu sportskim ligama i sportu kao takvom.

27.3.2020.
14:10
Profimedia
VOYO logo

14.10 - VTB Liga koja okuplja najbolje ruske košarkaške klubove i nekoliko drugih klubova iz Istočne Europe, objavila je u petak da završava sezonu zbog pandemije koronavirusa i da neće odrediti prvaka.

"Nema nikakvog razloga da se sada nastavi prvenstvo sada kada su granice zatvorene i kada klubovi ne mogu igrati i moraju pustiti svoje strane igrače da se vrate u svoje domovine", navodi priopćenje riječi Ilone Korstine, glavne direktorice VTB League.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neće biti prvaka za sezonu 2019./2020. zbog nepostojanja sportskog kriterija: momčadi nisu odigrale jednak broj utakmica i regularna sezona nije završila", dodala je.

Ruski klub Khimki, koji igra i u Euroligi, trenutačno je vodeći nakon 19 kola, ispred moskovskog CSKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova je odluka uslijedila dva dana nakon što je identičnu odluku donio KHL, euroazijska hokejaška liga u kojoj igra većina ruskih klubova, ali i jedna kineska, jedna kazahstanska i nekoliko europskih. KHL je suspendirao svoje utakmice prije deset dana, baš prije početka drugog kola play-offa.

Ruske su vlasti prkeinule sportska natjecanja do 10. travnja, a ta bi mjera mogla biti produljena zbog borbe protiv pandemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rusiji je trenutačno zabilježeno 1.036 slučajeva zaraženih virusom Covid-19 i tri preminule osobe.

14.00 - Najbolji hrvatski rukometaš, hrabri kapetan KaubojaDomagoj Duvnjak, dao je intervju za Balkan handball, u kojem je govorio i o plaćama igrača. On se trenutno nalazi u svom stanu u Kielu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

'Slušam upute stručnjaka, napokon sam se odmorio, ali...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dane provodim kao i svi ostali. Dobio sam plan za individualno treniranje. Slušam upute stručnjaka, napokon sam se odmorio, ali ovakva je situacija za sportaša jako čudna i još ne doživljena", govori Duvnjaki prelazi u intervjuu na odluku da se Olimpijske igre odgode za sljedeću godinu...

'Najbitnije je zdravlje sportaša i gledatelja, bit će Olimpijskih igara 2021'

"Jedina normalna odluka u ovom trenutku je da su Olimpijske igre odgođene. Najbitnije je zdravlje sportaša i gledatelja, bit će Olimpijskih igara 2021., nadam se da ćemo biti zdravi do tada."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je od strane novinara i kako komentira smanjivanje plaća igračima u doba pandemije koronavirusa?

"Mi u klubu čekamo. Ideja je da se nastavi prvenstvo, ali ja čisto sumnjam u to. Imamo sastanak s upravom i sigurno ćemo se morati odreći dijela svoje plaće, postotak ne znam koliki će biti, ali naravno da treba pomoći klubu. Klub živi od navijača, vidjet ćemo u subotu što će nam reći. Bit ćemo pametniji nakon sastanka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa


12.40 - Kolumbijski biciklist Fernando Gaviria, kojem je utvrđeno krajem veljače da je pozitivan na koronavirus, izašao je iz bolnice gdje je proveo četiri tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporavio se može kući

Gaviria "se oporavio i može se vratiti kući", objavila je u četvrak njegova momčad UAE Emirates. Gaviria je bio jedan od prvih sportaša koji se zarazio virusom Covid-19.

Dan ranije je i njegov momčadski kolega Argentinac Maximilian Richeze izašao iz bolnice gdje je također proveo četiri tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio skupine biciklista i drugih članova momčadi pozitivni na koronavirus

Njih dvojica su dio skupine biciklista i drugih članova momčadi za koje je utvrđeno da su pozitivni na koronavirus na utrci po Emiratima, UAE Tour, čije su dvije zadnje etape predviđene za 28. i 29. veljače otkazane.

Prema izjavama nekih svjedoka sudionika UAE Toura, Gaviria je prebačen u bolnicu 29. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Htio bih zahvaliti svima koji su mi bili potpora u ovom razdoblju oporavka'

"Htio bih zahvaliti svima koji su mi bili potpora u ovom razdoblju oporavka. Nadam se da će to izvanredno razdoblje kroz koje prolazimo svi uskoro završiti i da ćemo se moći svi vratiti u normalu", kazao je Gaviria koji sa 25 godina iza sebe ima 43 pobjede među kojima i dvije pobjede na Tour de Franceu i pet na Giro d'Italia.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

10.17 - Igrači i stožer hrvatske košarkaške reprezentacije odlučili su, svjesni teške situacije koju je u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta uzrokovala pandemija koronavirusa, a u Zagreb i najjači potres u zadnjih 140 godina potres, zajednički prikupiti sredstva te su za borbu protiv koronavirusa i za sanaciju štete u Petrovoj bolnici uplatili nešto više od dva milijuna kuna, objavljeno je u četvrtak na službenim stranicama Košarkaškog saveza.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želja nam je pružiti podršku trenutačno najosjetljivijem dijelu sustava – zdravstvenom sektoru'

"Želja nam je pružiti podršku trenutačno najosjetljivijem dijelu sustava – zdravstvenom sektoru, kako bi i pacijenti i medicinsko osoblje koje se u ovoj krizi nalazi na prvim linijama obrane bili zbrinuti. Ovu smo akciju pokrenuli s nadom da ćemo pomoći i u borbi protiv koronavirusa, ali i s obnovom i sanacijom zgrade Petrove bolnice, kao i s nabavkom potrebnih aparata, lijekova, odnosno svega onog što stručne osobe procijene da je primarno. Iako trenutno nismo fizički zajedno, srca su nam na istom mjestu – uz Hrvatsku i Zagreb“, poručili su zajednički igrači i stožer reprezentacije.

Nitko se nije htio izdvajati poimence

U akciju su se uključili mnogi reprezentativci, poneki i bivši, kao i članovi stožera, no nitko se nije htio izdvajati poimence kako bi u prvom planu ostala sama akcija i želja da se pomogne najpotrebitijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


10.04 - Paris St Germain je sakupio 200,000 eura ($221,320.00) za djelatnike lokalnih zdravstvenih ustanova koji se bore s koronavirusom puštajući u prodaju ograničenu liniju dresa, objavio je francuski prvoligaš na svojim službenim stranicama, javljaju francuski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dres je replika PSG-ova sadašnjeg domaćeg dresa ali nosi natpis 'Tous Unis' (Svi ujedinjeni) na mjestu na kojem je inače logo glavnog sponzora te nosi poruke potpore liječicima.

'Ne možemo dovoljno iskazati zahvalnost za ogroman i hrabar posao'

Klub je u četvrtak navečer objavio na svom Twitteru da je prodao 1.500 dresova preko svoje online trgovine,a sav prihod ide za pomoć javnim bolnicama Parizu.

"Ne možemo dovoljno iskazati zahvalnost za ogroman i hrabar posao kojeg svakodnevno obavljaju zdravstveni radnici u ovoj izvanrednoj situaciji", izjavio je predsjednik PSG-a Nasser al-Khelaifi.

U Francuskoj je zaraženo koronavirusom više od 25,000 ljudi, a preko 1,300 ih je preminulo.


09.24 - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je u četvrtak objavio da svi sportaši koji su se kvalificirali za OI u Tokiju 2020. zadržavaju taj status i za 2021. godinu za kada su odgođene Igre zbog pandemije koronavirusa. Više o tome možete čitati - OVDJE.


08.29 - Prema posljednjim informacijama, u Hrvatskoj je 495 oboljelih od koronavirusa. U četvrtak je dvoje ljudi umrlo zbog posljedica uzrokovanih zarazom COVID-19. Riječ je o 74-godišnjaku koji je umro u Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu dok je druga žrtva 65-godišnja žena iz Slavonskog Broda koja je umrla u Općoj bolnici dr. Josip Benčević.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Kako je na Twitteru izvijestilo Ministarstvo unutarnjih poslova, tri su policijska službenika pozitivna na koronavirus, a 121 je u samoizolaciji.

U Hrvatskoj je žarište epidemije postala Brtonigla, u BiH Sarajevo, a u Srbiji Valjevo. U svijetu je do sada zabilježeno 470.800 slučajeva zaraze koronavirusom. Preminulo je 22.000 ljudi, a izliječeno je njih 106.200.


08:20 - Španjolski klubovi Real Madrid i Barcelona ponudili su u četvrtak svoje objekte i drugu pomoć zdravstvu u borbi s koronavirusom, zbog čega je sportski klub Barcelona najavio i privremeno suspendiranje radnih ugovora igračima i drugim zaposlenicima te smanjenje plaća.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Plaće će se smanjivati proporcionalno

Plaće će se u katalonskom sportskom klubu Barcelona smanjiti proporcionalno smanjenju radnog vremena, za što su se odlučili, kako su izvijestili, jer su zbog koronavirusa suspendirana sva natjecanja pa su ostali bez prihoda od televizijskih prava, prodanih ulaznica i suvenira.

"Otvorili smo postupak nad radnim ugovorima profesionalnih sportaša, u nogometu i drugim sportovima, a također i nad ugovorima ostalih zaposlenika. Ti postupci će biti poslani uredu za zapošljavanje pri katalonskoj vladi", naveli su iz tog kluba, ne otkrivajući za koliko će smanjiti radno vrijeme, niti za koliki postotak plaće.

Slučaj 'više sile'

U Španjolskoj u slučaju "više sile", koje je nastalo uvođenjem izvanrednog stanja u zemlji 14. ožujka, kompanije mogu otvoriti Postupak privremenog reguliranja zaposlenja (Expediente de Regulación Temporal de Empleo-ERTE), što su proteklih tjedana učinile kompanije Burger King, Seat, Iberia, Air Europa i Volkswagen.

Time su radnicima od 14. ožujka, pa do kraja izvanrednog stanja, koje je za sada produženo do 11. travnja, privremeno suspendirani ugovori, a to trebaju potvrditi i uredi za zapošljavanje.

Punu će plaću opet dobivati kada prođe izvanredno stanje

Igrači, među kojima su i hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, košarkaš Ante Tomić i rukometaš Luka Cindrić, unatoč suspenziji ugovora ostaju članovi kluba, a punu će plaću opet dobivati kada prođe izvanredno stanje. Oni se već dva tjedna nalaze u svojim kućama, gdje individualno vježbaju jer su svi treninzi u klubu, kao i natjecanja otkazani do daljnjeg.

Barcelona stavila na raspolaganje katalonskoj zdravstvenoj službi i svoje prostore, kao i Camp Nou

Istodobno, Barcelona je stavila na raspolaganje katalonskoj zdravstvenoj službi i svoje prostore, uključujući i stadion Camp Nou.

I Real Madrid je u četvrtak priopćio da će njegov stadion Santiago Bernabéu biti korišten kao improvizirano skladište za prikupljeni sanitarni materijal, za što će taj klub dati i veliku donaciju.

Uz to, i predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales ponudio je zdravstvenoj službi kompleks u predgrađu Madrida u kojem se priprema španjolska reprezentacija, a koji može biti pretvoren u bolnicu, kao i 'nogometnu' liječničku službu.

Savez nudi podršku i logistiku zdravstvenom osoblju

"Savez nudi svoj tim psihologa i fizioterapeuta kao podršku zdravstvenom osoblju u borbi protiv koronavirusa, a ponudili smo i naš hotel-rezidenciju kao bolnički centar", priopćili su iz tog nogometnog saveza.

U četvrtak broj oboljelih od koronavirusa porastao 18 posto

U Španjolskoj je u četvrtak broj oboljelih od koronavirusa porastao 18 posto, na više od 56 tisuća, dok je preminulih više od 4300, čime je ta zemlja druga u svijetu po broju umrlih od tog virusa, nakon Italije. Najviše su pogođene pokrajine Madrid sa 2090 preminulih i Katalonija sa 880.


07:34 - Sportski kompleks Maracana, koja uključuje i slavni nogometni stadion, postat će privremena bolnica za borbu s koronavirusom, objavili su dužnosnici u četvrtak, prenose južnoamerički mediji.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Image
VOTKOM I NOGOMETOM PROTIV KORONE: /

Samo jedna liga u Europi se još uvijek igra, a razlozi su gotovo nevjerojatni

Image
VOTKOM I NOGOMETOM PROTIV KORONE: /

Samo jedna liga u Europi se još uvijek igra, a razlozi su gotovo nevjerojatni

Koronavirus se širi Brazilom

Koronavirus se širi Brazilom i sada ondje imaju 2900 slučajeva pa su vlasti počele tražiti sportska borilišta koja će koristiti kao privremene bolnice u slučaju eskalacije.

Jair Bolsonaro: 'To je mala gripa'

Iako predsjednik Jair Bolsonaro to naziva "malom gripom" i kritizira svako usporavanje najveće južnoameričke ekonomije, dužnosnici u saveznim državama ga ne slušaju, ograničili su kretanje i nastoje proširiti medicinske objekte.

Maracana je vjerojatno najpoznatiji nogometni stadion na svijetu, dvaput je bila domaćinom finala Svjetskih prvenstava (1950. i 2014.) i otvorenja prošlih Olimpijskih igara.

Ima nepoznanica

Dužnosnici Rio de Janeira tek trebaju odlučiti koliko bi kreveta ondje bilo. Također, još nije jasno hoće li privremena bolnica biti podignuta na samom nogometnom terenu ili u sklopu kompleksa u kojem su još i atletski stadion i bazen.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo