HRVATSKA I ARGENTINA IZJEDNAČENI NAKON PRVOG DANA: / Karlović nije izdržao, Del Potro slavio nakon velike borbe u 4 seta

Image
Foto: PIXSELL

Nakon prvog dana finala Davis cupa, rezultat između Hrvatske i Argentine je izjednačen na 1:1 pa će odluka o pobjedniku pasti u nedjelju.

25.11.2016.
18:06
PIXSELL
VOYO logo

U subotu, s početkom u 15 sati, igra se meč parova. Za očekivati je da će za Hrvatsku nastupiti Ivan Dodig i Marin Čilić, dok bi za Argentince mogli zaigrati Pella i Mayer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović, s 37 godina najstariji igrač koji je u zadnjih 96 godina nastupio u finalu Davis Cupa, ipak nije uspio iznenaditi favoriziranog Del Potra u meču koji je trajao 3 sata i 20 minuta igre. "Div sa Šalate" nije uspio doći do nijedne "break lopte" protiv Del Potra, imao je 35 aseva, ali i 12 dvostrukih pogrešaka pri servisu, dok je Argentinac meč okončao s 15 aseva i bez ijedne dvostruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduzeo servis u prvog gemu

Prvi set odlučen je već na samom početku meča, kad je Delpo "breaknuo" Karlovića. Do kraja više nije ispuštao tu prednost, odlično servirajući.

Karlović spasio dvije set-lopte

No, dr. Ivo se nije predavao, čak ni kad je suparnik imao dvije set-lopte u tie-breaku drugog seta. Dobio je Karlović ono što je tražio, stigao do 'tie-breaka', koji nije otvorio na najbolji način. Del Potro je na početku napravio mini-break za 1:0, nakon toga osvojo dva poena i poveo s 3:0. Uzvratio je Karlović servisom od čak 229 km/h, a nakon toga smečirao za 2:3. No, Del Potro je nedodirljiv na svom servisu, poveo 5:2. Hrvatski tenisač smanjio je na 4:5, zatim spasio dvije set-lopte kod 4:6, ukupno osvojivši četiri poena u nizu, za izjednačenje u setovima na 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do seta je stigao bez break lopte.

U trećem setu, Karlović je "izvisio" u osmom gemu, kad je Del Potro iskoristio treću break-loptu nakon 0:40. Prvu je Ivo spasio volejem na mreži, drugu asom, a treća mu je zapela na vrhu mreže... Argentinac je breaknuo Karlovića i odservirao za treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Break u 11. gemu

U četvrtom setu činilo se da ćemo opet gledati 'tie-break', kao u drugom, ali Del Potro je uspio oduzeti servis hrvatskom tenisaču u 11. gemu. Iskoristio je break-loptu kod 30:40, poslao neobraniv bekhend na Karlovićev servis. Nakon toga, Del Potro je osvojo svoj servis i donio prvi bod Argentini.

UŽIVO:

Karlović - Del Potro 1:3 (4:6, 7:6 (6), 3:6, 5:7)

5:7 - Naravno, Del Potro nije propustio priliku i zaključio je ovaj meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5:6 - Break za Argentinu! Del Potro je iskoristio prvu break-loptu u ovom setu. Sjajnim bekhendom uzvratio na Ivin servis i poveo. Servirat će za meč!

5:5 - Izjednačio je Del Potro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5:4 - Karlović je dobio svoj servis, Del Potro mu je uspio uzeti dva poena.

4:3 - Namučio se Karlović u ovom gemu, triput je Del Potro imao izjednačenje, srećom, ne i break loptu. Dobio je Ivo sedmi gem u četvrtom setu, nakon osam i pol minuta borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2:2, 3:3 - Nema popuštanja, svatko drži svoj servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1:1 - Sudac James Keothavong kazao je 'game Croatia', ali morao se ispraviti,Del Potro je osvojio ovu igru i izjendačio na 1:1.

Kraj 3. seta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:6 - Nije kiksao Del Potro, osvojio je treći set, vodi s 2:1 i bacio legendarnog Maradonu u trans na tribinama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:5 - Zato ima break-lopte za Delpa, čak tri. Prvu je spasio volejem na mreži, drugu asom, a treća mu je zapela na vrhu mreže... Argentinac je breaknuo Karlovića i servirat će za treći set.

3:4 - I dalje nema break-lopte za Karlovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:3 - Karlović je upravo odservirao svoj 27. as i osvojio treći gem u 3. setu.

1:1 - Izjednačena borba vodi se i u trećem setu, ali dobra je vijest što Karlović ipak počinje osvajati više poena na suparnički servis, pritišće Del Potra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj 2. seta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7:6 - Karlović je izjednačio na 1: 1 u setovima! Del Potro je na početku napravio mini-break za 1:0, nakon toga osvojo dva poena i poveo s 3:0. Uzvratio je Karlović servisom od čak 229 km/h, a nakon toga smečirao za 2:3. No, Del Potro je nedodirljiv na svom servisu, vodi 5:2. Hrvatski tenisač smanjio je na 4:5, zatim spasio dvije set-lopte kod 4:6, izjendačio na 6:6! Osvojio je dr. Ivo još dva poena i s 8:6 u tie-breaku osvojio drugi set.

6:6 - Igrat će se tie-break drugog seta. Karlović je imao 30:30, ali je nakon toga Delpo osvojio dva poena i izjednačio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5:4 - Konačno jedan "čisti" gem za Karlovića.

4:4 - Del Potro je siguran na svom servisu, Karlović ponovno nije osvojio ni poen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:3 - I dalje bez prednost za ijednog tenisača u drugom setu, Del Potro je pokazao zašto ga smatraju jednim od tenisača s najboljim forhendom na svijetu.

1:1 - Del Potro je osvojio gem bez izgubljenog poena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1:0 - Karlović se muči i na otvaranju 2. seta, nakon četiri izjednačenja, uspio osvojiti prvi gem. Karlović riskira kod servisa, već ima pet dvostrukih pogrešaka i deset aseva.

Kraj 1. seta

4:6 - Gotovo je prvi set za 34 minute, Del Potru je bio dovoljan jedan break.

4:5 - Karlović se ne da, nakno pola sata igre je 5:4 za Argentinu

2:3 - I dalje Del Potro drži prednost od jednog breaka.

1:2 - Nakon što je Del Potro osvojio svoj servis, Karlović je odigrao bez izgubljenog poena.

0:1 - Počeo je meč, loše za Hrvatsku, jer je Ivo Karlović izgubio prvi gem. Del Potro vodi 1:0

18:00 - Uskoro počinje drugi meč finala Davis kupa u kojemu igraju Ivo Karlović i najbolji argentinski tenisač Juan Manuel Del Potro. U dosadašnjih pet mečeva, dr. Ivo je slavio samo jednom protiv Del Potra.

[nethr_galerija url="http://net.hr/sport/zagreb-na-nogama-cilic-i-delbonis-otvorili-finale-davis-cupa/"

Galerija

Image

MARADONA U ZAGREBAČKOJ ARENI: Mali zeleni zauzeo poziciju za navijanje

Image

MARADONA U ZAGREBAČKOJ ARENI: Mali zeleni zauzeo poziciju za navijanje

Galerija

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo