DRAMA U BUDIMPEŠTI: / Hrvatska ispustila veliko vodstvo protiv Crne Gore, pa se spašavala u posljednjim trenucima

Image
Foto: PIXSELL

Imala je Hrvatska 10-5 u posljednjoj četvrtini, ali su Crnogorci to nadoknadili u završnici

16.1.2020.
21:27
PIXSELL
VOYO logo

HRVATSKA - CRNA GORA 11:10

HRVATSKA: Bijać - Bušlje - Vukičević, Fatović - Joković, Garcia - Vrlić

Klupa: Macan, Lončar, Bukić, Miloš, Benić, Marcelić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CRNA GORA: Lazović - Ivović - Petković, Đurđić - Brguljan, Radović - Spaić

Klupa: Čučković, Obradović, Vidović, Drašković, Pješivac, Tešanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedili smo Crnu Goru 11:10 i osigurali prvo mjesto u skupini i četvrtfinale Eura bez obzira na ishod protiv Slovačke u posljednjem kolu. Ali opet smo se doveli u bespotrebnu dramu. Da, uistinu je nevjerojatno što su Barakude propustile! Na kraju treće četvrtine vodila je Hrvatska 10:5, a onda se dogodio brodolom kakav je teško opisati.

Image
BARAKUDE URAGANSKI KRENULE U LOV NA MEDALJU: /

Hrvatska razbila Njemačku na otvaranju Europskog prvenstva

Image
BARAKUDE URAGANSKI KRENULE U LOV NA MEDALJU: /

Hrvatska razbila Njemačku na otvaranju Europskog prvenstva

Crnogorci napravili seriju od 5-0 u posljednjoj dionici i doveli nas u probleme

Crnogorci su napravili seriju od 5-0 i doveli nas u probleme. Bilo je žestoko i napeto u posljednjoj minuti, a onda nam je Španjolac Garcia zlatnim golom 48 sekundi prije kraja donio pobjedu. Crnogorci su u posljednjoj dionici zaigrali presing, potpuno otupili hrvatski napad, a golovima Obradovića i Brguljana vrlo brzo smanjiti na 10:7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udarac Jokovića u situaciji s igračem više zaustavila vratnica

Potom je udarac Jokovića u situaciji s igračem više zaustavila vratnica, pa je Petković u sljedećem napadu Crne Gore pogodio za 10:8. Isti je igrač iskoristio igrača više i 2:58 minuta prije kraja smanjio na 10:9. Hrvatska je za manje od 10 sekundi potom opet izgubila loptu, a Vidović je dvije i pol minute prije kraja poravnao na 10:10.

Ivica Tucak pozvao igrače na dogovor i uspio ih smiriti

Tek tada je hrvatski izbornik Ivica Tucak pozvao igrače na dogovor i uspio ih smiriti. Nakon što Crnogorci nisu iskoristili napad za vodstvo dvije minute prije isteka vremena Hrvatska je uspjela izboriti novi napad s igračem više kojega je pobjedničkim pogotkom okrunio najstariji igrač Javier Garcia 1:12 minuta prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Luka Bukić s tri gola, po dva su dodali Ivan Vrlić i Javier Garcia, dok su kod Crne Gore po dva pogotka postigli Brguljan, Obradović, Petković i Vidović. Hrvatska nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova, tri više od druge Crne Gore i treće Njemačke, te ju od plasmana u četvrtfinale dijeli još samo pobjeda protiv Slovačke, koja je izgubila oba svoja dosadašnja dva dvoboja.

Pobjeda je upisana i to je najbitnije. No, zabrinjava jedna stvar

Pobjeda je upisana i to je najbitnije. No, zabrinjava da su naši vaterpolisti u posljednjoj dionici igre dobili 5 golova i spašavali već unaprijed dobivenu utakmicu. Ako mislimo na turniru napraviti rezultat, osvojiti medalju, izboriti finale ili čak osvojiti prvenstvo, onda nam se takvo što neće smjeti događati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u prve tri četvrtine igrala sjajan vaterpolo te stvorila prednost od pet golova. Međutim...

Što se tiče ostalog perioda susreta, Hrvatska je u prve tri četvrtine igrala stvarno sjajan vaterpolo te stvorila prednost od pet golova. Nakon što su naši igrači propustili prve dvije situacije s igračem više, a Crnogorci poveli sa 1:0, do kraja prvih osam minuta su Andro Bušlje i Luka Bukić uspjeli realizirati sljedeće dvije situacije s igračkom prednosti u bazenu i dovesti Hrvatsku u vodstvo.

Bukić je početkom drugog dijela još jednom iskoristio igrača više za 3:1, a nakon što je Crna Gora smanjila na 3-2 uslijedili su pogoci Jokovića, Garcije i Vrlića za bijeg na 6:2. Svoj doprinos dao je i sjajni vratar Marko Bijač koji je obranio i peterac. Odlična igra Hrvatske nastavila se i u trećoj četvrtini kada su Lončar iz protunapada i Benić sjajnim pogotkom s distance oplemenili odlične obrane Bijača za bijeg na 8-3. Susret Hrvatske i Slovačke na programu je u subotu od 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj

7' Garcia je zabio za 11:10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' Hrvatska je prokockala veliko vodstvo, od 10:5. Crna Gora je izjednačila s pet golova u nizu.

Četvrta četvrtina

3' - Bukić i Marović zabili su za Hrvatsku, dok je Petković strijelac za Crnu Goru u 4:2. Kraj i treće četvrtine. Opet smo bili bolji s 4:2 i prednost je odletjela na +5 za našu izabranu vrstu. Izgledamo sjajno protiv jakog suparnika, još trebamo odraditi posljednju dionicu, ali pobjeda i četvrtfinale su praktički u džepu. Samo je pitanje s koliko razlike...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga četvrtina

7' Bušlje i Bukić doveli su Barakude u vodstvo od 2:1.

3' Brguljan je zabio za vodstvo Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva četvrtina

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u prvom kolu Europskog prvenstva u Budimpešti selekciju Njemačke sa 17-9 (1-2, 6-2, 6-1, 4-4).

Odabranici izbornika Ivice Tucka pobjedom su u Duna Areni nad reprezentacijom Njemačke započeli nastup na Europskom vaterpolskom prvenstvu koje se od 12. do 24. siječnja održava u glavnom gradu Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj četvrtini Nijemci su iskoristili "pospanost" naših igrača i da su u posljednjem napadu iskoristili čak dva igrača više, kada su bili isključeni Benić i Fatović, mogli su na odmor nakon prvih osam minuta otići i sa većom prednošću od 2-1.

Sve je došlo na svoje već u drugoj četvrtini koju je Hrvatska dobila sa 6-2, a pobjednik je praktički bio odlučen nakon treće četvrtine u kojoj Nijemci nisu mogli zaustaviti brze kontre Lovre Miloša i Luke Bukića, pa su i tu dionicu naši dobili sa 6-1 i u posljednju četvrtinu ušli s velikom prednošću od 13-5. U posljednjoj četvrtini rezultat je bio 4-4 što je bilo dovoljno za visoku pobjedu Hrvatske od 17-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Lovre Miloš s tri gola, dok su Ante Vukičević, Andro Bušlje, Loren Fatović, Luka Bukić i Josip Vrlić zabili po dva gola. Marko Bijač sakupio je 10, a Ivan Marcelić jednu obranu.

Kod Nijemaca najefikasniji su bili Marin Restović s tri, te Ben Reibel i Maurice Juengling sa po dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici A skupine Crna Gora je očekivano pobijedila Slovačku sa 15-4, a upravo će Crna Gora biti naš sljedeći protivnik na Europskom prvenstvu s kojim će Hrvatska igrati u četvrtak, 16. siječnja u 20.30 sati, odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u skupini koja osigurava izravni ulaz u četvrtzavršnicu Europskog prvenstva. Posljednju utakmicu u skupini Hrvatska će odigrati u subotu, 18. siječnja u 16 sati, protiv Slovačke.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo