HRVATSKA - ČEŠKA 22:21: / Luka Stepančić majstorskim potezom zabio za pobjedu u zadnjim sekundama; Bilo je dramatično

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska je pobijedila Češku 22:21 golom Stepančića u zadnjim sekundama.

20.1.2020.
17:24
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

EP U RUKOMETU; 3. KOLO DRUGOG KRUGA; BEČ: WIENER STADTHALLE

HRVATSKA - ČEŠKA 22:21

HRVATSKA: Ašanin, Brozović, Matanović, Ravnić, Stepančić, Mamić, Cindrić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupa: Šego, Mandić, Horvat, Musa, Šipić, Hrstić, Šarac, Duvnjak, Karačić

ČEŠKA: Mrkva, Zeman, Hrstka, Čip, Horak, Kašparek, Zdrahala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupa: Bečvar, Jurka, Galia, Babak, Vančo, Patzel, Solak, Mubenzem, Mojziš

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nije to bilo dobro. Ali, pamte se dva boda. I samo to će se pamtiti iz ove utakmice. Rezervni hrvatski igrači bili su nositelji u ovom dvoboju odigranom u ponedjeljak u Wiener Stadthalleu u Beču. Horvat, Cindrić, Musa, Karačić i Šego nisu igrali. Kapetan Domagoj Duvnjak je samo ušao kako bi u drugom poluvremenu izveo jedan sedmerac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lino odmarao glavne vedete za polufinale

Njih je Lino Červar odmarao za polufinale. No, zato su priliku dobili oigrači koji do sad nisu bili u prvom planu, kao i Marko Mamić koji je naš najveći dužnik na ovom Euru. Matej Ašanin branio je čitavu utakmicu i branio je dobro, sakupivši po našoj statistici 10 golova. No Mrkva, s druge strane, bio je još bolji pa je zasluženo ponio naslov najboljeg igrača utakmice.

Marko Mamić zabio 5 golova

Marko Mamić je sa pet pogodaka predvodio strijelce naše reprezentacije. Po tri pogotka postigli su Luka Stepančić, David Mandić i Marino Marić, a po dva mladi Josip Šarac, Matej Hrstić i Vlado Matanović. Češku reprezentaciju je sa sedam pogodaka predvodio Ondrej Zdrahala, a najbolji pojedinac bio je vratar Tomaš Mrkva sa 12 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska vodeća u grupi 1

U drugoj postavi Hrvatska je protiv neopterećene Češke igrala izjednačenu utakmicu, a najveću prednost su naši rukometaši uspjeli stvoriti početkom drugog poluvremena, kad su imali četiri pogotka viška u 37. minuti (13-9).

U završnici utakmice ključnu ulogu odigrao je vratar Matej Ašanin s dvije odlične obrane, od deset koliko ih je skupio, te Luka Stepančić koji je kod 21-21 postigao pobjednički pogodak sa zvukom sirene za kraj. Hrvatski rukometaši će posljednju utakmicu u skupini 1 odigrati u srijedu (16 sati) protiv Španjolske, u kojoj će se odlučivati o prvom mjestu. Hrvatska je sa osam bodova vodeća na ljestvici, ispred Španjolske koja ima šest bodova i utakmicu manje. Po dva boda imaju Njemačka, Austrija i Bjelorusija, a bez bodova je Češka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


GOTOVA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Lukaaaa Stepančiić za 22:21.

59' - 21:21. Zabili su nam Česi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Ašanin ima 10 obrana i pretvara se u igrača utakmice. Odlično je sad reagirao na golu i obranio pokušaj. Idemo iskoristiti ono što nam Ašanin nudi.

57' - Ašaanin brani, ovo mu je 9 obrana. Napad je za Hrvatsku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Lukaaaa Stepančić vraća na +2 (21:19).

53' - Stigao je Matej Ašanin do osme obrane iz 25 pokušaja na susretu, a Marko Mamić vratio je hrvatsku prednost na plus dva (16:14), no zbog pogreške mladog Matanovića koji nije dobro pazio na svog igrača Hrvatska je opet na samo jednom golu prednosti, jer Češka se ne oredaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Tko bi rekao da će ovo biti na knap. U kontri su Česi uspjeli doći do izjednačenja, a uz to dobiti i igrča više jer je isključen Mamić zbog nepotrebnog kontakta na zadnjeg igrača u prilici za šut. Duvnjak na drugoj strani zabija sedmerac bez potrebe za ugrijavanjem, nakon što je ušao s klupe, Ne može se bez kapetana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Češka smanjuje na 15:14.

42' - Zabili smo za 15:13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Prodao je Mamić jedan lažnjak i zabio za 14:12. Ovo je njegov 4 gol na utakmici, ima šut 8-4 u utakmici.

40' - Smanjuje Češka na 13:12. Lino je podigao glas uz aut liniju. Prošlo je deset minuta u nastavku u kojemu smo vidjeli svašta, a najmanje dobre igre. Od toga da je Hrvatska imala svoju najveću prednost od plus četiri (13:9), a onda je Češka s tri gola u nizu stigla na samo gol razlike. Srećom, Mamić je odgovorio i vratio Hrvatskoj mirnijih +2, ali sad se igra gol za gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Nije zabio Mamić, ima 3-7 šut iz igre.

36' - Kako se opustio Hrstić, već je zabijao ovako danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Treći gol Davida Mandića na utakmici. Sjajno je istrčao kontru i zabio za 12:9. Hrvatska je napokon na tri razlike i nadamo se da će se tako i nastaviti

31' - Kružni napadač Marino Marić je zabio, ali i nagazio crtu i ništa od gola. Napad je za Češku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Počelo je drugo poluvrijeme

Završilo je prvo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - U posljednjem napadu Češke probao je Kašparek preko našega čvrstog obrambenog zida zabiti gol, ali nije imao šanse.

25' - Stepančić je tukao s devet metara iz vana, ali čini se da je skrenuo to igrač Češke Mrkva, pa je lopta završila na prečki.

24' - Ašanin pet minuta prije kraja prvoga dijela ima tri prikupljene obrane i on je raspoložen. Brozović i mladi srebrni junior Šarac za sada dobro funkcioniraju u obrani. Osobito se ističe Šarac koji građom nije stasit kao Brozović, ali je uspio i faulirati kada je trebalo, a uz to i ukrasti loptu.

24' - Jan Filip, izbornik Češke, pozvao je minutu odmora.

22' - Hrvatska je povela 10:8, što je nakon 5:3 najveća prednost.

22' - Sjajan Matej Hrstić!. Odlično izgleda danas vanjski igrač RK Zagreba. Iako ga na Euru nismo baš gledali u nekoj ozbiljnoj napadačkoj zadaći, ovu je utakmicu pokazao kako se usudi pucati, a ima i dobar pregled igre te sjajno proigrava na crtu za pivota.

20' - Tribine u dvorani nisu potpuno ispunjene, ali Hrvati i dalje dominiraju pjesmom i navijanjem. Osim Hrvata, u dvorani su i Nijemci koji su nas vjerojatno došli pogledati prije svoje utakmice s Austrijom kasnije večeras.

17' - David Mandić iz kontre postiže lagan pogodak za 7:7.

15' - Hrvatska, iako s drugom postavom, igra tek gol za gol s Češkom koja se raspucala i ne misli stati. Među prvim strijelcima je Kašparek s četiri gola, a uz to se razbranio i Mrkva s već pet obrana. To nije dobro, ali vjerujemo da će naši naći formulu za ukrotiti češku igru.

9' - Nakon drugog gola Mamića, prati ga i Matej Ašanin koji je upisao svoju prvu obranu u ovome susretu. Golom Davida Mandića Hrvati su pobijegli na dva razlike prvi puta danas.

Image
ČERVAROV POMOĆNIK OBJAVIO LOŠE VIJESTI: /

Ozlijedio se jedan od najboljih igrača: 'Vidjet ćemo hoće li igrati protiv Španjolske'

Image
ČERVAROV POMOĆNIK OBJAVIO LOŠE VIJESTI: /

Ozlijedio se jedan od najboljih igrača: 'Vidjet ćemo hoće li igrati protiv Španjolske'

7' - Mamić se budi, kao da smo ga prozvali. Sad je zabio drugi gol na utakmici.

4' - Čekamo Marka Mamića, čekamo ga i treba nam. Sad je Marko zabio prvi gol na utakmici, iz daljine. Mora Mamić proigrati na turniru.

4' - Matanović je isključen zbog grubog starta na češkom igraču, no uspjela se Hrvatska s igračem manje ipak obraniti. Uz to je na drugoj strani Josip Šarac zabio gol za 3:2, dok je naša mreža bila prazna.

3' - Hrvatska je izjednačila na 1:1.

1' - Počela je utakmica.

15.56 - Na redu su himne. Prva je "Lijepa naša". Ustanite dame i gospodo...

15.40 - "Istrčat ćemo danas na teren sa snagama koje do sada nisu toliko nastupili na turniru. Bilo bi sjajno razigrati Mamića. Nije nam ova utakmica toliko rezultatski bitna, ali pobjeda bi uvijek bila lijepa, kazao je Hrvoje Horvat za RTL i dodao:

"Luka Cindrić danas neće zaigrati. Osjetio je bol u listu, a uz to ima i laganu distorziju zgloba. Moguće je da će zaigrati protiv Španjolske, vidjet ćemo, odlučit ćemo još o tome ili će čekati Švedsku".


Na RTL-u uoči utakmice Hrvatske i Češke moći ćete pratiti emisiju ‘Vrijeme je za rukomet’, a nakon utakmice i završnu analizu dvoboja od strane naših legendi Pere Metličića i Drage Vukovića.

Nijemci sa susjedima

Uz dvoboj Hrvatske i Češke, u ponedjeljak se igraju još dvije utakmice u skupini I. U 18.15 počinje dvoboj preposljednje Bjelorusije i prve Španjolske, a tu utakmicu možete gledati na RTL-u 2. Posljednju utakmicu igraju domaćin Austrija i Njemačka, koja ima samo teoretske izglede za prolazak u polufinale, od 20.30, a prijenos je na glavnom kanalu RTL-a.

Image
Image

Ponedjeljak, 20. siječnja

14.00 Hrvatska - Češka (RTL) 16.15 Bjelorusija - Španjolska (RTL play) 18.30 Austrija - Njemačka (RTL)

Sve ove utakmice bit će također dostupne na RTLplayu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo