DINAMO NAKON VELIKOG PREOKRETA PROŠAO U FINALE KUPA: / Jakić, Majer i Ademi golčinama u produžecima slomili Goricu

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice između Dinama i Gorice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

28.4.2021.
20:25
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u finale Hrvatskog nogometnog kupa 4-1 (0-1, 1-1) pobjedom protiv Gorice nakon produžetka u polufinalu.

Gorica je odlično otvorila susret, povela golom Špikića (3), no početkom drugog poluvremena Mišić (46) je poravnao na 1-1 da bi u produžetku pobjedu Dinamu osigurali Jakić (100), Majer (110) i Ademi (118).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorici prvi dio

Gosti su do vodstva stigli nakon što je Dvorneković odlično osvojio loptu na polovici Dinama, ona je došla do Hamada koji je sjajno proigrao Špikića, a mladi napadač Gorice koji će od ljeta igrati za Dinamo probio se između Ristovskog i Teophile-Catherinea te preciznim prizemnim udarcem pogodio sam donji lijevi kut Zagorca koji se nije niti pomaknuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je bila bolji suparnik tijekom čitavog prvog poluvremena, Dinamo usprkos zaostatku nije stvorio niti jednu opasnu situaciju pred suparničkim golom, dok su gosti prijetili iz brzih protunapada, no nedostajalo je preciznosti u završnici za povećanje vodstva.

Krznar povukao ključni potez

Utakmica se u potpunosti okrenula početkom nastavka kada je trener Dinama Damir Krznar u igru uveo Ademija i Majera umjesto Ivanušeca i Franjića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon samo 46 sekundi igre u drugom poluvremenu Mišić je izjednačio odličnim udarcem sa 20-ak metara nakon što je Kastrati ušao u kazneni prostor s desne strane, navukao obranu na sebe i zatim povrtnom loptom poslužio Mišića.

Gosti s desetoricom

U 49. minuti Gorica je ostala s igračem manje jer je sudac Zebec rigorozno kaznio Keitu drugim žutim kartonom te je do kraja dvoboja Dinamo apsolutno dominirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogli su domaći do pobjede i prije isteka 90. minute, ali Oršić u 69. minuti iz idealne pozicije nije pucao nego se odlučio za dodavanje za Majera koje nije bilo precizno da bi Kastrati u 72. minuti glavom s četiri metra prebacio vrata.

Ipak, "bunker" Gorice pao je u produžetku, Dinamo je poveo gotovo na isti način na koji je stigao i do izjednačenja. Kastrati je dobio loptu na desnom krilu, poslao povratnu na udarac jakića sa 20-ak metara, a ovaj je pogodio sam gornji lijevi kut nemoćnog Banića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okršaj za Rabuzinovo sunce

Do kraja dvoboja Majer i Ademi su u 110., odnosno 118. minuti preciznim prizemnim udarcima s vrha kaznenog prostora postavili konačni rezultat.

Dinamo će u finalu 19. svibnja u Velikoj Gorici igrati protiv Istre 1961 koja je u prvom polufinalu prije dva tjedna svladala branitelja naslova Rijeku sa 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je dosada 15 puta osvajao Kup, dok Istra 1961 nema niti jedan naslov.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni kup, polufinale Zagreb, stadion Maksimir

Dinamo - Gorica 4:1 (1:1) (Mišić 46', Jakić 100', Majer 110', Ademi 119; Špikić 3')

Dinamo: Zagorac, Ristovski, Theophile, Lauritsen, Čabraja, Franjić, Kastrati, Ivanušec, Mišić, Oršić, Petković

Gorica: Banić, Muhammed, Krizmanić, Jovičić, Keita, Babec, Ngouali, Špikić, Hamad, Dvorneković, Dieye

Tekst se nastavlja ispod oglasa


120' Gotova je utakmica, Dinamo je pobijedio 4:1 i ušao u finale Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

119' GOOL Dinamo vodi 4:1. kakav je ovo bio gol Arijana Ademija, Dinamov kapetan je vukao loptu tridesetak metara, prošao do ruba šesnaesterca i slvadao Banića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

116' Jakić puca s gotovo iste pozicije s koje je zabio za 1:1, ali sada njegov udarac ne ide u okvir gola.

115' Mirno sada Dinamo kontrolira utakmicu i čeka kraj susreta, Gorica je nemoćna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

110' GOOL Dinamo vodi 3:1. Majer je zabio s ruba šesnaesterca treći gol za Modre i riješio pitanje pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

106' Odmah nova prilika za Dinamo, Majer je proigrao Atimwena koji puca, a Moro blokira.

106' Počeo je drugi produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

105' Gotov je prvi produžetak, Dinamo vodi 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

100' GOOL Kakav pogodak Jakića za preokret Dinama. Kastrati je poslao povratnu loptu prema Jakiću koji s 18 metara gađa rašlje. Banić nije mogao ništa.

96' Ponovno je opasno bilo pred golom Gorice, ali mreža gostiju se ne trese. Pucao je sa šest metara Ademi, Banić odlično brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo - Gorica

92' Opasan udarac Atiemwena iz daljine, ali to ide prko grede.

92' Dinamo odmah zaprijetio. Glavom puca Ademi, Banić brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

91' Počeo je prvi produžetak.


Galerija

Image

BORBA ZA FINALE KUPA NA MAKSIMIRU: Pogledajte kako izgleda dvoboj Dinama i Gorice

Image

BORBA ZA FINALE KUPA NA MAKSIMIRU: Pogledajte kako izgleda dvoboj Dinama i Gorice


90' + 4' Mogao je sada Dinamo u samoj završnici do potpunog preokreta, Atiemwen je bio u sjajnoj poziciji, par metara do gola Gorice, ali ne uspijeva stići do lopte.

90' Igrat će se četiri munute sudačke nadoknade.

90' Kastrati je dobio žuti karton zbog simuliranja, nervozni su Dinamovi nogometaši.

84' Prilika za Goricu, mogli su gosti sada ponovno šokirati Modre. Krizmanić je ubacio, a lopta dolazi do Hamada koji puca iz prve s 13 metara, ali lopta ide ravno u Zagorca.

76' Dinamovci redaju prilike pred golom Gorice. Čabraja je ubacio, do lopte stiže Ristovski koji puca pored gola.

73' Ponovno Kastrati u dobroj šansi, ali niti sada to ne ide u okvr gola.

72' Nova velika prilika za Dinamo. Čabraja je ubacio, a Kastrati s pet metara puca visoko iznad gola.

69' Velika prilika za Dinamo, Petković je sjajno proigrao Oršića, ali on umjesto da puca, pokušava dodati Majeru i Krizmanić čisti loptu.

68' Novi dalekometni pokušaj Oršića iz slobodnog udarca, Banić sigurno brani.

62' Pokušao je Oršić iz slobodnog udarca s više od 30 metara, ali to ide visoko iznad gola.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo - Gorica

55' Situacija se potpuno promijenila u prvih deset minuta nastavka. Nakon Dinamovog izjednačenja i crvenog katona Keite, gostu su se povukli i čekaju priliku iz kontranapada. Dinamo, s druge strane, nastavlja pritiskati.

49' CRVENI KARTON Gorica je ostala s deset igrača, Keita je dobio drugi žuti karton zbog faula na kastratiju i mora iaći iz igre.

46' GOOL Dinamo je izjednačio na samom početku drugog poluvremena, krasno je pogodio Mišić. Prvo je Kastrati prošao dva igrača i poslao povratnu loptu prema Mišiću koji gađa same rašnje.

46' Počelo je drugo poluvrtijeme. Krznar je napravio dvije zamjene: Majer je ušao umjesto Ivanušeca, a Ademi umjesto Franjića.

Galerija

45' + 1' Gotovo je prvo poluvrijeme, Gorica vodi 1:0.

45' Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

45' Dinamo pokušava preko bokova, ali sve ubačaje sigurno lovi Banić.

41' Prilika za Dinamo. Mišić ubacuje s lijeve strane, a Lauritsen je najviši u skoku i puca glavom, ali to ide ravno u Banića.

33' Ogromna šansa za Goricu, Hamad je osvojio loptu, sjurio se u šesnaesterac, ali njegov udarac je bokiran. Odbijena lopta prošla je jako blizu Matara, ali on je promašuje i ostaje 0:1.

26' Korner Gorice, lopta je stigla do Dieyea, ali on je ne uspijeva zahvatiti na dobar način.

18' Novi pokušaj domaćina iz daljine. Pucao je Mišić, Banić sigurno brani.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo - Gorica.

15' Dinamo je imao priliku iz slobodnog udarca na otpirilike 20 metara. Pucao je Oršić, ali to ide visoko iznad gola gostiju.

7' Dinamo pokušava brzo uzvratiti i pritišće Goricu, Kastrati je dobio loptu u šesnaestercu gostiju, ali ne snalazi se na pravi način.

3' GOOL Gorica je povela 0:1. Nakon slabije reakcije obrane Modrih, Špikić je izašao sam pred Zagorca i rutinski pospremio loptu u mrežu. Špikić je u zimskom prijelaznom roku potpisao upravo za Dinamo, a Modri su ga do kraja sezone ostavili na posudbi u gorice. Sada je, eto zabio klubu za kojega će igrati od ljeta.

2' Oršić ubacuje iz kornera, ali Petković ne može doći do lopte.

1' Počela je utakmica.


17.00 Stigli su sastavi, trener Dinama Damir Krznar izmiješao je momčad. U njoj nema prvog vratara Dominika Livakovića, a branit će Danijel Zagorac. Na klupi su ostali kapetan Arijan Ademi i Lovro Majer, a od prve minute će igrati Bartol Franjić i Luka Ivanušec.

16.30 Čekaju se sastavi momčadi.


U drugoj polufinalnoj utakmici hrvatskog Kupa u Zagrebu će snage odmjeriti Dinamo, prva momčad HNL-a i glavni favorit, te hit-momčad u hrvatskom nogometu - Gorica.

Modri su polufinele izborili očekivanom pobjedom nad Slaven Belupom (2:0) u četvrtfinalu, a Gorica je u četvrtzavršnici s uvjerljivih 3:0 izbacili Hajduk.

"Kup utakmicu protiv Gorice očekujemo u sjajnom ozračju nakon iznimno dobre partije i pobjede protiv Hajduka. Osim toga, Kup je u svakoj zemlji najsvečanije natjecanje jer sudjeluju svi klubovi jedne države, od najmanjih do najvećih. Mi ćemo se i postaviti sukladno takvom epitetu natjecanja, dakle izaći ćemo s punim snagama, s najboljim raspoloživim kadrom kako bismo osvojili i taj trofej", najavio je utakmicu s Gorivom trener Dinama Damir Krznar za službenu klupsku stranicu.

Gorica u ovaj susret ulazi oslabljena jer Siniša Orešćanin ne može računati na nastup svojeg najboljeg igrača Kristijana Lovrića koji je ozlijeđen, a na raspolaganju mu nije niti nizozemski veznjak Joey Suk koji se teško ozlijedio tijekom utakmice protiv Dinama u HNL-u prije mjesec dana.

Pobjednik ovog dvoboja će se za Rabizinovo sunce u finalu boriti s Istrom 1961 koja je u polufinalu senzacionalno izbacila branitelja naslova Rijeku s 3:2.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo