[VIDEO] RAKITIĆ OTPAO ZA SLOVAČKU? Dalić u velikim problemima, osim veznjaka ostao bez još jednog igrača: / 'Zato sam pozvao njih dvojicu'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski nogometni izbornik održao je konferenciju za novinare povodom okupljanja reprezentacije

11.11.2019.
10:41
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vatreni u subotu na Rujevici igraju protiv Slovačke posljednju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine. Remi ili pobjeda dovoljna im je za plasman u odabrano društvo. Najvažnije pitanje uoči ovog susreta je tok će zamijeniti DejanaLovrena i DomagojaVidu koji nemaju pravo nastupa zbog kartona. Izbornik ZlatkoDalić donio je još loših vijesti. Vatreni uoči ključne utakmice imaju velikih problema s izostancima i ozljedama. Neće biti prvog stoperskog para DejanaLovrena i Domagoja Vide, otpao je u AndrejKramarić, a po svemu sudeći i Ivan Rakitić. Pod velikim znakom pitanje je Matej Mitrović.

Image
KAKO ĆE IZGLEDATI VATRENI PROTIV SLOVAČKE? /

Neke stvari su postale jasnije, evo tko uskače umjesto Rakitića, Lovrena i Vide

Image
KAKO ĆE IZGLEDATI VATRENI PROTIV SLOVAČKE? /

Neke stvari su postale jasnije, evo tko uskače umjesto Rakitića, Lovrena i Vide

"Čeka nas odlučujuća utakmica s protivnikom koji ima izglede za plasman na europsko prvenstvo. U Trnavi smo pobijedili sa 4-0, ali ne smije nas zavarati ta utakmica. Ovo će biti sasvim novi dvoboj. Nama treba bod, ali nećemo tako igrati. Idemo na pobjedu, to je naš stil, to je naša obveza," kazao je izbornik Dalić na novinarskoj konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedostaju nam stoper i još tražimo rješenja. Andrej Kramarić će doći, ali se vraća u klub. Nije trenirao sedam dana i nije spreman. Mitrović je na zadnjem treningu osjetio određene probleme i danas ćemo vidjeti na kontroli. Ista je situacija s Rakitićem. Nije trenirao jer je osjetio tetivu i vidjet ćemo danas kakva je situacija. Zbog toga smo aktivirali pretpozive Rogu i Juranoviću," dodao je Dalić.

Rebić i Perišić

Dalić ima i problema s igračima koji ove sezone igraju vrlo malo, prije svih Ante Rebić i Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nas prati cijele kvalifikacije, to je evidentni problem. Međutim ne želim o tome previše razmišljati."

Hrvatski izbornik je naglasio kako ga raduje što će igrače imati na okupu praktički cijeli tjedan i što će moći odraditi tri prava treninga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raduje me što imamo tri treninga na kojima ćemo se pokušati što kvalitetnije spremiti za Slovačku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u prvom susretu 'razbila' Slovake, no Dalić ne misli da će i ovoga puta biti tako lako.

"Sigurno se neće tako otvoriti, bit će oprezniji. I oni će tražiti pozitivan rezultat kako bi izborili EURO, neće biti lako. Bit će to teška borba," kazao je Dalić posebno naglasivši najjaču slovačku stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imaju odličnu veznu liniju Najopasniji su Lobotka, Hamšik i Kucka. Opasni su, stalno igraju, očekuje nas teška borba u sredini terena. Tamo smo ih nadigrali agresivnom igrom i visokim presingom. Nemamo potrebe nešto mijenjati, moramo ih napasti visoko."

Ćeleta-Car

Dalić je prokomentirao i povratak u nacionalnu vrstu Duje Ćalte-Cara koji je posljednje vrijeme bio na 'hlađenju'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije bila kazna. Igra dobro i zaslužio je poziv. Ja nikada nisam rekao da je to bila kazna," istaknuo je Dalić koji nije želio previše komentirati odluku HNS-a da se zadnja utakmica igra na riječkoj Rujevici.

"U većini naših kvalifikacija je odlučivala zadnja utakmica, a nakon Slovačke ću kazati svoj komentar o tome."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko "Vatreni" izbore plasman na EURO, Dalić će postati tek drugi hrvatski izbornik koji je spojio dva uzastopna plasmana na velika natjecanja. Prvi je to uspio MiroslavBlažević.

"Bilo bi to lijepo, zaslužili smo plasman na EP," kazao je skromno Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O VAR-u

Posljednjih se dana u medijima vodila velika rasprava o VAR-u. Dalić je istaknuo kako nije za VAR, ali niti protiv njega.

"Hrvatska je zbog VAR-a izgubila naslov svjetskog prvaka. VAR je super kada je za tebe, a loš kada je protiv. Nisam za njega, niti protiv njega," poručio je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrenima za plasman na EURO treba barem bod. Čini se lako, posebice nakon nedavne 4-0 pobjede u Trnavi, međutim izbornik Zlatko Dalić se ne razbacuje velikim riječima.

UŽIVO

10:45 - Rakitić neće konkurirati za Slovačku zbog ozljede, ali će doći na okupljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baš mi je krivo, jedva sam čekao igrati protiv Slovačke. Žao mi je što neću moći pomoći momčadi, ali uvjeren sam da će dečki uspjeti i bez mene. Uostalom, pobijedili su Slovačku u prvoj utakmici i bez mene, vjerujem da će tako biti i sada u Rijeci. Bit ću svim srcem uz njih", rekao je Rakitić za Novi list.

9:55 - Izbornik je u nedjelju aktivirao je pretpozive veznom igraču Cagliarija Marku Rogu i desnom braniču Hajduka Josipu Juranoviću, koji će se priključiti Vatrenima za nadolazeće utakmice protiv Slovačke i Gruzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo