NEMA MILOSTI

UVERTIRA U NAJVEĆI HRVATSKI DERBI: Hajduk i Dinamo popili žestoke kazne

Nekoliko sati prije derbija stigle su žestoke kazne Bijelima i Modrima

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 26. kola.  Ovaj put najteže je prošao Dinamo, a i Hajduk je dobio dosta visoku novčanu kaznu.

Zekić psovao suca

“Trojica isključenih igrača, Muzafer Ejupi (Osijek), Martin Franić (Istra 1961) i Vilibald Vuco (Rudeš), kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranje. Uz kaznu zabrane igranja Ejupi (isključen zbog dvije opomene) je kažnjen i novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna, a Franić i Vuco (prekršaj u izglednoj prilici za pogodak) iznosom od po 4.000 kuna. Zoran Zekić, trener NK Osijek koji je udaljen s klupe u 89. minuti utakmice Osijek-Gorica zbog psovanja suca kažnjen je s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije i 1.000 kuna novčane kazne (članak 53.b DP HNS)” piše u priopćenju objavljenom na službenoj stranici  Prve HNL koje se nastavlja.

40 baklji BBB-a

“Na utakmici Istra 1961-Hajduk domaći navijači na sjevernoj tribini stadiona tijekom utakmice zapalili su 18 baklji i dvije petarde, a gostujući na južnoj tribini 33 baklje (3 ubačene u teren), 9 bljeskalica i 3 dimne kutije pa je NK Istra 1961 kažnjen novčanom kaznom od 20.000 kuna, a HNK Hajduk iznosom od 42.000 kuna.

Dusko Marusic/PIXSELL

Zbog upaljenih više od 40 pirotehničkih naprava od strane pripadnika navijačke skupine BBB tijekom utakmice Dinamo-Inter Zaprešić pri čemu su dvije baklje bačene u teren za igru te je utakmica u dva navrata bila u kratkom prekidu, GNK Dinamo je kažnjen novčanom kaznom od 60.000 kuna.

NK Slaven Belupo mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona) na utakmici Slaven Belupo-Rudeš!”, završava se priopćenje.

Povratak na Net.hr