BRAVO

USPJEŠAN START NA SVJETSKIM IGRAMA: Srebro i dvije bronce za naše paraolimpijce

Prvog natjecateljskog dana na IWAS Svjetskim igrama sportaša s invaliditetom, koje se do 3. listopada održavaju u ruskom Sočiju, hrvatski atletičari i plivači osvojili su srebrnu i dvije brončane medalje.

Atletičar Marijan Presečan osvojio je srebro u kugli daljinom od 6.64m, dok je Ivica Balog u disciplini osoba s nadkoljeničnom amputacijom u utrci na 100m s vremenom 14.73 sekunda zaslužio brončano odličje.

Na treće mjesto pobjedničkog postolja popeo se i naš plivački paraolimijac Kristijan Vincetić koji je u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja na 200m mješovito s vremenom 2:34.41 osvojio brončano odličje.

Više od 600 sportaša iz 35 zemalja

Na svjetskim igrama sportaša s invaliditetom koji su u kolicima, amputacijama i niskim rastom sudjeluje više od 600 sportaša iz 35 zemalja koji se natječu u atletici, plivanju, stolnom tenisu, taekwondou, obaranju ruke i streličarstvu, hrvatski sportaši nastupaju u atletici, plivanju i taekwondou.

Hrvatske boje u atletici brane Ivica Balog, Matija Sloup, Velimir Šandor, Miroslav Petković, Josip Slivar, Albin Vidović, Miroslav Matić i Marijan Presečan. U plivanju Kristijan Vincetić, Dino Sinovčić i Ante Rađa, a u tekvondou Ivan Mikulić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr