USPJELI SE VRATITI: Rukometaši PPD Zagreba došli do bronce u SEHA ligi, naslov Veszpremu

Rukometaši PPD Zagreba osvojili su treće mjesto na završnom turniru SEHA lige u Varaždinu. Oni su to ostvarili pobjedom nad bjeloruskim Meškovom 24:23 (14:13).

Hrvatski prvak je tako ponovio uspjeh iz posljednje dvije sezone, a treće mjesto Zagrebaši su osvojili i 2012. godine. Prvo mjesto osvojili su 2013. godine kada su u finalu bili bolji od Vardara.

Osam pogodaka Zlatka Horvata

Meškov je u 33. minuti imao tri gola prednosti (16-13), a u nastavku susreta još su dva puta imali po tri gola viška (17-14, 18-15). Zagreb je u posljednjih 20 minuta utakmice zaigrao čvršće i brže, te polako dostizao suparnika. U 43. minuti Zagreb je izjednačio na 18-18, a u 54. minuti i poveo 22-21. Nakon toga više nije ispuštao prednost.

PPD Zagreb su do pobjede predvodili Zlatko Horvat s osam i Luka Šebetić s pet golova, dok su Lovro Mihić, Stipe Mandalinić, Sandro Obranović i Domagoj Pavlović dodali po dva gola. Igor Stevanović je sakupio osam, a Filip Ivić četiri obrane. U redovima bjeloruskog sastava najefikasniji su bili Rastko Stojković sa šest i Dainis Kristopans s pet golova, dok je Pešić sakupio deset obrana.

Rukometaši mađarskog MVM Veszprema pobjednici su SEHA lige nakon što su u finalnom susretu u Varaždinu pobijedili Vardar 28:26. Mađarski sastav je tako obranio naslov pobjednika.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr