Justin Gatlin, čuvaj se

USAIN BOLT PONOVNO ŽELI ODUŠEVITI SVIJET: ‘Uopće ne sumnjam u sebe’

Najbrži čovjek današnjice Usain Bolt, atletičar koji se danas na Olimpijskom stadionu u Londonu vraća trčanju nakon ozljede noge, inzistira na tome da sljedećeg mjeseca u Pekingu na Svjetskom atletskom prvenstvu brani titulu svjetskog prvaka. I to planira napraviti uspješno. Pobjednički, onako kao što on to zna.

Ova sezona za Bolta bila je prekinuta zbog ozljede noge i nije mogao nastupiti na Dijamantnoj ligi u Lausanneu i Parizu ovoga mjeseca. No, sad se vraća i želi ponovno oduševiti svijet.

“Kada SP bude počelo, ako me itko zna, jasno mu je da ću se na njemu pojaviti. Uopće ne sumnjam u sebe”, kazao je Bolt.

28-godišnja jamajkanska atletska zvijezda svjetski je prvak na 100 i 200 metara. No, ove sezone po ostvarenim rezultatima nije niti među 60 najbržih trkača na 100 metara u svijetu. Njegovih 10.12 sekundi koje je Bolt istrčao ove sezone, dosta je lošije vrijeme od njegovog zlatnog rezultata iz 2009. godine i svjetskog rekorda u vremenu 9.58.

 Poslao poruku velikom rivalu

U međuvremenu, njegov najveći konkurent, Amerikanac Justin Gatlin, trkač koji se vratio na staze nakon druge dopinške afere zbog koje je odradio i suspenziju, u velikoj je formi i vlasnik je najbolja četiri vremena na 100 metara ove sezone, a najbolje vrijeme mu je 9.74.

“Ne znam u kakvoj je formi, budem se u to sam uvjerio danas u Londonu. Jednostavno, moram više trčati na 100 metara kako bi bio brži, na to sam sad fokusiran. Ne, nemam u planu izgubiti u Pekingu. Meni je potrebna samo jedna utrka na 100 metara da otrčim 9.7. “, jasan je Bolt.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr