Bijesni Guardiola

UNIŠTEN TAMO GDJE JE STVORIO IME: ‘Nogomet je ponekad igra pogrešaka. Bravo zna što je napravio’

Povratak na Camp Nou još jednom nije bio sretan za Pepa Guardiolu, koji je protiv Barcelone gubio i na klupi Bayerna.

Trener koji je Kataloncima donio dvije Lige prvaka, sad je kao trener Manchester Cityja, ispraćen “četvorkom” sa stadiona gdje je proveo najveći dio svoje karijere.

MESSIJU OVO NIKADA PRIJE NIJE POŠLO ZA NOGOM: Barcelonin dragulj briljira u Ligi prvaka. Pogledajte golove

‘S desetoricom nismo imali šanse’

City je skupo koštala pogreška vratara Claudija Brava koji je igrao rukom izvan 16-erca, pokušavajući zaustaviti šut Luisa Suareza pa je City preostalih pola sata utakmice odigrao s desetoricom.

“Tu je bio kraj. Teško je igrati proitv Barcelone s 11 igrača. S desetoricom nemate baš nikakve šanse”, priznao je Guardiola.

“Prije tog crvenog kartona imali smo svoje prilike, bila je to izjednačena utakmica. No, previše smo toga poklonili svojim suparnicima, Barcelonini napadači to su znali kazniti”, dodao je trener Cityja koji je obrušio na čileanskog vratara kojeg je ovog ljeta doveo iz Barcelone, a potjerao Joea Harta, engleskog reprezentativca.

‘Igra kreće od vratara’

“Nogomet ponekad zna biti igra pogrešaka. Bravo zna što je napravio. Razočaran je, ali naučit će iz ovih pogrešaka”, kazao je Cityjev trener dodavši:

“Dokle god sam trener, igra moje momčadi kretat će od vratara, nikad neću napustiti tu ideju. No, ponekad treba ispucati loptu”.

Guardiola je iz početnog sastava izostavio najboljeg napadača Sergija Agüera, opravdavajući to željom da na terenu protiv Barcelone ima više veznjaka.

“Bila je to taktička odluka”, kazao je trener Cityja.

City nema petoricu Guardiola

S druge strane, zadovoljan je bio Luis Enrique.

“Bilo je teško, City je pokazao koliko je dobra momčad. Stvarno sam umoran, strašno smo se pripremali za ovu utakmicu, ali srećom, naš suparnik ima samo jednog Guardiolu, a ne njih petoricu”, kazao je Barcelonin trener koji je, dakako, morao nahvaliti Messija.

“Pokazao je veliku smirenost, kao da igra u vlastitom dvorištu”.

Upravo tako, Camp Nou je u posljednjem desetljeću postao Messijevo dvorište…

 

Povratak na Net.hr