UKRAJINCI NEĆE GLEDATI SVJETSKO PRVENSTVO: / Zbog sukoba s Rusijom odrekli se televizijskih prava

Image
Foto: Janek Skarzynski/AFP PHOTO

Ukrajinska nogometna vrsta nije se plasirala na svjetsko prvenstvo. U posljednjoj utakmici kvalifikacijske skupine poražena je od Hrvatske 2:0, izgubivši mogućnost plasmana kroz doigravanje

13.2.2018.
13:45
Janek Skarzynski/AFP PHOTO
VOYO logo

Ukrajinska državna radiotelevizija otkazala je prijenos utakmica svjetskog nogometnog prvenstva koje će se ove godine održati u Rusiji, a njezin primjer slijedit će privatni TV kanali, izjavio je u utorak direktor državne ukrajinske radiotelevizije Zurab Alasania.

On je istaknuo da je ta odluka bila teška, s obzirom na milijunske troškove za televizijska prava koja su osigurana još 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziv na bojkot SP-a

Ukrajinci su ugovor o televizijskim komercijalnim pravima prijenosa utakmica svjetskog prvenstva raskinuli sa svjetskom nogometnom organizacijom FIFA-om, jer ona dodjeljuje ta prava, a ne zemlja domaćin, odnosno Rusija.

Ranije je ukrajinski predsjednik Petr Porošenko pozvao Ukrajince na bojkot svjetskog prvenstva i neodlazak na utakmice u Rusiju. Nakon njega, to su učinili i ministar sporta Igor Ždanov te ministar vanjskih poslova Pavel Klimkin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinsko-ruski odnosi napeti su zbog ruske aneksije poluotoka Krima te neriješenog statusa regija Dombasa i Luhanska koje su pod kontrolom proruskih vlasti.

Ukrajinska nogometna vrsta nije se plasirala na svjetsko prvenstvo. U posljednjoj utakmici kvalifikacijske skupine poražena je od Hrvatske 2:0, izgubivši mogućnost plasmana kroz doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo