ZLO I NAOPAKO

UKLETA ZAGREBAČKA ARENA: Velebna dvorana na Laništu groblje je hrvatskih sportskih ambicija

Ukleta je zagrebačka Arena za hrvatski sport. Na svoje su nakon izgubljenog Davis kup finala došli oni koji su zagovarali da se trebalo igrati u Zadru ili u Splitu.

No, na kraju hrvatskim tenisačima nije presudila loša atmosfera, nego se može reći da je za sve “kriva” loša karma koja prati hrvatski sport u najvećoj dvorani u Hrvatskoj.

Velebna dvorana na Laništu još jednom se pokazala “grobljem” za najviše hrvatske ambicije.

Tenisači, rukometaši, košarkaši…

U nedjelju  su tu tenisači izgubili finale Davis kupa, iako im je za trijumf nedostajao tek jedan Čilićev set. Jedan set u meču, možda i jedna sudačka odluka, kad na break-loptu nije Del Potru dosuđen aut. Okrenuo je najbolji argentinski tenisač taj meč, a u petom, odlučujućem dvoboju, Federico Delbonis se lako obračunao s Ivom Karlovićem. 

https://net.hr/sport/net-hr-uzivo-iz-arene-drama-je-dosegnula-vrhunac-dr-ivo-odlucuje-pobjednika-davis-cupa/

Francuzi dobili Červarovu Hrvatsku

Hrvatska rukometna reprezentacija također nije slavila u Areni. Tu je Červarova momčad izgubila finale Svjetskog prvenstva 2009. godine. Po tko zna koji put, bolji su u finalu bili Francuzi…

Kecman šokirao cibose

Na kraju, zagrebačka Arena nije donijela radost ni košarkašima Cibone. Bili su 0,6 sekundi daleko od pobjede u ABA ligi 2010. godine, ali je 16 tisuća ljudi u dvorani zanijemilo kad je mrežicu, s druge polovice terena proparala sad već slavna Kecmanova trica…

Sve se to dogodilo nakon što je Bojan Bogdanović pogodio tricu za vodstvo Cibone, a vrijeme sa zapisničkog stola nije “iscurilo”. I dok su cibosi slavili, igrač Partizana je zabio najslavniji koš karijere.

Na Laništu su “pokopana” tri nesuđena trofeja hrvatskog sporta, možda bi Arenu trebalo izbjegavati neko vrijeme, barem kad je sport u pitanju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr