UEFA UKIDA PRAVILO KOJE JE MNOGE BACILO NA KOLJENA? / Dogodi li se ovo Liga prvaka više neće biti ista

Image
Foto: AFP

U srijedu će navodno biti održan sastanak na ovu temu.

5.2.2019.
15:33
AFP
VOYO logo

Uefa razmišlja o ukidanju jednog od ključnih pravila u europskim klupskim natjecanjima. Kako piše njemački Kicker, na agendi krovne organizacije europskog nogometa našlo se pitanje gola u gostima. Kao što je poznao momčad koja je npr. pobijedila kod kuće 5-3, a izgubila u gostima 3-1 ispada iz daljnjeg natjecanja.

Takvo nešto sada u Uefi smatraju zastarjelim jer sredinom 60-ih, kada se uvodilo to pravilo, imalo je smisla zbog znatno lošijih uvjeta putovanja, kao i kvalitete travnjaka, dok niti lopta s kojima se igralo nisu bile standardizirane. Domaći teren bio je znatno utjecajniji nego danas te je zabiti gol u gostima sada znatno lakše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka trenera

Utjecaj tog pravila na konačan ishod je velik. U Uefi smatraju kako bi njegovim ukidanjem utakmice bile atraktivnije te da bi momčadi težile ofanzivnijem pristupu. Na sastknu u Nyonu prošlog rujna najbolji nogometni treneri složili su se da je to pravilo zastarjelo, o čemu je progovorio Uefin direktor natjecanja Giorgio Marchetti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni smatraju da zabiti gol u gostima nije toliko teško danas kao što je bilo u prošlosti".

Jedna od ideja je da u slučaju da nakon dvije odigrane utakmice u nokaut fazi Lige prvaka ili Europske lige ne bude poznat pobjednik odmah pristupi jedanaestercima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo