UEFA KONTRA SPLITA: / Hajduku kazna 15.000 eura i zatvorena tribina

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ne samo da hrvatska reprezentacija neće igrati na Poljudu zbog Uefine kazne, već je s iste adrese stigla i "čestitka" Hajduku. Splićani će morati platiti 15.

24.7.2015.
18:27
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Navijači splitskog kluba su na gostovanju u Kopru, na tribini stadiona Bonifika, istaknuli rasistička obilježja, što nije promaknulo Uefinom kontroloru.

Hajduk zatvara tribinu

Stoga će Hajduk morati obogatiti Uefinu blagajnu, a na prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige, protiv Norvežana sljedećeg tjedna, igrati bez gledatelja na tribini na kojoj je najmanje 500 sjedećih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar povodom Uefine odluke da Hrvatska sljedeće dvije utakmice ne može igrati u Splitu.

"Moram reagirati na kaznu Uefine Disciplinske komisije koja je očekivana, opravdana i čak ne toliko rigorozna kakva je mogla biti. Međutim, kao gradonačelnik Splita moram izraziti nezadovoljstvo i najoštrije osuditi eksplicitnu zabranu igranja kvalifikacijskih utakmica Hrvatske na Poljudu. Takvom odlukom se grad Split i njegovi stanovnici stavljaju u nepravednu poziciju da snose krivnju za sramotni incident koji je djelo pojedinca ili grupe pojedinaca, i koji za isti moraju odgovarati", navodi se u Baldasarovom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ne smije na Poljud

Ovh dana česta je komunikacija između UEFA-e i Hrvatske. Uefina disciplinska komisija jučer je, zbog kukastog križa na poljudskom travnjaku na utakmici Hrvatske i Italije, kaznila Hrvatski nogometni savez oduzimanjem jednog boda u kvalifikacijama za EURO 2016., novčano sa 100.000 eura, a iduće dvije utakmice Hrvatska će ponovno igrati bez publike, ali ne smije igrati u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo