U LIVERPOOLU NE MOGU VJEROVATI: / Kako je Cityjev heroj umalo Građanima oteo titulu

Image
Foto: Screenshot
7.5.2019.
8:43
Screenshot
VOYO logo

City je prva momčad na tablici s 95 bodova, a drugoplasirani Liverpool ima samo bod manje.

Aktualni engleski prvak Manchester City u ponedjeljak navečer na svojem terenu je pobijedio Leicester 1:0 i osvojio vrlo vjerojatno tri ključna boda za osvajanje naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom čitave ove sezone Manchester City i Liverpool vode veliku bitku na samom vrhu tablice, a sada, samo još jedno kolo do kraja, City se nalazi u poziciji u kojoj sve kontrolira i Liverpool se mora nadati kiksu Građana. No, mogla je situacija biti bitno drugačija da u ponedjeljak City nije slavio, a apsolutni heroj momčadi Pepe Guardiole bio je Vincent Kompany koji je postigao jedini gol, prekrasnim udarcem s 25 metara.

To je prvi ovosezonski pogodak kapetana Manchester Cityja i prvi koji je postigao udarcem izvan kaznenog prostora nakon 2007. godine i utakmice s norveškim Brannom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, malo je nedostajalo da se taj pogodak uopće ne dogodi. Naime, kada se Kompany pripremao za udarac, prema njemu je povikao Sergio Aguero: 'Ne Vinny, neeee'.

Kompany ga nije čuo ili nije htio poslušati, pa je uputio udarac koji je Cityju donio veliku pobjedu u borbi za naslov, a cijeli događaj je na službenom Twitter profilu podijelio Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City je dosada osvojio pet naslova prvaka Engleske, ali nikada nije uspio biti prvak dvije godine zaredom.

Kolo prije kraja City ima 95 bodova, jedan više od drugog Liverpoola te će obraniti naslov ukoliko u nedjelju kao gost pobijedi Brighton and Hove Albion. Liverpool će, pak, morati u posljednjem kolu na svom Anfieldu svladati Wolverhampton Wandererse i nadati se neuspjehu Cityja kako bi osvojio svoj 19. naslov, ali prvi nakon 1990.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo