TVORAC ČUDA S JUGA ITALIJE: / 'Hrvatska nema izbornika, Čačić nije autoritet'

Image
Foto: Screenshot: You Tube
Image
Foto: Screenshot: You Tube

Mali Crotone, novi prvoligaš iz Kalabrije, hit je u Italiji. Hrvatski trener Ivan Jurić odveo je momčad s najmanjim budžetom do elitnog razreda.

9.5.2016.
13:52
Screenshot: You Tube
VOYO logo

"Slavili smo tri dana, u gradu je bilo pravo ludilo, ali momci su to i zaslužili. Za ovaj gradić, s puno ekonomskih problema, nogomet je ljudima donio veliku sreću. Situacija je u gradu stvarno loša, ljudi su si kroz naš uspjeh dali oduška", kazao je Ivan Jurić u razgovoru za Sportske novosti.

Lani preuzeo Crotone

Nekadašnji reprezetnativac, svoju igračku karijeru, osim Hajduka i Šibenika, gradio je u Sevilli, Crotoneu i Genoi. U Italiji je bio pomoćni trener u Interu i Palermu. Prvi je samostalni posao imao u Mantovi, da bi lani preuzeo Crotone i s njime ostvario najveći uspjeh u 106 godina postojanja kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurić je bio dosta kritičan prema sadašnjem hrvatskom izborniku Anti Čačiću, točnije sposobnosti trenera da bude autoritet zvijezdama Vatrenih.

Image
Foto: Pixsell, Igor Kralj
Image
Foto: Pixsell, Igor Kralj

'Imamo top igrače, ali nemamo trenera te razine'

"Mislim da možda po prvi put imamo doista top igrače, sazrele za iskorak, koji su napredovali u velikim klubovima kao Real, Barcelona, Juventus i najjačim ligama. No, po meni ostaje ključnim što nemamo trenera takve razine koji bi mogao izvući maksimum iz takve kvalitete. Čačić mi djeluje kao seriozan čovjek, ali realno, nije bio na razini kojom bi se mogao namentuti momcima koje po klubovima vode najbolji treneri današnjce", oštar je bio Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije stvar u Čačiću, isto je bilo s Kovačem, Štimcem, koji su uletjeli u reprezentaciju bez ikakvog iskustva i posljedično stručne težine da vode ovu sjajnu grupu igrača. Da ona ima vrhunskog trenera, uvjeren sam da bi mogli napraviti velike stvari", zaključio je Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo