TUŽNA VIJEST IZ ZAGREBA: / Preminuo Zvonimir Magdić, doajen hrvatskog sportskog novinarstva

Image
Foto: Patrik Macek/Vecernji list

Njegova smrt došla je na dan kada je u prostorijama nogometnog kluba HAŠK u Zagrebu predstavljena njegova nova knjiga.

9.11.2018.
15:32
Patrik Macek/Vecernji list
VOYO logo

Na dan kad je Dinamo poslije gotovo pola stoljeća čekanja napokon izborio proljeće u Europi, preminuo je doajen hrvatskog sportskog novinarstva i veliki navijač Modrih Zvonimir Magdić (88). Proslavljeni sportski novinar i publicist, koji je po zanimanju bio pravnik, novinarstvom se počeo baviti 1964., a najveći dio karijere proveo je u Sportskim novostima od 1. studenoga 1971. do 30. travnja 1993. godine.

Nova knjiga

Njegova smrt došla je na dan kada je u prostorijama nogometnog kluba HAŠK u Zagrebu predstavljena njegova nova knjiga posvećena legendarnom napadaču Ici Hitrecu. O knjizi su govorili predsjednik HAŠK-a Vinko Barišić, novinar Anton Samovojska i urednik Marijan Boršić, dok je autor zbog bolesti morao propustiti predstavljanje knjige, da bi malo zatim stigla najgora moguća vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/Vecernji list
Image
Foto: Patrik Macek/Vecernji list

12.03.2009.Zabreb - U Hrvatskom slovu predstavljanja je knjiga Maradona, autora Zvonimira Magdica Amiga Photo: Patrik Macek/Vecernji list

Magdić je u navedenoj knjizi pod naslovom "Ico Hitrec - hrvatski nogometaš svih vremena" donio priču o ponajboljem hrvatskom nogometašu prije Drugoga svjetskog rata. Hitrec je ime napravio u HAŠK-u, a 1933. godine je zaigrao i za švicarski Grasshopper. Preminuo je 1946. godine kada je imao samo 35 godina, a tada je bio pomoćni trener Dinama.

Legendarni novinar lani je u intervjuu Telesportu otvorio dušu te je među ostalim progovorio i o svojoj nogometnoj filozofiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka igra u sebi podrazumijeva veselje, a danas je ta igra postala rad. To je kontradikcija. Ja radim da bih kasnije došao na igralište i raspojasao se… I da tam radim kaj mi se sviđa, da gurnem frajeru kroz noge.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo