TUŽNA VIJEST IZ ZAGREBA: / Preminuo Zvonimir Magdić, doajen hrvatskog sportskog novinarstva

Image
Foto: Patrik Macek/Vecernji list

Njegova smrt došla je na dan kada je u prostorijama nogometnog kluba HAŠK u Zagrebu predstavljena njegova nova knjiga.

9.11.2018.
15:32
Patrik Macek/Vecernji list
VOYO logo

Na dan kad je Dinamo poslije gotovo pola stoljeća čekanja napokon izborio proljeće u Europi, preminuo je doajen hrvatskog sportskog novinarstva i veliki navijač Modrih Zvonimir Magdić (88). Proslavljeni sportski novinar i publicist, koji je po zanimanju bio pravnik, novinarstvom se počeo baviti 1964., a najveći dio karijere proveo je u Sportskim novostima od 1. studenoga 1971. do 30. travnja 1993. godine.

Nova knjiga

Njegova smrt došla je na dan kada je u prostorijama nogometnog kluba HAŠK u Zagrebu predstavljena njegova nova knjiga posvećena legendarnom napadaču Ici Hitrecu. O knjizi su govorili predsjednik HAŠK-a Vinko Barišić, novinar Anton Samovojska i urednik Marijan Boršić, dok je autor zbog bolesti morao propustiti predstavljanje knjige, da bi malo zatim stigla najgora moguća vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/Vecernji list
Image
Foto: Patrik Macek/Vecernji list

12.03.2009.Zabreb - U Hrvatskom slovu predstavljanja je knjiga Maradona, autora Zvonimira Magdica Amiga Photo: Patrik Macek/Vecernji list

Magdić je u navedenoj knjizi pod naslovom "Ico Hitrec - hrvatski nogometaš svih vremena" donio priču o ponajboljem hrvatskom nogometašu prije Drugoga svjetskog rata. Hitrec je ime napravio u HAŠK-u, a 1933. godine je zaigrao i za švicarski Grasshopper. Preminuo je 1946. godine kada je imao samo 35 godina, a tada je bio pomoćni trener Dinama.

Legendarni novinar lani je u intervjuu Telesportu otvorio dušu te je među ostalim progovorio i o svojoj nogometnoj filozofiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka igra u sebi podrazumijeva veselje, a danas je ta igra postala rad. To je kontradikcija. Ja radim da bih kasnije došao na igralište i raspojasao se… I da tam radim kaj mi se sviđa, da gurnem frajeru kroz noge.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo