TUŽAN DAN U BARCELONI: / Čitava Španjolska poklonila se Johanu Cruyffu

Image
Foto: AFP, PAU BARRENA
Image
Foto: AFP, PAU BARRENA

Smrt Johana Cruyffa pogodila je u četvrtak nogometni svijet. Legendarni nogometaš Ajaxa i Barcelone preminula je u 69. godini nakon što je izgubio borbu s rakom pluća.

26.3.2016.
18:22
AFP, PAU BARRENA
VOYO logo

U subotu je povodom njegove smrti održana komemoracija na stadionu Barcelone Camp Nou, a tamo su se osim predstavnika Barcelone pojavile i tisuće njegovih obožavatelja.

Komemoracija za Cruyffa započela je u deset ujutro, a kako je objavila Barcelona u tri i pol sata se 5,304 osobe došle su izraziti svoje poštovanje osobi koja je bila od velikog utjecaja na slavni klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu održao je govor u kojem je poručio da su ovo tužni dani za klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došao i Perez

Na komemoraciji su se , inače, pojavili i mnogi predstavnici španjolskih klubova, a među njima i FlorentinoPerez, predsjednik Real Madrida. U njegovu društvu bio je i direktor kluba EmilioButragueno. On je povodom toga rekao kako je Cruyff promijenio povijest ne samo Barcelone, nego i nogometa u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je jedan od ljudi čije će ime biti s nama zauvijek".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo i na to da su Barcelonini navijači na društvenim mrežama pokrenuli inicijativu da stadion Camp Nou promijeni ime u čast preminulog nogometnog velikana koji je ostavio neizbrisiv trag u katalonskom klubu kao igrač i trener, stvorivši vrijednosti igre po kojoj je i danas prepoznatljiva “blaugrana” i prema kojima osvaja silne trofeje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo