TRAUME IZ PROŠLOSTI

‘TUKAO SAM GA NA ULICI KAO J***NOG PSA, NIKAD NISAM ZABORAVIO ŠTO MI JE NAPRAVIO’: Mike Tyson otkrio kako se osvetio ljudima koji su ga maltretirali

Tysonova obitelj nije imala novca i morala je živjeti u jako opasnom dijelu Brooklyna

Prema mnogima najveći boksač novije povijesti, Amerikanac Mike Tyson, iza sebe ima jako teško djetinjstvo.

U tekstu koji je napisao za New York Magazine Tyson je otkrio detalje o tom preiodu svojeg života, u kojem je bio zlostavljan, te kako se na kraju osvetio osobama koje su ga maltretirale.

MRAČNA STRANA MIKEA TYSONA: ‘Bojim se. Ne želim da on izađe van, s njim dolazi pakao’; Prve reakcije: ‘Prošli su me trnci od ovoga’

Kao dječak je Tyson bio bucmast, nosio je naočale i teško pričao, zbog čega je bio na meti ostale djece.

Događaj koji ga je oblikovao

Pedesettrogodišnji Mike rekao je da je na njega jako utjecalo iskustvo iz prvog razreda osnovne škole kada mu je jedan dječak iz škole krenuo krasti ručak, a Tyson se počeo braniti nakon čega su ga pretukli i razbili mu naočale.

“I dan danas se osjećam kao ogromna kukavica kad se toga sjetim, postaneš lud kada si tako bespomoćan. To se nikada ne zaboravlja”, napisao je “Željezni Mike”.

Tada Tysonova obitelj nije imala novca i morala je živjeti u jako opasnom dijelu Brooklyna.

Nasilna osveta

Nakon što se Tyson počeo baviti boksom i postao najboljim boksačem svoga vremena, osvetio se osobama koje su ga maltretirale.

Otkrio je da bi ih brutalno premlatio kada bi ih vidio na ulici.

‘Ja to nisam nikad zaboravio…’

“Šetao sam s prijateljima i vidio dečka koji me maltretirao. On je ušao u dućan, a ja sam ga izvukao van i počeo udarati, moji prijatelji nisu pitali zašto. Samo sam im rekao da ga mrzim i prijatelji su ga isto počeli udarati.”

“A onaj koji mi je uništio naočale – na ulici sam ga tukao kao j***nog psa jer me ponizio. On je možda zaboravio što je učinio, ali ja nikada nisam”, otkrio je Mike Tyson.

Povratak na Net.hr