TUGA U POLJSKOJ: / Hrvatska nije uspjela ući u finale, slijedi borba za broncu

Image

Hrvatska rukometna reprezentacija nije uspjela izboriti finale Europskog prvenstva u Poljskoj. Izabranici Željka Babića su u polufinalu doživjeli poraz od Španjolske rezultatom 33:29.

29.1.2016.
19:50
VOYO logo

Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu protiv Španjolske.U petoj minuti Hrvatska je povela sa 4:1, da bi u 6. minuti Kauboji imali 5:2. Međutim, Španjolci su se vratili u utakmicu. U 8. minuti Furija je došla na 5:4, ali Manuel Štrek je iz jedne kontre, koja je došla kao produkt ishitrenog španjolskog napada, zabio za 6:4.

Španjolci se niti u jednom trenutku nisu predavali. Niti kad je IvanČupić u 17. minuti iz kontre, koja je došla kao produkt sjajne obrane Domagoja Duvnjaka, zabio iz kontre za 10:7, niti u situaciji u 19. minuti kad je nakon prekrasne finte Karačića zabio Ivan Slišković za 11:8 i dvije minute poslije kasnije kad je Marko Kopljar postigao pogodak za 12:8. Tad se Furija, u biti, probudila i prebacila u višu brzinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buđenje Španjolaca

Hrvatska je lošije zaigrala u obrani, pala je koncetracija u napadu i Španjolska nam je u pet minuta, u periodu između 21. i 26. minute, napravila seriju 5-0 i otišla na 15:13, a u 29. minuti Juan Aguniagalde je postigao pogodak za prvih plus tri Španjolske na ovom susretu (17:14).

Do kraja prvog dijela, Španjolska je postigla još jedan gol i poluvrijeme je završilo vodstvom Španjolske 18:14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska došla na minus jedan

U drugom poluvremenu, u 32. minuti Španjolska je preko Guardiole koji je iskoristio jednu pogrešku Hrvatske, povećala na plus pet (19:14). U 37. minuti, Španjolska je vodila 22:18, a u 39. minuti 19:23.

No, Hrvatska je tada zaigrala bolje i deset minuta prije kraja Štrlek je u 49. minuti zabio za - 1 Kauboja (25:24). U 52. minuti, Zlatko Horvat je iz kontre zabio za 26:25 za Španjolsku. Susret se pretvorio u pravu dramu. Prvo je u 52. minuti Rivera zabio za 27:25, a u 53. minuti Luka Šebetić je smanjio na 27:26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

VELIKA BITKA ZA FINALE: Osjetite dašak atmosfere iz Krakowa

Image

VELIKA BITKA ZA FINALE: Osjetite dašak atmosfere iz Krakowa

Nažalost, kola Hrvatske u 54. minuti krenula su nizbrdo. Nepovratno. Prvo je Tomas zabio za 29:26, da bi desetak sekundi poslije naši rukometaši napravili jednu pogrešku u dodavanju, Španjolci su to presjekli i zabili za 30:26. I stvar je bila rješena. Hrvatska više nije imala snage za vratiti se u utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kauboji izgubili peti polufinalni susret zaredom na velikim natjecanjima

Hrvatska je u Krakowu, tako, izgubila peti polufinalni susret zaredom na velikim natjecanjima, od toga treći na europskim prvenstvima.

Ivan Slišković sa šest golova bio je najefikasniji u sastavu Hrvatske, dok su po šest golova za Španjolsku postigli Valero Rivera i Antonio Garcia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom polufinalu Njemačka je bila bolja od Norveške sa 34:33 nakon produžetaka.

Hrvatska će tako u nedjelju igrati za treće mjesto protiv Norveške od 15 sati, dok će u finalu od 17.30 igrati Njemačka i Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo