TUDOR NA STO ČUDA U TURSKOJ: / 'Uprava je pred nama zaklala ovcu'

Image
Image

Igor Tudor prošlog je vikenda sa svojim Kardemir Karabüksporom napravio senzaciju u turskom prvenstvu, pobijedivši Galatasaray s 2:1. Bivši trener Hajduka prepričao je dojmove nakon te utakmice.

25.1.2017.
18:34
VOYO logo

"Neobična utakmica, Galatasaray je poveo neregularnim golom nakon igranja rukom, a mi smo izjednačili iz nepostojećeg jedanaesterca. Nervoza je bila ogromna, a mi smo na kraju uspjeli zabiti iz kontre", kazao je Tudor za Večernji list.

Njegova momčad bori se za ostanak, trenutačno je 9. u turskoj Super Ligi nakon 18 odigranih kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loš tretman kod sudaca

"Ovo je Karabüksporu je premijerna prvoligaška sezona. To se osjeti i po suđenju. Dosuđeno je protiv nas sedam 11-eraca, od toga su postojala samo tri. Po mojoj računici, treba nam još 12 bodova i morali bismo ih što prije osvojiti", dodao je Tudor i ispričao neke od osebujnosti natjecanja u Turskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije desetak dana, uoči domaće utakmice s Akhisarom (1:0), u kampu se okupila cijela uprava i predsjednik kluba. Uoči ulaska u autobus, izmolili su molitvu i žrtvovali ovcu, pred nama su je zaklali po svom, muslimanskom običaju! Bili smo iznenađeni, ali poštujemo ovdašnje običaje, radimo i zarađujemo u njihovoj zemlji."

Za Tudora, koji je radio i u grčkom PAOK-u, turska liga je puno jača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska liga odmah iza Liga petice

"Odmah je iza Liga petice. Svakako je jača od grčke lige u kojoj sam lani radio. Turci ulažu mnogo novca u sport, izgrađen je niz novih stadiona, a primjerice, za pobjedu svaki klub dobije od jedne TV kuće pola milijuna eura! Svatko svakoga može pobijediti iako se svake sezone izdvajaju najbogatiji Beşiktaş, Fenerbahçe i Galatasaray, a prati ih i Trabzonspor. Po meni je Beşiktaş favorit za osvajanje naslova", kazao je bivši hrvatski reprezentativac.

Život u Turskoj nije baš bezbrižan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suludi bombaški napadi utječu na psihu, strah postoji. No, u našem malom mjestu manja je mogućnost da se nešto takvo dogodi, to je prednost provincije", zaključio je Tudor.

N

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo