TRIO ZA RIO: / Ove preslatke Estonke su identične trojke i spremne su ući u povijest Olimpijskih igara

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Estonke Lily, Liina i Leila Luik prve su trojke koje će zajedno nastupiti na Olimpijskim igrama. Sestre Luik natjecat će se u maratonu, a njihova pojava izaziva veliku pozornost uoči početka Igara

27.5.2016.
16:15
Screenshot/Twitter
VOYO logo

O njima je priču objavio i Reuters, a 30-godišnje sestre pokrenule su i svoju Facebook stranicu "Trio to Rio" (trio za Rio).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je bilo slučajeva da su blizanci nastupali na Olimpijskim igrama, ali estonske trojke su prvi takav slučaj. Djevojke rođene u gradu Tartuu, ozbiljnije su se počele baviti maratonom s 24 godine. Šest godina treniranja dovelo ih je na najveći sportski događaj na svijetu.

Zimi treniraju u Keniji

Sestre ne žive zajedno i najšeće ne treniraju zajedno o Estoniji. No, zimi se sele u trening-kamp u Keniji, a za Rio će se pripremati u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosadno je trenirati sam", kazala je Leila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalako od maratonske elite

Estonske trojke daleko su od najboljih svjetskih maratonki. Olimpijski rekord, koji je istrčala Kenijka Tiki Gelana u Londonu 2012. iznosi 2:23.07 sati. Leila je najbrža s istrčanih 2:37.17, Liina je dvije i pol minute sporija, dok najmađa Lily zaostaje 3 minute i 15 sekundi za sestrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sestre Luik imaju svoj cilj.

"Želimo zajedno istrčati olimpijski maraton i postaviti osobne rekorde. Znamo da su nam Kenijke nedostižne", govore u glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrajić i Matošević nastupaju u Riju

Hrvatska će imati dvije predstavnice u maratonu, Mariju Vrajić i Mateu Matošević. Najbolja hrvatska maratonka i rekorderka Lisa Christina Nemec (2:25.44) suspendirana je zbog uzimanja dopinga i odrađuje četverogodišnju suspenziju.

'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike