TRI IGRAČA DINAMA VRIJEDE VIŠE NEGO CIJELI HAJDUK: / Ove brojke jasno govore tko je favorit na Poljudu

Image
Foto: Pixell

Modri imaju čak 24 boda više od Bijelih

3.4.2019.
10:50
Pixell
VOYO logo

S početkom u 19 sati na Pojudu se igra najveći hrvatski derbi. Dinamo kao vodeća momčad prvenstva dolazi u goste petoplasiranom Hajduku, kojem su bodovi važno za plasman u Europu. Iako Modri imaju čak 24 boda više, trener Dinama Nenad Bjelica zna da je ovo posebna utakmica,

"Derbi je jer igraju Hajduk i Dinamo, iako po bodovima nije derbi. Uvijek se želimo međusobno pobijediti i zato je za nas ovo važna utakmica. Hajduk budi poseban motiv jer je to povijesno najveći protivnik Dinama u prvenstvu i zato moramo biti na top nivou. Znamo da nismo bili posljednje dvije utakmice na tom nivou i želimo to popraviti. Osjećamo i među našim navijačima koliko im je bitno pobijediti Hajduk u Splitu. Isto tako znamo da će biti dobra atmosfera i pun stadion. Radujemo se utakmici, i nadamo se pobjedi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjena Transfermarkta

Pred kakvim je izazovom Siniša Oreščanin i njegova momčad govori pak i nekoliko zanimljivih podataka o vrijednosti igrača. Modri prema Transfermarktu vrijede 72.15 milijuna eura, što je tri puta više od Bijelih (24,6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je zanimljivo da samo Dani Olmo (15 mil. €), Arijan Ademi (6 mil. €) i Kevin Theophile-Catherine (5 mil. €) vrijede više nego cijela momčad Hajduka. Nadalje, 22 nogometaša Dinama vrijede najmanje milijun eura, dok Hajduk u momčadi ima takvim osam igrača.

Ante Palavesra najvrjedniji je s procjenom od pet milijuna, ali je riječ o posuđenom igraču Manchester Cityja. Iza njega su Mijo Caktaš(2,8 mil. €) i Josip Posavec (1,5 mil. €).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da sam ovdje dvije i pol godine imam iskustva iz B tima. Mislim da je ovo najlakša utakmica što se tiče motivacije. Čak je treba malo i smanjiti. Bitno je da igrači nađu balans između motivacije, lijepog okruženja i taktičkih postavki, da rade ono što smo se dogovorili. Lokomotiva je bila dobra slika, dobar psihološki test s obzirom da smo bili četiri mjeseca bez publike", poruka je trenera Hajduka Siniše Oreščanina pred derbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo