TREĆA SREĆA: / Ćorić pronašao rješenje za neugodnog Španjolca i polufinale Chennaija

Image
Foto: AFP/MIGUEL MEDINA

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u polufinale ATP turnira u Chennaiju, on je u četvrtfinalu nakon dva i pol sata borbe svladao Španjolca Roberta Bautistu Aguta sa 3-6, 6-4, 7-6 (1).

8.1.2016.
20:45
AFP/MIGUEL MEDINA
VOYO logo

Bio je ovo treći međusobni susret Ćorića i Bautiste Aguta i prva pobjeda 19-godišnjeg Zagrepčanina koji je lani protiv ovog suparnika izgubio oba puta na zemljanoj podlozi (Hamburg, Umag).

Četvrti polufinale

Ćorić će tako u subotu u Chennaiju po četvrti put u karijeri zaigrati u polufinalu nekog ATP turnira (Basel 2014, Dubai i Nica 2015), te se pokušati po prvi put probiti do završnog dvoboja, a suparnik će mu biti Slovenac s britanskim državljanstvom Aljaž Bedene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu koban po Ćorića bio je četvrti gem u kojemu je izgubio servis, a to je ujedno bio i jedini "break" u toj dionici igre. Štoviše, Ćorić u prvom setu nije uspio osigurati niti jednu priliku za oduzimanje suparnikova servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set donio je bolju Ćorićevu igru na servis Bautiste Aguta, a pritisak je donio rezultata u posljendjem, 10. gemu kada je Španjolac s nekoliko neprisiljenih pogrešaka praktički "poklonio" našem igraču "break", a time i set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wawrinka-Paire za finale

Treći je set bio pun preokreta, Ćorić je u prvoj igri spašavao "break-loptu", potom je napravio "break" za vodstvo 3-1 i stigao do prednosti 4-1, ali je zatim izgubio četiri igre zaredom, pa je Bautista Agut poveo 5-4 uz servis za meč. No, Ćorić je napravio "break" za 5-5, a kod vodstva 6-5 već imao meč-loptu, no Španjolac je nakon gotovo 10-minutnog gema ipak izborio odlučujuću igru. U "tie-breaku" je Ćorić nakon rezultata 1-1 osvojio posljednjih šest poena i stigao do važne pobjede.

U drugom polufinalu Chennaija igrat će branitelj naslova Švicarac Stan Wawrinka i Francuz Benoit Paire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo