ANKETA NET.HR-A

TREBA LI DALIĆ OSTATI? Jedna utakmica na klupi bila mu je dovoljna da svi zaborave na Prosinečkog

Nisam ničiji čovjek, nego sam ponosni Livnjak, ponosni Varaždinac i ponosni Hrvat i sam se borim za sve. Sreća prati hrabre. Hvala dragom Bogu, hvala mojoj obitelji na podršci, a što se komentara u Hrvatskoj tiče, rekao sam svojim igračima da ostanu džentlmeni, pa ću tako i ja ostati, riječi su koje je Zlatko Dalić uputio poslije pobjede Hrvatske u Ukrajini.

Pritom je mislio na priču koja ga je povezivala s braćom Mamić. Naime, upravo je Dalić prema nekim tvrdnjama bio najzaslužniji što je Zoran Mamić postao trener Al Aina, njegova bivšeg kluba. Stoga je navodno trebalo odraditi dug prema njemu. Rekao je Dalić još lani da bi se u Hrvatsku vratio samo ako dobije mjesto izbornika, a čim je Ante Čačić smijenjen ostvarila mu se želja.

[ANKETA] HNS JE IGNORIRAO BILO NACIJE: Svi su željeli Prosinečkog, ali glas Zdravka Mamića opet je bio presudan?

Pokaže li se ovo istinitim podršku navijača imat će točno onakvu u kakvoj je uživao njegov prethodnik. Naravno, dobije li trajno posao.

Igor Kralj/PIXSELLFoto: Igor Kralj/PIXSELL

No, do tada može uživati u plodovima uspjkeha u Kijevu, jer istina je da su njegove taktičke odluke na koncu bile odlučujuće.

[ANKETA] TREBA LI DALIĆ OSTATI? Hrvatska je ponovno bila lepršava, sjajna. Dovoljno da ne tražimo novog izbornika?

Stoga ne čudi da mu je naglo porasla podrška javnosti. U anketi koju je proveo Net.hr na dan kad je smijenjen Čačić manje od pet posto glasova išlo je u njegovu korist. Uvjerljivo, kao i svaki put do tada, Robert Prosinečki uživao je najveću podršku čitatelja.

Samo dan poslije pobjeda nad Ukrajinom, stvari su se promijenile.

Na pitanje zaslužuje li Dalić klupu reprezentacija podršku mu je dalo preko 65 posto čitatelja Net.hr-a, dok je Velikom Žutom ona pala na 15 posto.

Povratak na Net.hr