TOUR DE FRANCE: / Sagan majstorski do 12. etapne pobjede, pokazao da je favorit za obranu naslova

Image
Foto: Profimedia, AFP

Bio je najbrži u sprintu 5. etape ovogodišnjeg izdanja Toura

10.7.2019.
18:30
Profimedia, AFP
VOYO logo

Slovački biciklist Peter Sagan (BORA-Hansgrohe) ostvario je svoju 12. etapnu pobjedu na Tour de Franceu nakon što je bio najbrži u sprintu 5. etape ovogodišnjeg izdanja najveće biciklističke utrke na svijetu, vožene u srijedu od Saint-Die-des-Vodgesa do Colmara u dužini od 175,5 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sagan se majstorski pozicionirao i u zadnjih 100 metara pokazao da ima najviše snage u nogama. Drugi je ciljem prošao Belgijac Wout van Aert (Jumbo-Visma), a treći je bio Talijan Matteo Trentin (Mitchelton-Scott).

Zahvaljujući današnjoj pobjedi Sagan je povećao prednost u redoslijedu najboljih sprintera (zelena majica), u kojem je najbolji bio u šest od posljednjih sedam godina na Tour de Franceu, a današnjom vožnjom je pokazao da je glavni favorit za obranu prošlogodišnjeg naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo u ukupnom redoslijedu i žutu majicu zadržao je Francuz Julian Alaphilippe ((Deceuninck Quick-Step), ali je Van Aert zahvaljujući bonifikaciji za drugo mjesto u etapi smanjio zaostatak na 14 sekundi. Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) zadržao je treće mjesto i 25 sekundi zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je na rasporedu šesta etapa dužine 160,5 km od Mulhousea do La Planche des Belles Fillesa, na kojoj će do izražaja doći penjači, jer je na trasi sedam uspona, od toga tri prve kategorij, dva druge i dva treće, a cilj se nalazi na vrhu uspona, gdje je najstrmiji nagib čak 24%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo