TOUR DE FRANCE: / Nova pobjeda Juliana Alaphilippea, postaje ozbiljan kandidat za naslov

Image
Foto: Profimedia, AFP

Francuz povećao prednost na vrhu

19.7.2019.
20:13
Profimedia, AFP
VOYO logo

Francuz Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) pobjedom u 13. etapi ovogodišnjeg "Tour de Francea", pojedinačnog kronometra u Pauu u dužini od 27.2 kilometara povećao je svoju prednost u odnosu na prvog pratitelja, branitelja naslova Britanca Gerainta Thomasa (INEOS) na minutu i 26 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alaphilippe je imao najbolja vremena na sva tri prolaza, na posljednjem 5.3 kilometara prije cilja imao je pet sekundi prednosti u odnosu na Thomasa, da bi u završnici još pojačao ritam te povećao svoje vodstvo u odnosu na Britanca za još devet sekundi i cljem prošao u vremenu od točno 35 minuta te nakon gotovo dvije trećine ovogodišnjeg "Toura" izrasta u legitimnog kandidata za ukupnu pobjedu.

Ukoliko bi mu to uspjelo, Alaphilippe bi postao prvi Francuz pobjednik "Toura" nakon čak 34 godine i trijumfa Bernarda Hinaulta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minuta i 26 sekundi prednosti

Treće mjesto u etapi zauzeo je Belgijanac Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) sa 36 sekundi slabijim vremenom od Alaphilippea.

Uoči posljednjih osam etapa "Toura", od kojih je čak pet brdskih, Alaphilippe ima 1:26 minuta bolje vrijeme od drugog Thomasa, dok treći Nizozemac Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) zaostaje 2:12 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo