TOUR DE FRANCE: / Fromme rasturio konkurenciju na brdu

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Britanac Chris Froome (Sky) uvjerljivi je pobjednik je 10.

14.7.2015.
18:22
AFP
VOYO logo

Pobjednik "Toura" iz 2013. godine, Froome je napao nešto više od šest kilometara prije cilja, te ga niti jedan od njegovih najvećih konkurenata nije mogao slijediti. Najbliži mu je bio Kolumbijac Nairo Quintana (Movistar), ali i on je na kraju izgubio drugo mjesto i to od Froomeova momčadskog kolege, Australca Richiea Portea (Sky). Porte je ciljem prošao sa 59 sekundi iza Froomea, a Quintana sa 1:04 minute zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ostali kandidati za ukupnu pobjedu prošli su još lošije, pobjednik ovogodišnjeg "Gira" i najbolji na "Touru" 2007. i 2009., Španjolac Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) ciljem je prošao kao 11. sa 2:51 minutom zaostatka za Froomeom, dok je prošlogodišnji pobjednik "Toura", Talijan Vincenzo Nibali (Astana) bio tek 21. sa 4:25 minuta zaostatka. U ukupnom redoslijedu Froome sada ima velikih 2:52 minute prednosti u odnosu na drugog Amerikanca Tejaya van Garderena (BMC), te 3:09 minute ispred trećeg Quintane. Contador je šesti sa 4:04 minuta zaostatka, a Nibali 10. sa 6:57 minuta slabijim vremenom od Froomea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski vozač Kristijan Đurasek (Lampre) u 10. je etapi zauzeo 87. mjesto sa 16:40 minuta zaostatka za Froomeom, te je ukupno sada 117. sa 53:16 minuta iza Britanca.

U srijedu i četvrtak na programu su još dvije pirenejske etape, a sljedeći tjedan biciklisti će provesti četiri dana u Alpama, pa će Froome imati još mnogo posla prije no što osigura svoju drugu ukupnu pobjedu na najvećoj svjetskoj biciklističkoj utrci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo