TORCIDA NAPUSTILA OKRUGLI STOL VIJEĆA EUROPE: / 'Suradnje s uzurpatorima hrvatskog nogometa neće biti'

Image
12.10.2016.
13:26
VOYO logo

Samo dan nakon napada na suca Brunu Marića u Stobreću za što je optužio Torcidu i nekadašnje čelnike splitskog velikana, Udruga Naš Hajduk i Torcida pustili su priopćenje u kojem su objavili kako su napustili skup u organizaciji Vijeća Europe i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koji se odražava u srijedu u Splitu te na kojem je glavna tema sigurnost na utakmicama.

Razlog? Na sastanku se se pojavili predstavnici HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub navijača Hajduka Torcida Split i Udruga Naš Hajduk su u sklopu projekta "Promoting the Council of Europe Standards to safety, security and service at football matches and other sport events" pozvane od strane Vijeća Europa i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske na 2. okrugli stol s temom "Dijalog između navijača, predstavnika kluba i lokalne vlasti" koji se danas održava u Splitu, a na kojem su kao sudionici najavljeni i predstavnici Supporters Directa i Football Supporters Europe.

Kad su predstavnici navijača i članova Hajduka jutros došli na sastanak, vidjeli su da se će na njemu sudjelovati i Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a, Luka Radat, član Izvršnog odbora Kluba navijača "Uvijek vjerni" te Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je na Maltu gdje u utorak igra posljednju kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2016.

Ne žele im dati kredibilitet

S obzirom da ne želimo davati kredibilitet ljudima koji ne poštuju hrvatske zakone i ne zastupaju interese hrvatskog nogometa, već su u službi jednog čovjeka, u čijim plaćenim putovanjima i večerama nerijetko uživaju, tražili smo od organizatora da oni ne sudjeluju na okruglom stolu.

Neprihvatljivo nam je raspravljati sa slugama apsolutnog gospodara nogometa u Hrvatskoj, čovjeka optuženog za pronevjeru više stotina milijuna kuna te smo ponudili nekoliko opcija kako bi se program ipak odradio. Kako nije bilo jasnog odgovora, naši predstavnici su organizatorima i sudionicima zahvalili na pozivu, predali materijale pripremljene za ovu priliku i kratko ih upoznali s više od desetljeća borbe protiv mafije u hrvatskom nogometu, te su napustili skup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim postupkom poručujemo institucijama u zemlji i inozemstvu, kojima smo se više puta obraćali, da suradnje s uzurpatorima hrvatskog nogometa neće biti, a budući da se HNS na dijalog sa Hajdukom i navijačima koji nisu na njihovom platnom spisku odaziva samo kad ih natjeraju, s nestrpljenjem čekamo dan kada će ih se natjerati i da mafijaše izbace iz svojih redova te počnu provoditi zakone Republike Hrvatske", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo