TOPNICI RASTJERALI ŠIŠMIŠE: / Aubameyang hat-trickom uveo Arsenal u finale

Image
Foto: AFP

Arsenal je u Valenciji slavio s 4:2 i s ukupnih 7:3 prošao dalje

9.5.2019.
22:57
AFP
VOYO logo

Londonski Arsenal prvi je izborio plasman u finale Europske lige u kojem će igrati protiv Chelseaja ili Frankfurta 29. svibnja u Bakuu.

Topnici su u Valenciji slavili s 4:2, a bila je to sjajna utakmica sa šest golova i još nizom prilika na obje strane. Golove za goste zabili su Pierre-Emerick Aubameyang (17, 69, 89) i Alexandre Lacazette (50), dok je oba gola za Valenciju zabio Kevin Gameiro (11, 58).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo finale

Domaćin je odlično ušao u utakmicu i već u 11. minuti stigao do vodstva nakon brze kontre koju je golom okrunio Gameira. U idućih pet minuta Valencia je mogla zabiti i drugi pogodak, no Rodrigo nije bio precizan. Arsenal je uzvratio u 17. minuti akcijom u tri poteza. Peter Čech je ispucao loptu, Lacazette je loptu spustio glavom, a Aubameyang sjajnim udarcem svladao Neta.

Korak bliže finalu gosti su stigli u 50. minuti kada je Lacazette zabio za 2:1 nakon još jedne kontre, no osam minuta kasnije Gameiro je vratio nadu domaćinima. No kratko je trajala jer je Aubameyang u 69. minuti na asistenciju Maitland-Nilesa doveo goste u novo vodstvo. Sjajnu predstavu Aubameyang je okrunio i trećim golom u 89. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal je tako po drugi put izborio finale Kupa UEFA i Europske lige. U prvom pokušaju nije uspio, 2000. izgubio je od Galatasaraya nakon izvođenja jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valenciji je, pak, ovo bio prvi domaći europski poraz u posljednjih 12 utakmica, a posljednji klub koji je slavio na Mestalli u Europskoj ligi bio je Swansea City 2014. u susretu iz grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo